EI-liefhebbers opgelet!

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jobbeltje
Berichten: 2799
Geregistreerd: 29-12-01

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-05-07 17:19

Hoe werkt zo'n roerei precies?

Jobbeltje
Berichten: 2799
Geregistreerd: 29-12-01

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-05-07 18:04

Niemand?

Jobbeltje
Berichten: 2799
Geregistreerd: 29-12-01

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-05-07 19:29

Edit: ik weet het inmiddels Haha!

Yunomi
Berichten: 3112
Geregistreerd: 04-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-07 19:42

x
Laatst bijgewerkt door Yunomi op 10-02-22 01:49, in het totaal 1 keer bewerkt

blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-07 20:40

ei bakken met schijfjes tomaat en beetje oregano.
of beleg je broodje met brie en leg daar een gebakken ei op, zodat de brie een klein beetje gaat smelten Vingers aflikken

ik ben ook ei verslaaft Haha!

oohh, en gevulde eieren Vingers aflikken

Sash

Berichten: 2004
Geregistreerd: 07-02-05
Woonplaats: Goes

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 10:26

Frog in a pond
neem een vierkant wit casino brood. gesneden. besmeer een sneetje met boter, druk met een glas een ronde vorm uit het midden eruit. gooi m in de pan, eitje erin. et voila, een frog in a pond. ik heb het in australie gegeten en vond het erg lekker, dat stukje wat je eruitgedrukt hebt met het glas is ook lekker Lachen

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 12:28

HaileysComet schreef:
Gebakken eiersalade

Eieren in kommetje klutsen, rul bakken, goed met de spatel los bakken, zodat er kleine stukjes ontstaan.

Gesneden lenteuitjes erdoor heen roerbakken.

Aan het eind, stukjes gesneden augurk, zilveruitjes, stukjes uitgebakken ontbijtspek er bij gooien.

Op smaak brengen met peper (geen zout ontbijtspek is al zout), beetje knoflookpoeder en een lepeltje sambal.

Voordat je het op je brood doet, beetje ketchup en mayo/yogo er doorheen roeren.

--------------------
Tip om ontbijtspek uit te bakken:
- op een bordje velletje keuken rol
- plakjes ontbijtspek erop
- afdekken met een velletje keuken rol
- hup de magnetron in

Al het vet trekt in de keukenrol, resultaat lekker krokant ontbijtspek!
Scheelt weer een koekenpan!


Handige tip van dat spek! Ga dat ook eens proberen.

PBA_
Berichten: 8154
Geregistreerd: 24-02-06

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 12:31

o yammi er staan lekkere dingen bij zeg. Ga ook ens wat proberen

Pascalleee
Berichten: 1587
Geregistreerd: 30-08-06
Woonplaats: eenplekjeopdeaarde!

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 12:32

Het liefst eet ik 100 eieren op Vingers aflikken

Maar ja dan zal je goed ziek zijn Vork

Maar wat ik lekker vind is een tomaat ombelet gewoon stukjes tomaat op het ei en dan wat kruiden er door weet zo niet wat voor Clown maar het is erg lekker Haha! Haha!

Milou90

Berichten: 1607
Geregistreerd: 25-05-07
Woonplaats: NL

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 16:09

Gevulde eitjes! Lachen
Stappenplan; Cool

* Kook de eieren (bepaal zelf maar hoeveel) redelijk lang, ze moeten echt hardgekookt zijn Knipoog
* Laat ze afkoelen (bv in koelkast)
* Pel de eieren als ze afgekoeld zijn en snijd er een "dakje" vanaf
* Haal met een klein lepeltje de dooier er voorzichtig uit (eiwit mag niet kapot Tong uitsteken )
* Stamp de eierdooiers met mayonaise & ketchup & eventueel leverworst fijn (zorg dat t goed gemengd is Haha!)
* Spuit (bv met zo'n spuitfles maar kan ook gewoon met lepel erin doen) de uitgeholde eitjes vol met dat spul dat je net hebt gemaakt
* Doe dr nog een stukje bieslook oid op om het leuk te maken Cool

Ik maak die dingen (net als iedereen) altijd voor feestjes enzo Lachen

ponymeid1
Berichten: 11472
Geregistreerd: 16-06-02

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 16:25

o0marije0o schreef:
Ik heb een beetje een gekke, maar zelf vind ik het héérlijk. Grootmoedersrecept Clown ( Nee erger, tis een verzonnen idee van mn vader Huilen van het lachen ) en het heet

Pannekoekei:
Men neemt 2 eieren, maak ze stuk in een glas. Doe er paneermeel bij en roer alles door elkaar heen. Het moet een papje worden ( maar geen dikke brei). Men doet een klontje boter in de pan en volgt het zelfde ritueel als hoe men een normaal gekookt je bedoelt gebakken??? ei maakt.
Daarna gewoon peper en zout erop.

Oja; zorg dat je hem twee keer omdraait. Meestal gaat het ei na de eerste keer omdraaien heel bol ( nou eigenlijk is het hol, de buitenkanten gaan omhoog staan) en super dik worden. Maar je moet er natuurlijk nog wel voor blijven zorgen dat je eig goed doorbakken is!

Gewoon eens proberen dit! Het klinkt heel gek, maar ik vind t heerlijk Haha!


Pannekoek ei is niet zo onbekend hoor Clown

Dat eet ik m'n hele leven al Clown Clown Clown

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-07 12:22

Ik had afgelopen weekend aardappelpuree gemaakt met lichtbelegen kaasrasp en een beetje crème fraîche light er doorheen (afmaken met nootmuskaat, peper, zout, evt. wat melk). Dit in een ovenschaal doen, kuiltjes erin maken met een jus- of ijslepel, eitjes erin gieten, zo vanuit de schil, Nog wat geraspte kaas over het geheel strooien en ong. een kwartier in de oven op ca. 225 graden zetten tot het ei gestold is Lachen .

Kwam deels van één of ander C1000-receptje, maar heb het een beetje aangepast. Wij waren met tweeën, dus had twee kuiltjes met twee eitjes gemaakt Lachen .

HaileysComet
Berichten: 1219
Geregistreerd: 15-01-06

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-07 17:15

Gwen, dat lijkt me erg lekker! Zeker met die kaas en cremefraiche er doorheen. Tong uitsteken

Madelief28

Berichten: 4276
Geregistreerd: 13-07-03

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-07 09:50

Eiersalade DE aller lekkerste:

claudia23 schreef:
4 eieren hard gekook...
alle eieren fijn prakken.
Een klein scheutje ketjap manis erbij (dus de zoete)
Beetje eikruiden (potje van stegeman)
Beetje aromat
Kerriepoeder
2x kleine ZOETE uien super fijn gesneden erbij doen, ff husselen...
Vervolgens 1 eetlepel mayofresh van Calve(is op yogurth basis, zooo lekker), en een klodder curry gewurz..
Vervolgensde boel weer ff door roeren, is het nog te "droog, dan nog wat mayo en klein drup curry, net zolang tot het aan elkaar plakt..Geloof me dan heb je de heerlijkste eiersalade....

eet ze!!

Wolffie

Berichten: 337
Geregistreerd: 27-01-06
Woonplaats: A'dam

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-07 09:54

Iewiew... geen ei voor mij Knipoog
Heb ooit voedselvergiftiging gehad door een ei, nou dan kan je d'r niet meer zo van genieten (al moet ik zeggen dat sommige van deze gerechten er toch verleidelijk uitzien Knipoog)

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-07 13:14

Wolffie schreef:
Iewiew... geen ei voor mij Knipoog
Heb ooit voedselvergiftiging gehad door een ei, nou dan kan je d'r niet meer zo van genieten (al moet ik zeggen dat sommige van deze gerechten er toch verleidelijk uitzien Knipoog)


Mijn moeder had een keer een ei gebakken, maar toen ze hem in de pan deed stonk hij echt vreselijk en zag er smerig uit, kortom hij was echt bedorven. Zo ranzig, het hele huis heeft 2 dagen erna nog gestonken. Toen heb ik ook dik 2 maanden geen ei meer gegeten Knipoog

karijn

Berichten: 5707
Geregistreerd: 05-09-05
Woonplaats: Made, zo'n dorp dat in elk land wel bestaat!

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-07 23:41

Eieren au bain marie:
Je neemt een paar kleine schaaltjes (van die schaaltjes die ze voor de creme brulee gebruiken). Onderin doe je wat snippers zalm. Je breekt het ei en doet het erbij. Peper en zout eroverheen en vervolgens au bain marie in de oven tot het ei gestold is. Takje bieslook ter decoratie. Doet het altijd goed als voorgerecht.
Au bain marie: je neemt een bakblik en vult het voor 1,5 cm met water. Hier zet je dus je gevulde schaaltjes in en zo in de oven.
Je kan in plaats van de zalm ook bijvoorbeeld kleine stukjes tomaat pakken (zonder vruchtvlees) of kleine stukjes paprika of wat je zelf lekker vindt bij ei.
Succes!

roest

Berichten: 1229
Geregistreerd: 13-10-06
Woonplaats: 3 provinciënpunt

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-07 23:52

Ik maak altijd een paddestoel als ik een gekookt eitje eet Clown

Je neemt een gekookt ei, snij het kontje er vanaf, zodat ie rechtop blijft staan.
Neem een halve tomaat, hol deze uit en lijm het vast op het ei met wat mayo.
Maak met mayo wat stipjes.
Blijft leuk Haha!

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-07 03:10

karijn schreef:
Eieren au bain marie:
Je neemt een paar kleine schaaltjes (van die schaaltjes die ze voor de creme brulee gebruiken). Onderin doe je wat snippers zalm. Je breekt het ei en doet het erbij. Peper en zout eroverheen en vervolgens au bain marie in de oven tot het ei gestold is. Takje bieslook ter decoratie. Doet het altijd goed als voorgerecht.
Au bain marie: je neemt een bakblik en vult het voor 1,5 cm met water. Hier zet je dus je gevulde schaaltjes in en zo in de oven.
Je kan in plaats van de zalm ook bijvoorbeeld kleine stukjes tomaat pakken (zonder vruchtvlees) of kleine stukjes paprika of wat je zelf lekker vindt bij ei.
Succes!


Wat heeft dat "Au bain marie" op die manier dan voor (smaak) functie ?

japke
Berichten: 265
Geregistreerd: 28-01-04

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-07 17:43

bij eiersalade niet vergeten wat kerry erbij heerlijk. Bloos
, en wat dacht je van witlof met ham kaas uit de oven je bereid het net als andersalleen gaat er een rauw ei bovenop voor hij de oven ingaat of twee. Knipoog

HaileysComet
Berichten: 1219
Geregistreerd: 15-01-06

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-07 17:47

roest schreef:
Ik maak altijd een paddestoel als ik een gekookt eitje eet Clown

Je neemt een gekookt ei, snij het kontje er vanaf, zodat ie rechtop blijft staan.
Neem een halve tomaat, hol deze uit en lijm het vast op het ei met wat mayo.
Maak met mayo wat stipjes.
Blijft leuk Haha!


Die hadden wij vroeger ook altijd! Geweldig om dit te lezen, ik was het helemaal vergeten! Bloos

LadyElmira

Berichten: 3737
Geregistreerd: 11-01-07
Woonplaats: In een huisje

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-07 17:52

Ik en mijn broertje doen vaak in de ochtend eieren maken, maar het viel altijd heel zwaar. Wat we nu doen is gewoon een ei bakken, zoals je normaal ook doet, en dan kun je er naar smaak wat groenten bij doen oid, daarna (als het klaar is) snijt je het in reepjes (ligt eraan hoe groot je mond is haha) en gooi je er een beetje frisse slasaus overheen. Ik neem altijd degene die lekker is in de lente, weet zo gauw de naam niet maar als je even gaat kijken in de winkel zie je ze vast wel staan. Zo heb je een ochtendeitje, die niet zwaar valt.

HaileysComet
Berichten: 1219
Geregistreerd: 15-01-06

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-07 18:12

Die lentedressing, was dat die bieslook met citroensmaak?

Poosje81
Berichten: 21292
Geregistreerd: 13-08-02
Woonplaats: La Douce France

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-07 17:56

Suikerei! Lust het zelf niet zo graag, maar mijn ex wel, dus maakte ik het klaar voor hem.

Neem een paar eieren, klop ze los en voeg naar smaak gewone suiker toe. Doe er een zakje vanillesuiker door en een snuf kaneel.

Doe een klontje boter in een koekenpan en laat deze smelten. Als de boter warm is gooi je het mengsel erin en behandel je het al roerei.

Smakelijk Knipoog

Suzann3
Berichten: 962
Geregistreerd: 08-10-06

Re: EI-liefhebbers opgelet!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-07 17:59

gepocheerde eieren zijn erg lekker....
ik zal op het internet even naar het recenpt zoeken.....
(staat ook in het margriet kookboek.... dat gebruikt ik)

edit hier het recept:

Breng water met een scheutje azijn of wat zout aan de kook. Breek hierin een rauw ei en laat dit 4 minuten koken. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Als je het kokende water eerst met een garde hard rond draait dan krijg je minder "slierten" aan het ei. Vooral in Engeland is gepocheerd ei zeer gewaardeerd.

op wikkipedia staan ook een hoop ideen als je op ei(voeding) zoekt