Verse filet american

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-03-06 12:49

al ons vlees komt bij de slager weg...sterker nog, zelfs nog van ons eigen vee...maar goed, gewone filet american is ook rauw...

Anoniem

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 12:52

Klinkt goed. Ik ga het zo proberen.

Even over de mensen die bang zijn om rauw ei te eten.
Eten jullie wel een mayonaise?
Dan zou ik er maar mee stoppen dat is namelijk ook vervaardigd uit ei.

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 12:59

De mayonaise die je kant en klaar in een potje koopt, bevat geen rauw ei gelukkig. Anders zou je de pot 2 dagen na het openen al weg moeten gooien.

En er zijn niet veel mensen die zelf mayonaise kunnen (of willen...) maken

Anoniem

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 13:07

Ik maak regelmatig mijn mayo zelf. En in de potjes in de winkel zit ook rauw ei, alleen is er zoveel chemische bende aan toegevoegd dat het niet snel bederft.

Cars

Berichten: 1929
Geregistreerd: 29-12-02
Woonplaats: Brabant

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 13:58

maudy schreef:
De mayonaise die je kant en klaar in een potje koopt, bevat geen rauw ei gelukkig. Anders zou je de pot 2 dagen na het openen al weg moeten gooien.

En er zijn niet veel mensen die zelf mayonaise kunnen (of willen...) maken



Zit echt wel rauw ei in....tussen alle conserveringmiddel in

Heerlijk zelf mayo maken..

Goed vlees kun je makkelijk rauw eten....

Als ik de tartaar zo eet moet deze wel van mijn "eigen echte slager"komen(hou zowieso niet van supermarktvlees).

Carpaccio is toch ook rauw..heerlijk snij ik ook zelf thuis ipv kant en klaar te kopen.


Heb nog nooit last gehad van iets rauw te eten....
En wat ik allemaal naar binnen schuif(proef ook rustig het rauwe gehakt van de slager even)

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-03-06 16:29

Supermarktvlees is geen vlees Heel soms haal ik t daar wel eens weg als ik of de vriezer leeg heb of geen tijd heb bij de slager wat te halen. De slager die onze koeien slacht is maar beperkt open voor afhaal.

Bij supermarktvlees kan ik altijd alles staan afgieten...

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-06 10:01

Een lepel knoflooksaus door de filet is ook erg lekker!

Anoniem

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-06 12:02

Dat is zeker erg lekker.

En dan een gekookt eitje er boven op

Cars

Berichten: 1929
Geregistreerd: 29-12-02
Woonplaats: Brabant

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-06 12:56

Mijn favoriet is nog steeds tartaar,uitje,tabasco,kappertjes,augurk, hete mosterd,beetje ketchup zgn. Broodje Martino....en dan op een hard wit broodje met lik roomboter...
Yep.. daar kun je me voor wakker maken

mieky18
Berichten: 272
Geregistreerd: 19-03-06
Woonplaats: purmerend

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-06 18:16

het klinkt best wel lekker....

maar van die kappertjes moet je er niet te veel in doen want die dingen zijn behoorlijk zout...

het is best wel dubbel op zout en kappertjes omdat kappertjes ook best wel zout zijn....

maar jah.....

veelplezier met het maken..:D

mieky18
Berichten: 272
Geregistreerd: 19-03-06
Woonplaats: purmerend

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-06 18:18

heb trouwens ook nog wel lekekr recept voor tonijnsalde

blik tonijn goed laten uitlekken...anders wordt de salade te nat

augurk fijnsnijden
uitje in blokjes snijden best klein
beetje peterselie of bieslook fijnsnijden
flinke klodder mayo en beetje ketsjup

peper en zout erbij en je heb lekekre salade:D:D

Coby
Moderator Over Paarden
The one and only

Berichten: 15694
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-06 20:27

Ik werk zelf bij een slager en maak dus ook mijn eigen filet americain
Wij gebruiken rundvlees, het magerste deel. Dat tweemaal door de molen en vervolgens verstegen filet americainsaus toevoegen. Lekkerder dan dit kan ik het zelf niet maken. Het is het lekkerst vlak na bereiding, na een half uur proef ik het verschil al.
Ik vind het het lekkerst met een vleugje citroenpeper (molen van verstegen) er over heen.

Anoniem

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-06 10:28

Coby schreef:
Ik werk zelf bij een slager en maak dus ook mijn eigen filet americain
Wij gebruiken rundvlees, het magerste deel. Dat tweemaal door de molen en vervolgens verstegen filet americainsaus toevoegen. Lekkerder dan dit kan ik het zelf niet maken. Het is het lekkerst vlak na bereiding, na een half uur proef ik het verschil al.
Ik vind het het lekkerst met een vleugje citroenpeper (molen van verstegen) er over heen.


Wij deden het idd ook door de molen (3x geloof ik) en dan iss een soort olie en filet amircansaus en dan kneden maar met die handjes Heeeeeerlijk!!

dorothea

Berichten: 3027
Geregistreerd: 19-01-06

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-06 12:47

@Wan: kappertjes zijn in zuur ingelegde bloemetjes van een plant, maar ik weet zo snel niet welke

fluffyfox

Berichten: 1794
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Amstelveen

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-06 16:55

filet american is idd heel mager
heel chill voor mensen die op de lijn letten
weten jullie mischien nogmeer van ditsoort beleg dingen
bijv is rosbief ook zo mager als t waren??
of iets anders??
ik probere namelijk minder zoet beleg te eten
dus eet nu veel filet, maar iets anders is ook wel weer eens lekker.

Manou

Berichten: 3400
Geregistreerd: 30-05-04

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-06 22:17

@ fluffyfox, ik heb even gekeken op een vleeswijzer die ik hier heb liggen.
bij de magere vleeswaren staan: achterham, beenham, filet american, fricandeau, kipfilet, lever (varkens-), rosbief, runderrookvlees en schouderham.
Bij gemiddeld staat nog rauwe ham, de rest is vet volgens dit ding.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-06 02:02

Zelfs de mensen die bang zijn voor rauw vlees, zijn er zelf grotendeels van GEMAAKT
Maar hoort filet americain oorspronkelijk niet gemalen biefstuk te zijn?
Zelf malen gaat trouwens ook prima in de keukenmachine.

fluffyfox

Berichten: 1794
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Amstelveen

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-06 06:38

Manou schreef:
@ fluffyfox, ik heb even gekeken op een vleeswijzer die ik hier heb liggen.
bij de magere vleeswaren staan: achterham, beenham, filet american, fricandeau, kipfilet, lever (varkens-), rosbief, runderrookvlees en schouderham.
Bij gemiddeld staat nog rauwe ham, de rest is vet volgens dit ding.



he thnx chill
genoeg keus dus
super

Coby
Moderator Over Paarden
The one and only

Berichten: 15694
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-06 17:23

[quote="fluffyfox"]filet american is idd heel mager
heel chill voor mensen die op de lijn letten
quote]

Dat is echt een fabeltje. Het vlees in inderdaad erg mager (tartaarvlees), maar de saus (bijna verhouding 1 op 1) is erg vet. Grotendeels mayonaise dus echt niet goed voor de lijn.

Magere vleeswaren zijn.
Achterham, rosbief, runderrollade, varkenslever, kipfilet, fricandeau, runderrookvlees, paarderookvlees.

Ineke2

Berichten: 33989
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-06 22:26

Lekker, ik eet filet american meestal samen met eiersalade

fluffyfox

Berichten: 1794
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Amstelveen

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-06 22:27

ik ga morgen aan de kipfiltet met komkommer en wat pepper
heb er nu al zin in