BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lielle

Berichten: 66494
Geregistreerd: 12-01-01

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 08:15

speklapjes marineren in ketjap met wat verse gember en knoflook *LOL*

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:04

Heel simpel en makkelijk is:
Van die ouderwetse ijblokjes- maker pakken.
Verschillende soorten kruidenboter ,daarna in die ijsblokjesmaker
uitsmeren, de koelkast in..
Zo heb je 1persoons porties, zonder dat iedereen in je kruidenboter gaat zitten graven.

Wat je over hebt kun je heel makkelijk inv riezen.

Kruidenboter idd met tomaatjes/basilicum is heerlijk..

edit stomme taalfout
Laatst bijgewerkt door Echwel op 09-05-07 09:09, in het totaal 1 keer bewerkt

Lielle

Berichten: 66494
Geregistreerd: 12-01-01

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:06

ijsbblokjesmaker is gewoon zo'n ijsblokjesvorm? Briljant idee nl Ja

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:08

Ja dat rare harde plastic geval..

Is heel makkelijk ,ik heb een hekel aan gegraaf in mijn eten.
Dus op deze manier kun je het heel makkelijk in porties verdelen.

Ook kun je in 1 vorm allerlei verschillende kleurtjes smeren, staat heel gezellig.

Anoniem

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:08

Echwel, dat vind ik idd een heel goed idee, wij hebben het opgelost met verschillende kleine bakjes, en dan theelepels erin, en je schept op voorhand hoeveel je wilt op je aardappel Clown

Lielle

Berichten: 66494
Geregistreerd: 12-01-01

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:10

Ik maak idd altijd diverse kleine bakjes, en vries de rest in als rolletjes, maar dit ziet er ook nog eens heel leuk uit. Gewoon als klontjes op een schaaltje Ja

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:13

Voor het omdraaien op een schaal, heel even
de vorm onder de warme kraan houden..

Zeker met veel mensen is het hardstikke gemakkelijk.

Lotje02

Berichten: 4006
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Tilburg

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:14

Wij kopen altijd kant en klaar vlees
-gemarineerde speklapjes
-gemarineerde varkenslapjes
-gemarineerde kip
-biefstuk
Eventueel zelf kleiner maken
-spiesjes
-worstjes

Sauzen hebben we altijd heel standaard; coctailsaus, knoflooksaus, satesaus en meestal halen we wat van die zakjes waar je zelf mayonaise of yoghurt bij moet doen. Dan heb je veel verschillende sausjes en dan heb je niet zoveel over.

Bijgerechten:
-aardappelsalade
-macaronisalade (maak ik wel altijd zelf)
-rauwkost (tomaat, ui, komkommer, wortel, zilveruitjes, augurkjes, paprika)
-stokbrood en kruidenboter

Libiris

Berichten: 1707
Geregistreerd: 07-05-05
Woonplaats: Groesbeek

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:25

even aan abo, wij houden in juli een BBQ feest..

de knoflooksaus maak ik altijd van een pot yogonaise met fijn gesneden komkommer erin en veel knoflook, heerlijk fris....

Verder maak ik ook altijd een koude pizza, met diverse groente en creme fraiche (of hoe je het ook schrijft...)

Anoniem

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 09:41

Geniaal idee, kruidenboterblokjes! Die houden we erin!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-07 10:07

Sonja schreef:
Geniaal idee, kruidenboterblokjes! Die houden we erin!

My thoughts exactly! Haha!

HaileysComet
Berichten: 1219
Geregistreerd: 15-01-06

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-07 13:05

Dorée schreef:
[Offtopic]
Ja klopt! Haha!

Aan mij zie je niks Indisch, had best iets meer een kleurtje gewild! Tong uitsteken
Mijn oma is er dus geboren en heeft er haar jeugd doorgebracht. Mijn vader is geboren in Babo, Nieuw Guinea en heeft daar ook de eerste paar jaar van zijn leven gewoond (deels in een jappenkamp). Dus mijn beide ouders hebben er beide wel iets van mee gekregen. Kunnen het ook allebei heel erg goed klaarmaken, gelukkig voor mij! Haha!
[/offtopic]

Nu weer ontopic! Haha!


Dat verklaart je passie voor koken en BBQ-en!

Ontopic:
Roomkaas met zongedroogde tomaatjes en wat knoflookpoeder mengen, ook erg lekker op een stokbroodje bij de BBQ.

Lielle: acar ketimun Vork

Makkelijk en lekker:
Kipfilet snijden aan stokjes rijgen en dan omwikkelen met ontbijtspek.

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-07 11:30

Gisteren geBBQd, we hebben ook eens die maiskolven uitgeprobeerd. Is erg lekker moet ik zeggen! Knipoog

magicrover
Berichten: 1076
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: klein huisje in het bos

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-07 08:40

Ook lekker fris is komkommer met de kaaschaaf in dunne plakjes schaven, azijn en olijfolie er over en een beetje peper en zout. Mijn Indo oma doet ook altijd bij de bbq tomaten in plakjes, uienringen en dan ketjap er over gieten. Dit smaakt zeer lekker als het een aantal uurtjes heeft kunnen weken.

Lien2
Berichten: 1237
Geregistreerd: 20-07-07
Woonplaats: Noord-Holland

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-08 07:47

Het is al een oud topic, maar het wordt eindelijk weer eens mooi weer!!

Nog een recept voor een simpel bijgerecht:
Per spiesje
3 (grote) krielaardappeltjes
3 plakjes bacon
Ui(partjes)
Gedroogde rozemarijn
Sateprikkers

Leg de sateprikkers in het water (dit voorkomt verbranden op de BQQ) en laat ze zo lang mogleijk weken. Vouw de plakjes bacon tot een vierkant . Snij de ui in partjes. Rijg de aardappeltjes, bacon en uipartjes om en om aan de spies. Strooi hier de rozemarijn over de spies. Op de bqq en smullen maar!!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-07-08 14:10

Leuk Lien2 dat je hem weer omhoog getoverd hebt! (Zag hem ineens weer tussen mijn berichten staan. Haha!)
Heb het net weer helemaal verlekkerd doorgelezen en moest natuurlijk weer lachen om de klemtoongrap. Haha!

Zeker een goed topic voor dit mooie weer! Er staan ook hele lekkere tips en recepten in! (De kruidenboterblokjes blijven geniaal *LOL* )
Nu hopen dat het weer zo blijft, dan kan ik mooi binnenkort alle tips gaan uitproberen!

ellepel

Berichten: 48944
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-08 18:43

wij gaan morgen barbequen Haha!

ik marineer ook vaak wel kipfilet in een bakje met wat gembersiroop,hot sweet chili saus en wat zout en peper.
heel simpel maar wel heel lekker.
of speklapjes bestrijken met een beetje olie en cajun kruiden

HaileysComet
Berichten: 1219
Geregistreerd: 15-01-06

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-08 08:03

Hee wat leuk, het BBQ topic is weer omhoog gekomen!!

Ik heb nog een simpel sausje voor bij de gamba's (of hollandse garnalen).
Ketchup, majo en een scheut cointreau. Een lekker simpel cocktail sausje! Vork

Lien, die spies lijkt me erg lekker! Tong uitsteken

Ellepel, chili saus is echt perfect!! Ik doe het zowat in elke marinade, ik maak er ook bbq-saus van. Zal meteen even het recept neerknallen. Haha!

Warme bbq saus:
Ketchup
Suiker
Azijn (balsamico)
Worchestersaus
Chilisaus
Zout
Peper
Knoflookpoeder

Ik werk niet met hoeveelheden, ik kwak er steeds wat bij.

Pannetje op het laagste pitje zetten.
Behoorlijk wat ketchup in de pan doen.
Suiker en wat azijn erbij, roeren tot de suiker is opgelost.
Scheut chilisaus, scheutje worchestersaus, beetje zout, peper en knoflookpoeder erbij, roeren.

Het geheel moet zo'n 5 minuten heel zachtjes inkoken koken, wel een deksel erop, want het spettert de pan uit. Af en toe roeren. Als de saus wat dikker en donkerder is, is ie klaar.

Is lekker bij spareribs, of over gegrilde groente. Ook lekker bij een broodje shoarma.

F_Orumster

Berichten: 15730
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 22:08

Echwel, wat een briljante tip!!

@ hailyscomet, ik vermijd graag pakjes en mixjes, welke kruiden zijn nodig voor boemboe?

F_Orumster

Berichten: 15730
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-08 23:59

Over bananen gesproken, als je deze insmeert met honing (voor de pittige liefhebber hier wat chilisaus of sambal aan toevoegen) en met bacon omwikkelt heb je een lekker hartig/zoet bijgerechtje Knipoog

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-08-08 19:35

Elan: bedoel je de boemboe sateh? Dat is een kruidenmix uit een potje. Je zou het wel zelf kunnen maken, maar is absoluut niet nodig. Het is net zoiets als fivespice maar dan met andere kruiden.
Het is dus niet een pakje-pakje (als je snapt wat ik bedoel Clown), maar gewoon een kruidenmix in een potje.

Boemboe in het algemeen kan van alles zijn, een boemboe is namelijk een (nat of droog) kruidenmengsel. Lachen

F_Orumster

Berichten: 15730
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-08 21:57

ik heb weleens de zakjes zien hangen met prutje erin, onder meer boemboe, maar ben idd niet zo gecharmeerd van pakjes en zakjes, ivm teleurstellende inhoud (vooral veel zout!) Zag op de zakjes al wel ingredienten die je er zelf ook wel in kan stoppen, zal het binnenkort even nauwkeuriger bekijken Knipoog

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-08-08 15:54

Het is geen zakje, het zijn gedroogde kruiden in poedervorm in een potje. Knipoog
Je hebt het in de supermarkt van Conimex, maar bij de toko hebben ze betere (vind ik maar ik vind Conimex te verHollandst Tong uitsteken).

Overigens zijn de boemboes in zakjes die jij bedoelt echt erg lekker. Neem dan wel die van een echt Indisch merk (bij de grotere supermarkten hebben ze die tegenwoordig wel), bijvoorbeeld Kokki Djawa, en niet die van Conimex (voor waarom: zie boven Haha!).

Succes!

hiltje1973
Berichten: 290
Geregistreerd: 09-03-06

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-08 20:25

ben erg voor tabouleh bij de BBQ

Moet officieel met bulghur maar maak het zelf met couscous.

Couscous wellen met kokend water. Afkoelen, citroen over uitknijpen, scheut olijfolie en snuf zout.
Flink veel fijngesnipperde verse munt en koriander erdoor.

Kleine stukjes komkommer en rauwe courgette en evt tomaat erdoor. Er kan nog feta door maar bij een BBQ met zoveel vlees laat ik dat achterwege.


En als variantvoor BBQ toetje: verse ananas grillen op stuk alu folie met stukjes bounty erop. Evt scheut Malibu likeur en ijs (kokosijs?)

Vue
Berichten: 8851
Geregistreerd: 03-01-04

Re: BBQ - marinades, sauzen en bijgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-08 19:49

Aardappeltjes met rozemarijn in alu folie Vingers aflikken

Kipfilé omwikkeld met spek

Kippenpootjes inderdaad, lekker gemarineerd natuurlijk Vingers aflikken

Van die grote paprika's, erop leggen, zwart laten worden, velletje eraf stropen, wat kruiden eroverheen, prakken en dat was een idee van de buurvrouw vorige keer, wat een érg groot succes was.

Zelfgemaakte kruidenboter, zelfgemaakte pesto (niet moeilijk! olijfolie, basilicum, zout en nog iets geloof ik... Haha! zit in mn receptenmap.)