Je favoriete, zelfgemaakte verjaardagstaart

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 12:03

Omgekeerde sinaasappeltaart is ook heeeeeeel lekker en ziet er nog geinig uit ook. Zal mn moeder ff het recept laten opzoeken, want ik krijg er gelijk trek in...

Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:50

Een vriendin maakt nogal eens (ook gewoon als toetje maar hier past hij ook in het rijtje Vingers aflikken ) een pavlova. Dat is ook ernstig lekker.

Op zich heel simpel, alleen heb je wat geduld nodig.
Eiwit met suiker stijf kloppen, dat op een bakplaat storten (handigst is met bakpapier). Dat moet 2 uur in de over op 100-150 graden.

Afmaken met een laag slagroom met daarover alle verse fruit die je maar kan vinden: aardbeien, kiwi, frambozen, bessen etc

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 15:06

Zaterdag is m'n man jarig, ik denk dat ik dit jaar maar gewoon taart koop.. Tis wel minder lekker maar ook minder werk Knipoog

Mijn favo taart is schwartzswalderKirs (goed geschreven?)

Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 18:41

Hierbij het recept:

Up-side-down sinaasappeltaart

Benodigdheden:
100 gram boter
100 gram donkere basterdsuiker
3-4 navelsinaasappels
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
100 gram suiker
125 gram bloem
1 eetlepel maïzena
2 theelepels bakpoeder
mespunt zout

Smelt de boter in een kleine pan.
Roer er de basterdsuiker door en laat deze oplossen.
Giet dit mengsel in een ingevette, ovenvaste taart - of quichevorm van +/- 28 cm doorsnee.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil 3 sinaasappels en snij ze in dikke plakken, verwijder de pitten en de harde vliezen.
Doe eieren, vanillesuiker en suiker in een kom.
Zet deze in een kom of pan heet water en klop het mengsel au bain marie met de handmixer dik, zachtgeel een romig in +/- 10 min.
Neem de kom uit het water en laat het mengsel even afkoelen.
Schik de sinaasappel in hele of halve schijven op de karamel.
Zeef bloem, maïzena, bakpoeder en zout boven het eimengsel en spatel het erdoor.
Verdeel het beslag over de sinaasappels.
Bak de taart in 30-40 min lichtbruin en gaar. laat even staan tot de karamel aan de zijkant is uitgebruist.
Leg een schaal op de vorm en keer de taart om.
serveer lauwwarm en eventueel met een bolletje ijs of een scheutje (sinaasappel)likeur.

Bereidingstijd: totaal 65min

JAMMIE!!! Vingers aflikken
Laatst bijgewerkt door Rhaia op 11-03-04 18:46, in het totaal 1 keer bewerkt

La_Vie

Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 18:45

Appeltaart en Kwarktaart Vingers aflikken
Wou dat er weer iemand jarig was (heb net wel een cake gemaakt, is ook lekker)

LovingTweety

Berichten: 10435
Geregistreerd: 25-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 18:58

Tiramisu

Ik heb een vraag, wat is monchou taart?

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 20:04

Monchou is toch kaas??
of ben ik nu gek Haha!?

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-03-04 21:16

Monchou is inderdaad een roomkaasje. Maar heel zacht van smaak, als room.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-03-04 23:52

Ik heb trouwens nog even "gesmulwebt" en heb de volgende taart gevonden. Ik denk dat ik die ga proberen, al heb ik eigelijk geen idee hoe het zal gaan smaken Haha!

Lavendel-citroentaart
omschrijving:
Zonder lavendel is ie ook lekker, maar niet heel bijzonder. De lavendelsuiker die je ervoor nodig hebt moet je wel minstens een week van tevoren maken. Maak extra om over de taart te strooien.

Ingrediënten: Deeg:
• 250 gram bloem
• 125 gram boter (zacht)
• 75 gram witte basterdsuiker
• 100 gram poedersuiker
• 25 gram lavendel (gedroogd)
• 1 ei
• zout
Vulling:
• 150 gram boter
• 150 gram suiker
• 6 eiren (niet te groot)
• citroen

Voorbereiding:
Strooi de poedersuiker en de lavendel in een pot en schud de inhoud goed door elkaar. Bewaar die minstens een week op een warme plek in huis. Schud de pot af en toe om. Zeef op het laatst de lavendel eruit en houd 75 gram lavendelpoedersuiker over.
Bereidingswijze:
Zet de oven alvast op 175 graden of gasstand 3-4.
Vet de taartvorm in.
Rasp de schil van de citroenen in een kommetje (niet het wit) en pers ze uit in een ander bakje.
Doe het ei, de lavendelsuiker, de basterdsuiker en het zout van het deeg in een kom en mix dat tot een schuimig mengsel (ongeveer 3 minuten). Mix dan de bloem erdoor. Kneed de boter erdoor en maak er een mooie deegbal van. Leg die in de koelkast.
Smelt de boter langzaam op een laag pitje (niet bruin laten worden), zet het op de laagste stand en doe de suiker en alle eieren erin. Roer de boel met de garde goed door elkaar. Doe dan het citroensap en de rasp erdoor en zet de pit iets hoger, zodat de pap inkookt (ongeveer 2 minuten). Roer weer goed met de garde. Zet dan de pit uit.
Druk de deegbal op de bodem en de randen van de vorm. Giet de citroenpap erin. Bak de taart in ruim een half uur gaar. Als er vlekjes aan de bovenkant komen, is ie klaar.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Iemand ervaring met lavendel-smaak? *LOL*

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 23:58

Interessant, maak hem eens? Haha! Lijkt me best lekker Lachen

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-03-04 09:20

Donderdag gaat ie in de maak Haha! Vanmiddag maak ik de poedersuiker al, want dat moet een tijdje staan.

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 18:18

Monchoutaart, mokka-ijstaart en appelgebak Vingers aflikken
Allemaal erg lekker en zelf gemaakt!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 16:53

Taart uit eigen bakkerij

mijn vader maakt altijd heerlijke taarten.

voor mezelf wil ik altijd Rijstenvla voor de gasten neem ik altijd mijn vaders specialiteit -->> nougatine ijstaart en een advocaat vla

missnynke

Berichten: 8491
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 16:58

laatst had iemand op mijn werk oorlogstaart. wie heeft hier het recept van?

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 12:44

Appelkruimel met een lading slagroom Schijnheilig

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 21:11

jantina schreef:
Donderdag gaat ie in de maak Haha! Vanmiddag maak ik de poedersuiker al, want dat moet een tijdje staan.

En hoe was ie eigenlijk?

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 22:37

Appel of abrikozen taart van mams Vingers aflikken
IJstaart of tiramisu gaat er ook altijd in

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-03-04 21:30

Maya"]
[quote="jantina schreef:
Donderdag gaat ie in de maak Haha! Vanmiddag maak ik de poedersuiker al, want dat moet een tijdje staan.

En hoe was ie eigenlijk?
[/quote]
Ohja! Zou ik nog vertellen he?
Nou jullie hoeven hem niet te maken, want het was geen dendered succes.
Waarschijnlijk had ik hem iets te lang laten staan voordat ie de oven in moest. Daardoor is ie waarschijnlijk te veel ingezakt.
De lavendel proefde je ook niet zo heel erg in het deeg. Dus de volgende keer maakt Jantina wel een andere citroentaart Knipoog

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-04 23:50

Hmm... Scheve mond Jammer, want hij klinkt wel lekker, citroen klinkt goed, dus ben benieuwd naar volgende probeersels Knipoog *LOL*

Boomerang
Berichten: 1506
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-04 12:43

Hmm taart bakken...zelfs daar ben ik te blond voor. Blond
Heb ooit eens een poging gewaagd een chocolade taart te bakken. Zat ie keurig in zn vormpje, had ik de magnetron functie aangezet ipv de oven. En maar stinken...uiteindelijk had ik een prachtige, ronde, zwarte baksteen. Boos!

Ga het denk ik maar aanleggen met een banketbakker.. Schijnheilig Schijnheilig

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-04 13:26

Absoluut chocoladetaart! Of chocomousse of kleffe brownie-achtige taart!
Arretje Nof! Goddelijk en supersimpel!
Batontaart.

Haha! deze 3 zijn eigenlijk allemaal met chocolade.

Appeltaart is ook altijd lekker maar dan wel met hazelnoten erin!

Monchoutaart heb ik nog nooit gegeten, als je die nou doet dan kon ik wel een stukje proeven en een verjaarsliedje meezingen Haha!

Janneke_
Berichten: 3615
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 14:24

Kwarktaart Vingers aflikken