

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja
bokkertje schreef:ok nou dan hier het "recept" voor kaassoep (eigenlijk nog makkelijk te maken ook volgens mij):
1,5 liter water
2 pakjes smeerkaas (welke maakt volgens mij niet zo veel uit)
1 stronk prei (gewoon in stukjes snijden en dr bij gooien)
hamreepjes (of gehakt)
elmiran schreef:me zusje doet altijd kaas in de tomatensoep.
angelfire schreef:Oeh klinkt best lekker!
Zou dat wel een keer willen eten.
Ben ook helemaal gek op bloemkoolsoep.![]()
Sterre schreef:Ik maak het nog een beetje anders.
*1,5 l water
*hoeveelheid bouillonblokjes voor 1,5 l water![]()
*1 prei
*1 glas kleine champignonnetjes
*ruim een pond gehakt
*2 pakjes smeerkaas naturel
*1 pakje smeerkaas kruiden
*let wel*: een pakje smeerkaas hier in Dld. is het dubbele van een pakje eru-goudkuipje!!
Gehakt rul braden, daarna kort de prei en champignons glazig bakken.
Gehakt, prei en champignons in de bouillon doen, daarna onder voortdurend roeren de smeerkaas erbij doen.
Lekker!
Hier in Dld. is het de gewoonte, dat vrieden met verjaardagen komen eten. Meestal heb je dan echt een huis vol. Daar ik geen zin heb om op m´n verjaardig uren in de keuken te staan, maak ik vaak een flinke pan soep met stokbrood en allemaal lekkere dingetjes erbij
. De kaassoep valt altijd erg in de smaak en alhoewel ik niet echt een kaaskop te noemen ben
, vind ik de soep ook erg lekker.