Het grote Kamado topic

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Snoraly

Berichten: 1061
Geregistreerd: 31-10-10
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 16:52

Ik ben ook niet zo'n fan van de kleur van KJ nee _O-
Hoewel, als iemand ooit een limited edition roze uitbrengt sta ik in de rij.

MyChoice

Berichten: 2739
Geregistreerd: 08-11-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 18:37

Net genoten van een halve Iberico sparerib die ik van het weekend op de kamado heb gehad. Ik zei al toen ik zag hoe groot die zijn dat ik waarschijnlijk voor een doggybag zou gaan :+

Jokonootje

Berichten: 5097
Geregistreerd: 26-05-03

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 19:27

Nou hier is hij voor het eerst aangeweest.
Temperatuur was even lastig hij schoot meteen door naar de 300 plus graden maar eenmaal onder controle kon ik m netjes op de 200 houden. Viel me niks tegen. Heerlijke zelf gemarineerde kippendij filet en daar zelfgemaakte satesaus bij.

lieke2
Berichten: 2249
Geregistreerd: 12-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:20

Unwritten schreef:
Goede ovenschalen zijn ook veel waard, ik maak ook lasagne en pom bijv op de kamado :D


Gebruiken jullie hier nog speciale ovenschalen voor?

Lizz

Berichten: 9140
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:25

Jokonootje schreef:
Nou hier is hij voor het eerst aangeweest.
Temperatuur was even lastig hij schoot meteen door naar de 300 plus graden maar eenmaal onder controle kon ik m netjes op de 200 houden. Viel me niks tegen. Heerlijke zelf gemarineerde kippendij filet en daar zelfgemaakte satesaus bij.

Klinkt al goed!

lieke2 schreef:
Unwritten schreef:
Goede ovenschalen zijn ook veel waard, ik maak ook lasagne en pom bijv op de kamado :D


Gebruiken jullie hier nog speciale ovenschalen voor?

Ja en nee, gebruik voornamelijk gietijzer. Soms eentje van aardewerk, maar daar worden ze niet mooier van, of je moet enorm schrobben.

Unwritten

Berichten: 874
Geregistreerd: 14-03-22
Woonplaats: Niet in de bergen :(

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:26

Ik heb 2 aardenwerken, zien er niet meer uit maar zijn perfect!

Afbeelding

Vandaag ook weer aan, dit keer met een Tomahawkje van varken erop.

Must have hier ook trouwens, kolenmandje! Die is ook niet standaard meegeleverd.

FrNo

Berichten: 4046
Geregistreerd: 14-08-13
Woonplaats: Noord Oost Brabant

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:46

Kolenmandje zat er bij mij standaard bij.
Zonder lijkt me inderdaad erg lastig.

lieke2
Berichten: 2249
Geregistreerd: 12-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:50

Lizz schreef:
lieke2 schreef:

Gebruiken jullie hier nog speciale ovenschalen voor?

Ja en nee, gebruik voornamelijk gietijzer. Soms eentje van aardewerk, maar daar worden ze niet mooier van, of je moet enorm schrobben.


Ah, ik heb een keer glazen schalen gebruikt en die waren zo zwart dat ik dat er bijna niet vanaf kreeg. Dacht dat het er aan had gelegen dat ik het hitteschild niet gebruikt had.. maar beter dus gietijzeren of voor lief nemen dat ze niet meer mooi worden :o

Ik vond de lasagne wel echt veel lekkerder vanaf de kamado dan uit de gewone oven :9

lenaa_tje

Berichten: 10392
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:56

FrNo schreef:
Kolenmandje zat er bij mij standaard bij.
Zonder lijkt me inderdaad erg lastig.

Ligt aan je bbq denk ik? In die van mij zit zo n gietijzeren plaatje en ik mis een kolen mandje niet? Je kan het bij de big green egg wel als vervanger voor het plaatje kopen maar ik vind het zo prima.
Ik vind daarbij een as pook wel heel handig!
Onmisbaar bij de bbq vind ik de platesetter. Ik gril heel veel indirect. Maar ook de pizzasteen gebruik ik veel.

FrNo

Berichten: 4046
Geregistreerd: 14-08-13
Woonplaats: Noord Oost Brabant

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 20:58

Ik heb daar inderdaad geen gietijzeren plaatje.


Ook de kant en klare lasagne uit de winkel is op de kamado veel lekkerder dan uit de oven

lenaa_tje

Berichten: 10392
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 21:03

Haha eens, ik vind vrijwel alles van de kamado beter. Afgelopen 2 weken heeft hij bij ons iedere dag aan gestaan.
Maar ik gebruik hem sowieso het hele jaar.
In de herfst weer lekker stoofvlees uit de gietijzeren stoofpan. Heerlijk!

Konstantine
Berichten: 12310
Geregistreerd: 19-04-09
Woonplaats: Dat witte huis

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 21:44

Ik vind die Kamado Joe echt niet mooi, sorry. Hij voelde wel heel degelijk, maar ik houd niet van rood :P

Ik vond die van Boretti die op een citroentje lijkt heeeeel leuk in de winkel, maar die was echt heel duur tov hoe compleet hij was, dus het is hem niet geworden. Hij had hier wel perfect gepast, wij hebben een citrusvruchten thema :D

Wij hebben het kolenmandje er wel eens uit moeten tillen en moeten blussen toen de kamado eeeecht niet uit wilde, oeps. Dan is het maar goed dat het een los mandje is, anders hadden we een probleem gehad.
Later bleek het topventiel er niet precies goed op te zitten, dus daarna is het niet meer voorgekomen gelukkig.

Unwritten

Berichten: 874
Geregistreerd: 14-03-22
Woonplaats: Niet in de bergen :(

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 21:48

Ja die gele Boretti :D

Maar ik vind die blauwe (volgens mij zag ik die op fotos hier bij Skessa) ook heel tof!

Ik noem de Joe hier altijd gekscherend Fred, naar de teambaas van Ferrari door de knalrode kleur :')

Ik maak ovenschotels en stoofvlees heel graag op de kamado. Wat rookhout erbij (of Jack Daniels rookpellets die officieel voor de cobb zijn). Geweldig!

Skessa_
Berichten: 11525
Geregistreerd: 02-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-25 21:52

Ja klopt, die van ons is petrol :D


Afbeelding

Konstantine
Berichten: 12310
Geregistreerd: 19-04-09
Woonplaats: Dat witte huis

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 08:11

Ooooh Skessa, die is gaaf!

Fred :')
Die man heeft wel een beetje de bouw van een kamado ja.

muppetmayo

Berichten: 3698
Geregistreerd: 25-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 08:17

Ik ga de lasagna op de kamado ook eens proberen, dank voor de tips! :D

San87 ik zou idd gewoon eens gaan kijken en voelen in de winkel. Enige tip die ik kan geven (en die eigenlijk hier ook al is gegeven), ga niet te klein. Zo wilde ik eerst een compact om te testen, toen heb ik mijn ideeën bijgesteld en wilde ik dan evt voor een medium gaan. Veel mensen gaven een tip om toch voor een "normale" grotere maat te gaan. Uiteindelijk ben ik daar ook voor gegaan en ben er nog altijd blij mee. Als ik zie hoeveel ik ermee doe, en wat voor dingen ik er allemaal op gooi.. Dat had in een kleinere/medium variant echt niet gegaan.

Overigens ben ik het met de meeste eens hier en vond ik dat rode van de Joe verschrikkelijk. Maar goed, die voelde voor mij uiteindelijk het meest passend en fijn. Ik vond dat ik me niet moest aanstellen en toch een rooie Joe gekocht _O- Inmiddels ben ik eraan gewend en valt het mij niet meer op.

Skessa die van jou is wel echt een heel toffe kleur!

Konstantine
Berichten: 12310
Geregistreerd: 19-04-09
Woonplaats: Dat witte huis

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 08:29

Ik zou ook zeker niet te klein kopen, als je op verschillende hoogtes tegelijk bezig wilt zijn heb je op iedere hoogte maar een half rooster. Dat moet dan alsnog voldoende zijn.

Gianti

Berichten: 11176
Geregistreerd: 17-03-10
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 08:30

Oeh leuk topic!! Wij hebben een big green egg. Toch keer meer verdiepen in wat ik erop kan maken

Unwritten

Berichten: 874
Geregistreerd: 14-03-22
Woonplaats: Niet in de bergen :(

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 09:41

Konstantine schreef:
Ooooh Skessa, die is gaaf!

Fred :')
Die man heeft wel een beetje de bouw van een kamado ja.


Niet ik die dit lees tijdens een meeting en even hardop moest gniffelen :')

lieke2
Berichten: 2249
Geregistreerd: 12-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 10:36

muppetmayo schreef:
IAls ik zie hoeveel ik ermee doe, en wat voor dingen ik er allemaal op gooi..


Daar heb ik nog wat moeite mee -O- , veel recepten bestaan voornamelijk uit vlees en ik zou ook graag andere dingen erop maken. Lees hier rustig verder voor tips :+

MyChoice

Berichten: 2739
Geregistreerd: 08-11-17

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 10:54

Ik maak vaak appeltaart erop en ga binnenkort burned cheesecake proberen

Unwritten

Berichten: 874
Geregistreerd: 14-03-22
Woonplaats: Niet in de bergen :(

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 11:22

Geroosterde bloemkool is ook heel lekker :j

FrNo

Berichten: 4046
Geregistreerd: 14-08-13
Woonplaats: Noord Oost Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 12:01

MyChoice schreef:
Ik maak vaak appeltaart erop en ga binnenkort burned cheesecake proberen

Dit lijkt me erg lekker, de cheesecake.


Unwritten schreef:
Geroosterde bloemkool is ook heel lekker :j

Dat kende ik ook nog niet.
Wel wil ik nog eens een bloemkoolbom proberen

Unwritten

Berichten: 874
Geregistreerd: 14-03-22
Woonplaats: Niet in de bergen :(

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 13:47

Ik heb ook nog een recept voor Jalapeño Poppers die ik wil proberen.

Vanavond gaat er zalm met rookhout op (Mosterd whisky sinaasappelzalm op ceder) en krieltjes maar moet nog even kijken of ik die in mijn mini dutch oven doe of in een groentenmandje.

Konstantine
Berichten: 12310
Geregistreerd: 19-04-09
Woonplaats: Dat witte huis

Re: Het grote Kamado topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-25 14:55

Dat klinkt heel lekker <3