Taarten decoreren XXI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-12 22:11

dancertje schreef:
hmm was het volgende recept aan het opvolgen
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/t ... arons.html

maar mijn mix aan het einde blijft slap ben al 10 minuten aan het kloppen
hij blijft snel van de lepel lopen


Heb je de mix uiteindelijk met een lepel/spatel door het eiwit gemengt?? Of ook met de mixer?? Dan klop je alle lucht er weer uit.. Ik heb het met een lepel gedaan, heel voorzichtig en dat ging goed.
Daarna eerst op 50 graden 20 min in de oven, dan kom er zo'n hard velletje op en dan oven doorverwarmen naar 150 en nog zo'n 15/20 min :)

MamaMiesje wat is je taart leuk!! Goed gelukt!!

benangelique, welke fondant gebruik jij dan om te boetseren/versieren??

nikkialex, ik denk bij de Action :P

Kinke, wat mooi :oo :D Bijna echt!! :wow:

Het eindresultaat van mijn macaron-probeersel :D Ze zijn niet gelijk (volgende keer met een spuitzak) maarwaren wel gelukt en lekker :oo :9
Afbeelding

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-12 22:17

zien er niet verkeerd uit!
macarons zijn niet makkelijk om te maken.
meestal mislukt het ook de eerste keer ;)
doe een koks opleiding en heb dit ook op school moeten maken en dat was nog niet zo makkelijk :P
ze waren de eerste keer ook niet helemaal goed.
bij mij was het beslag al niet goed gelukt dus dan gaat het bij het bakken ook niet helemaal goed.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-12 22:23

Patricia, ik gebruik altijd bakels. Zien er goed uit die macarons!

Ik ga van de week eens eierkoeken bakken. Schijnt ook makkelijk te mislukken, maar mijn dochter is er dol op en die mag ze niet uit de winkel ivm koemelk allergie

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 09:19

Ben benieuwd naar je eierkoeken!

Wij zouden vandaag gaan shoppen bij de taartenwinkel maar die zijn helemaal niet open op maandag.. -O- nu vanmiddag maar ff een en ander in de stad halen en morgenochtend shoppoging twee Haha!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 09:41

Benangelique: als je schaal waar je de eiwitten in gaat kloppen goed ontvet, dan zouden ze niet mogen mislukken. Ik heb ze op mijn werk eens gemaakt samen met cliënten, was hartstikke goed gegaan :) .

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:08

jeetje wat gaat het hard hier.. weer een nieuw topic.
t'is momenteel een beetje stil met taarten maken hier.
maar ik lees nog steeds mee hoor :D

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:36

De taart voor de moeder van mijn vriendin was zeer goed in de smaak gevallen. Letterlijk en figuurlijk :D . Iedereen vond m heerlijk en prachtig *\o/*

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:38

Zooooo dan! Ff een weekendje niet gelezen en jullie zijn meteen 6 pagina's verder!!!

Ik heb van het weekend een lekkere slagroomtaart gemaakt voor moeders, die niet houdt van marsepein en fondant. Heb hem gevuld met aarbeienkwark en afgewerkt met een lekkere dikke laag slagroom, moeders vond hem lekker!

En voor vriendinnetje ook nog taartje gebakken maar vergeten op de foto te zetten... Dom, dom dom...

Heb verder even snel bij gelezen en zag weer mooie en leuke creaties voorbij komen! Leuk hoor dames!

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:38

Hm, ik heb niet zo'n problemen met het hard worden van Funcakes fondant met Tylose.
Maar misschien is dat omdat ik geen poppetjes boetseer maar alleen opstaande bloemen en vlinders.
Die zijn natuurlijk heel dun en worden dan sneller hard.
Ook maar eens een keer Satin Ice en Bakels proberen dus.

Ine23
Berichten: 4262
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:38

Mmmmh die zien er heerlijk uit Patricia!

Fijn dat de taart in de smaak viel, Ingrid!

Straks eens proberen een gaatje te vinden om een recept te vertalen :j

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:40

Hij was ook heel erg mooi Ingrid.
En wij willen met het maken van een taart natuurlijk een perfect stukje werk afleveren zonder foutjes en scheurtjes, maar meestal kijkt de ontvanger van de taart daar helemaal niet naar :D

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:41

mmmm macarons :) Er zijn trouwens verschillende methodes om ze te maken.
Barock...de orchidee workshop was van half 1 tot 4. Dit was de eerste workshop waarbij we op tijd klaar waren haha!

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 10:45

Kinke, dus 3 uur voor het maken van 1 bloem en dan met steeltje en knoppen??
Pff wat een werk, maar hij is werkelijk prachtig.
Edit: wie is Eline en waar geeft ze die workshop?

Wat is btw de kwalilteit van PettinIce en RegalIce fondant.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 11:19

dancertje schreef:
Kritische noots zijn zeker welkom kan ik alleen maar van leren
dus jij zou de feyenoord taart daar weghalen bij de tekst en een ander neer zetten?
Banketbakkersroom heb ik nog nooit gebruikt en zie inderdaad dat ik de slagroom vergeten ben oohh wat erg ben blij dat je het zegt.
Ga ze beiden er bij zetten


Klopt, ik zou de Feyenoord taart niet op de website plaatsen. Maar dat is natuurlijk mijn mening :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 11:21

Kinke schreef:
Deze hebben we vanmiddag bij m'n broer en z'n vriendin afgeleverd. Ze had vanmiddag haar buluitreiking. De kleuren had ik ooit eens gebruikt op een dummy van de Wilton cursus, die vond ze erg mooi. Verder is het zoals jullie zien naar een voorbeeld van Peggy Porschen met wat extra's :)
Afbeelding

Mooi!!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 11:26

Booooo schreef:
Even een vraagje ik heb nogal een probleem.. Mijn taat die nu in de oven zit gaat denk ik zwaar mislukken.. Ik heb een reep chocola van 200 gram maar als ik hem op mijn weegschaal leg zegt tie dat de reep 465 gram is en zo is het met alles.. Dus me beslag zal ook mislukt zijn

Staat je weegschaal op 0 als er niks op ligt? Je hebt de chocola niet in een schaal? Dat ie de schaal ook mee weegt?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 11:30

Kinke, prachtige bloem!

Patricia, ze zien er lekker uit! Wel groot voor een macaron :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 11:38

GEVONDEN!!

Was t topic even kwijt.. Maar wat zijn jullie snel gegaan en zijn er leuke, mooie en gave creaties voorbij gekomen!!

@ Kinke: Wat een super gave bloem!! Ik dacht even dat het gewoon een echte bloem was :)

@ Patriciavt: Macarons zien er lekker uit!

Om nog even terug te koppelen naar t vorige topic.. Nog super bedankt voor jullie tips voor mijn kever- taart!
Ik heb een gave bakvorm gevonden maar die is waarschijnlijk niet op voorraad dus ik ga zo even bellen.. Let's hope!!

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 12:18


ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 14:35

Patries ze zijn goed gelukt!
Of niet dan.

Zal eens kijken naar je linkje Kinke.

Mijn Mint-taart staat op te stijven in de koelkast,
word volgens mij echt lekker, met die marshmallow vulling.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 14:38

heb inderdaad gemixt oeps nouja weet ik dat voor de volgende keer :P

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 15:37

De examens zijn gedaan.... Kunnen we weer een paar taartjes gaan knallen :D
Op het programma: voor woensdag een taart in het thema van boerenstijl!

Fnanne

Berichten: 14290
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 19:00

Prachtige bloem Kinke :j

Vandaag even geen popcakes hier, maar zowaar: mijn eerste biscuitbodem staat in de oven.
Ben benieuwd... Als het lukt wil ik 'm gaan vullen met de bokkepootjesvulling... :9
(Dat klinkt zo ongelooflijk lekker...)

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 19:20

Dat is ook lekker :D

Cup__Cake
Berichten: 124
Geregistreerd: 06-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-12 19:48

Ik had zondag taart gemaakt. Ik wilde hem open snijden, valt mijn hele biscuit uit elkaar |(