Omgekeerde sinaasappeltaart is ook heeeeeeel lekker en ziet er nog geinig uit ook. Zal mn moeder ff het recept laten opzoeken, want ik krijg er gelijk trek in...
Jantien
Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden
Geplaatst: 11-03-04 13:50
Een vriendin maakt nogal eens (ook gewoon als toetje maar hier past hij ook in het rijtje ) een pavlova. Dat is ook ernstig lekker.
Op zich heel simpel, alleen heb je wat geduld nodig. Eiwit met suiker stijf kloppen, dat op een bakplaat storten (handigst is met bakpapier). Dat moet 2 uur in de over op 100-150 graden.
Afmaken met een laag slagroom met daarover alle verse fruit die je maar kan vinden: aardbeien, kiwi, frambozen, bessen etc
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 11-03-04 15:06
Zaterdag is m'n man jarig, ik denk dat ik dit jaar maar gewoon taart koop.. Tis wel minder lekker maar ook minder werk
Mijn favo taart is schwartzswalderKirs (goed geschreven?)
Smelt de boter in een kleine pan. Roer er de basterdsuiker door en laat deze oplossen. Giet dit mengsel in een ingevette, ovenvaste taart - of quichevorm van +/- 28 cm doorsnee. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil 3 sinaasappels en snij ze in dikke plakken, verwijder de pitten en de harde vliezen. Doe eieren, vanillesuiker en suiker in een kom. Zet deze in een kom of pan heet water en klop het mengsel au bain marie met de handmixer dik, zachtgeel een romig in +/- 10 min. Neem de kom uit het water en laat het mengsel even afkoelen. Schik de sinaasappel in hele of halve schijven op de karamel. Zeef bloem, maïzena, bakpoeder en zout boven het eimengsel en spatel het erdoor. Verdeel het beslag over de sinaasappels. Bak de taart in 30-40 min lichtbruin en gaar. laat even staan tot de karamel aan de zijkant is uitgebruist. Leg een schaal op de vorm en keer de taart om. serveer lauwwarm en eventueel met een bolletje ijs of een scheutje (sinaasappel)likeur.
Bereidingstijd: totaal 65min
JAMMIE!!!
Laatst bijgewerkt door Rhaia op 11-03-04 18:46, in het totaal 1 keer bewerkt
La_Vie
Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)
Geplaatst: 11-03-04 18:45
Appeltaart en Kwarktaart Wou dat er weer iemand jarig was (heb net wel een cake gemaakt, is ook lekker)
LovingTweety
Berichten: 10435
Geregistreerd: 25-11-03
Geplaatst: 11-03-04 18:58
Tiramisu
Ik heb een vraag, wat is monchou taart?
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 11-03-04 20:04
Monchou is toch kaas?? of ben ik nu gek ?
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-04 21:16
Monchou is inderdaad een roomkaasje. Maar heel zacht van smaak, als room.
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-04 23:52
Ik heb trouwens nog even "gesmulwebt" en heb de volgende taart gevonden. Ik denk dat ik die ga proberen, al heb ik eigelijk geen idee hoe het zal gaan smaken
Lavendel-citroentaart omschrijving: Zonder lavendel is ie ook lekker, maar niet heel bijzonder. De lavendelsuiker die je ervoor nodig hebt moet je wel minstens een week van tevoren maken. Maak extra om over de taart te strooien.
Voorbereiding: Strooi de poedersuiker en de lavendel in een pot en schud de inhoud goed door elkaar. Bewaar die minstens een week op een warme plek in huis. Schud de pot af en toe om. Zeef op het laatst de lavendel eruit en houd 75 gram lavendelpoedersuiker over. Bereidingswijze: Zet de oven alvast op 175 graden of gasstand 3-4. Vet de taartvorm in. Rasp de schil van de citroenen in een kommetje (niet het wit) en pers ze uit in een ander bakje. Doe het ei, de lavendelsuiker, de basterdsuiker en het zout van het deeg in een kom en mix dat tot een schuimig mengsel (ongeveer 3 minuten). Mix dan de bloem erdoor. Kneed de boter erdoor en maak er een mooie deegbal van. Leg die in de koelkast. Smelt de boter langzaam op een laag pitje (niet bruin laten worden), zet het op de laagste stand en doe de suiker en alle eieren erin. Roer de boel met de garde goed door elkaar. Doe dan het citroensap en de rasp erdoor en zet de pit iets hoger, zodat de pap inkookt (ongeveer 2 minuten). Roer weer goed met de garde. Zet dan de pit uit. Druk de deegbal op de bodem en de randen van de vorm. Giet de citroenpap erin. Bak de taart in ruim een half uur gaar. Als er vlekjes aan de bovenkant komen, is ie klaar. Laat de taart helemaal afkoelen.
Iemand ervaring met lavendel-smaak?
Anoniem
Geplaatst: 11-03-04 23:58
Interessant, maak hem eens? Lijkt me best lekker
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 09:20
Donderdag gaat ie in de maak Vanmiddag maak ik de poedersuiker al, want dat moet een tijdje staan.
iwayalover
Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)
Geplaatst: 12-03-04 18:18
Monchoutaart, mokka-ijstaart en appelgebak Allemaal erg lekker en zelf gemaakt!
Anoniem
Geplaatst: 13-03-04 16:53
Taart uit eigen bakkerij
mijn vader maakt altijd heerlijke taarten.
voor mezelf wil ik altijd Rijstenvla voor de gasten neem ik altijd mijn vaders specialiteit -->> nougatine ijstaart en een advocaat vla
missnynke
Berichten: 8491
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum
Geplaatst: 13-03-04 16:58
laatst had iemand op mijn werk oorlogstaart. wie heeft hier het recept van?
Yellowfish
Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03
Geplaatst: 14-03-04 12:44
Appelkruimel met een lading slagroom
Anoniem
Geplaatst: 22-03-04 21:11
jantina schreef:
Donderdag gaat ie in de maak Vanmiddag maak ik de poedersuiker al, want dat moet een tijdje staan.
En hoe was ie eigenlijk?
Feetje
Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden
Geplaatst: 22-03-04 22:37
Appel of abrikozen taart van mams IJstaart of tiramisu gaat er ook altijd in
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-04 21:30
Maya"] [quote="jantina schreef:
Donderdag gaat ie in de maak Vanmiddag maak ik de poedersuiker al, want dat moet een tijdje staan.
En hoe was ie eigenlijk? [/quote] Ohja! Zou ik nog vertellen he? Nou jullie hoeven hem niet te maken, want het was geen dendered succes. Waarschijnlijk had ik hem iets te lang laten staan voordat ie de oven in moest. Daardoor is ie waarschijnlijk te veel ingezakt. De lavendel proefde je ook niet zo heel erg in het deeg. Dus de volgende keer maakt Jantina wel een andere citroentaart
Anoniem
Geplaatst: 23-03-04 23:50
Hmm... Jammer, want hij klinkt wel lekker, citroen klinkt goed, dus ben benieuwd naar volgende probeersels
Boomerang
Berichten: 1506
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend
Geplaatst: 24-03-04 12:43
Hmm taart bakken...zelfs daar ben ik te blond voor. Heb ooit eens een poging gewaagd een chocolade taart te bakken. Zat ie keurig in zn vormpje, had ik de magnetron functie aangezet ipv de oven. En maar stinken...uiteindelijk had ik een prachtige, ronde, zwarte baksteen.
Ga het denk ik maar aanleggen met een banketbakker..
Dorée
Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 24-03-04 13:26
Absoluut chocoladetaart! Of chocomousse of kleffe brownie-achtige taart! Arretje Nof! Goddelijk en supersimpel! Batontaart.
deze 3 zijn eigenlijk allemaal met chocolade.
Appeltaart is ook altijd lekker maar dan wel met hazelnoten erin!
Monchoutaart heb ik nog nooit gegeten, als je die nou doet dan kon ik wel een stukje proeven en een verjaarsliedje meezingen