Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
maudy schreef:De mayonaise die je kant en klaar in een potje koopt, bevat geen rauw ei gelukkig. Anders zou je de pot 2 dagen na het openen al weg moeten gooien.
En er zijn niet veel mensen die zelf mayonaise kunnen (of willen...) maken
Coby schreef:Ik werk zelf bij een slager en maak dus ook mijn eigen filet americain![]()
Wij gebruiken rundvlees, het magerste deel. Dat tweemaal door de molen en vervolgens verstegen filet americainsaus toevoegen. Lekkerder dan dit kan ik het zelf niet maken. Het is het lekkerst vlak na bereiding, na een half uur proef ik het verschil al.
Ik vind het het lekkerst met een vleugje citroenpeper (molen van verstegen) er over heen.
Manou schreef:@ fluffyfox, ik heb even gekeken op een vleeswijzer die ik hier heb liggen.
bij de magere vleeswaren staan: achterham, beenham, filet american, fricandeau, kipfilet, lever (varkens-), rosbief, runderrookvlees en schouderham.
Bij gemiddeld staat nog rauwe ham, de rest is vet volgens dit ding.