Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird
Maya schreef:Monica-salade
- Selderij
- Ananas
- Appel.
In stukken snijden, mengen en samengooien. Heerlijk frisse salade.

Citaat:Ook makkelijk voor een picknick, en een stuk stijlvoller, is taboulleh. Verpak de bulghursalade apart, evenals de slablaadjes, een stuk feta, gemarineerde zwarte olijven en een klein Turks brood.
voor 2 personen:
50 g bulghur
1 tomaat, ontveld en in blokjes
½ bos bladpeterselie, fijngehakt
½ bos munt, fijngehakt
2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
sap van 1 citroen
2 eetlepels extra vergine olijfolie
3 - 4 kropjes little gem
Breng in een ruime pan een halve liter water met ½ theelepel zout en de bulghur aan de kook. Roer als het water kookt met een vork in de pan. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de bulghur in 10 minuten gaar. Spreid de gare bulghur uit op een groot bord en laat snel afkoelen. Meng de bulghur, tomaat, kruiden, lenteui en olijfolie en maak de salade op smaak met zout en citroensap.