vulling 2 eieren, losgeklopt 3 el witte bastard duiker 250 gram witte chocolade 200 gram verse perzikken ontpit en in stukjes 250 gram mascarpone 200 gram kwark of yoghurt 200 gram witte chocolade in stukjes mespunt zout
toping 100 gram kwark of yoghurt 100 gram mascarpone stukjes perzik rasp van witte chocolade.
bereidingverwarm de oven voor op 160 graden. Meng de gesmolten boter met de verkruimelde volkoren biscuitjes en gehakte walnoten. Vet de taartvorm in en druk het kruimel mengsel op de bodem, en druk plat metde achterkant van een lepel. Klop de mascarpone met de kwark goed, en voeg de eieren, suiker en zout toe. Meng tot alles een goed geheel is. Smelt de witte chocolade au ban marie. Laat het afkoelen en roer door het kwark mengsel. Schep het fruit erdoor en verdeel goed over de bodem. Bak de taart zo'n 44-60 minuten tot hij gaar is en zet de oven dan uit. Laat de taart erin staan afkoelen. Verdeel te topping erover en versier met witte chocolade en perzik.
Ik zie alleen dat er in de ingredienten van de vulling twee keer witte chocolade staat, 1 keer in stukjes en 1 keer niet.
Ik ben al een tijdje een stille meelezer. Ik vind koken en bakken altijd erg leuk, ben alleen altijd nogal benauwd voor reacties, dus meestal eet ik zelf alles op Meestal ben ik zo lui om een pak mix te kopen (nja, mama ) en daarmee te gaan experimenteren. Zo staat er as we speaking een bastogne-banaancake in de oven. De regenboogcake staat bovenaan de 'wanted' list, net als de millionaires shortbread (wij hadden deze op het werk altijd voorverpakt. Ontzettend lekker ) en misschien ook nog wel die citroenrepen
Annemiek80
Berichten: 2849
Geregistreerd: 30-01-08
Geplaatst: 24-09-10 11:11
Dit weekend gaat de eerste plaat (eigenlijk 2 platen) kruidnootjes de oven in.
Ik ben mijn hele leven al helemaal waus geweest van kruidnoten maar ben 6 jaar geleden overgegaan naar een glutenvrij dieet, en aangezien een zakje kruidnootjes 4 euro dan is leer je zelf wel bakken
Ja, ik had nog anderhalve banaan, daar heb ik eerst een glad papje van gemaakt (vind een cake met stukken soms wel lekker, maar toen even niet ) en daarna door de mix euh.. gemixt Uiteindelijk smaakte het naar een Indische cake en die vind ik wel lekker, dus de cake was snel op
Wah chernique wat ziet die er GEWELDIG uit!! Pff knap hoor...hij lijkt me ook erg lekker
UMayDream
Berichten: 8981
Geregistreerd: 31-03-10
Woonplaats: Leeuwarden
Geplaatst: 25-09-10 19:19
Ik ga maandag cake bakken voor school Ik ben best wel lui wat cake betreft, ff zo'n mixje van 200 ml water erbij en klaar smaakt mij prima Maar echt bakken vind ik ook heel erg leuk, marmercake bijv. en appelflappen
Chernique
Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08
Geplaatst: 25-09-10 20:07
Hihi, ik ga 'm zo uit de ijskast halen en een stukje nemen!
Tarte Tatin.. smaakt dat nou net als appeltaart? Daar hou ik namelijk niet zo van, maar zou het wel eens willen maken! Welk recept heb jij gebruikt?
Chernique: dat ziet er echt super super mooi uit om op te eten ! Smaakte het ook net zo lekker?
Yasmine
Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië
Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-10 20:28
Ik heb een recept uit dit boek gebruikt: http://www.jonahfreud.com/wp-content/up ... bistro.jpg Staan allemaal Franse recepten in, heel goed boek. Dat recept dat jij geeft vind ik nogal raar, een uur in de oven? Ik heb de taart 2 x 20 minuten gegaard en dat was meer dan genoeg.
Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je snijdt ongeveer 6 appels in kwartjes. Je karameliseert 100 gram suiker in een pan met een beetje water (oké, dat stuk is wel moeilijk heel goed opletten want gekarameliseerde suiker is bloedjeheet). Een ronde taartvorm bedek je met bakpapier en daar giet je de hete karamel in, en er bovenop leg je de kwartjes van je appels in cirkels, bolle kant naar beneden. Daar bovenop strooi je nog wat suiker met de losse hand. Dat bak je 20 minuten in de oven op 180°. Daarna leg je er bladerdeeg bovenop, goed aandrukken en de randen dichtstoppen. Prik er gaatjes in zodat het verdampte vocht kan ontsnappen. Dat gaar je nog eens 20 minuten op 180°. Laat 5 minuten afkoelen en draai daarna de nog hete taart al om en je hebt een prachtige tarte tatin
Het smaakt als appeltaart, alleen veel zoeter (logisch, door die karamel) en je hebt heel veel appel en heel weinig deeg Maar ik vind 't wel lekker!
Chernique: dat ziet er echt super super mooi uit om op te eten ! Smaakte het ook net zo lekker?
Nee het smaakt niet echt lekker..
Het is gewoon echt verukkelijk
Haha naja, het is gewoon echt de moeite waard om 'm uit te proberen, het is alleen wel errug veel chocolade en caramel, dus daar moet je wel van houden Hier is t recept voor als je het nog niet wist: [VT] Millionaires shortbread
Had het recept al eerder gevonden, direct al opgeslagen en op mijn 'to do' list gezet Nu nog tijd vinden om het te maken
amsterdam_30
Berichten: 1958
Geregistreerd: 27-05-08
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 26-09-10 16:32
Lekker bakken is ge-wel-dig!!!!! Zag de foto's met gekleurde cake enzo . Ubergrappig... Voor bak-fans.. zie ook mijn onderschrift . Maak dan vaak ook heerlijke chocolade muffins.. niet gezond maar oooh zo lekker hahaha.
Heeft iemand nog een lekker recept voor broodpudding?????
Wie heeft er nog een tip voor een lekkere verjaardagstaart? Ik ben zaterdag jarig (wordt 20 alweer, vreselijk) en ik moet nog een taart hebben. Op dit moment heb ik: kwarktaart en appeltaart (beide zelf gebakken), maar ik moet er dus nog een taart bij hebben. Wie heeft er tips? (niet te moeilijk graag, heb nog niet super veel ervaring en ook niet heel veel tijd)