Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
lageveld"]
[quote="abby"]
vorige week liet ik bij het afgieten van de rijst voor het gemak de pan helemaal los. Alle rijst in de gootsteen, heet water over mijn handen en op mijn bord nasi zonder rijst. Was nog best te eten ook, maar met rijst toch lekkerder
[/quote]
uhh... rijst afgieten ?? daar moet toch juist zoveel water (met eventuele toevoegingen) bij dat er niets meer af te gieten valt ?
[/quote]
Uhm....ik als rijstvreter (he Bertus) ben gewend om rijst wel af te gieten. Rijst paar min. koken (7 a 8 geloof ik -> zie pak) Dan afgieten en nog tijdje met deksel erop laten stomen.
Al heb ik ook recept waarin je de rijst idd moet droogkoken tot water weg is (maar ook hierna weer laten staan met deksel erop).
[quote="lageveld schreef:Begint me net aardig af te gaan... of heb ik het mis ?