Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Siamsmeesje schreef:Nu zijn we hier geen fans van pastinaak, dus ik verzin nog een alternatief. Of gewoon aardappelpuree of alsnog zuurkoolstamppot. Daar zijn we nog niet uit.
Of nog iets heel anders weer. Dus ik lees graag weer mee
Tink89 schreef:Pompoen zou ik niet met zuurkoolstamp combineren. Knolselderij-aardappelpuree kan wel heel lekker zijn.
lieke2 schreef:Hier geen ervaring met pastinaak qua smaak, maar ik vind knolselderij als puree, of in combi met aardappels in een puree echt wellicht nog iets om tussentijds uit te proberen?
Oscar schreef:Interessant project!
Mijzelf een beetje kennende gaat ie de kerst niet halen
Een paar jaar geleden hadden ze bij de kaasboer zo'n grote Blue Stilton-kaas met een fles port erin. Was echt lekker! Er stond ook een kaartje bij hoe lang het nog duurde voordat ie doordrenkt was. Kon niet wachten natuurlijk
Kaitlyn schreef:Tink89 schreef:En de alcohol vervliegt haast volledig: https://www.margriet.nl/eten/verdwijnt- ... oogle.com/
Kan dus best, boeuf bourguignon.
Kan dus best vind ik nogal wat om maar zo te roepen. Er vervliegt 80 tot 90% van de alcohol, wat betekent dat er nog steeds alcohol in zit.
Nickeltje schreef:[ [url=m/fbUaHO.jpg]Afbeelding[/url] ]
origineel recept van een Schotse vriendin.
Nu gebakken, dat is een compleet uitgedroogde cake als een baksteen. En die krijgt een a twee keer per week een slokje whisky
Deze bak je dus ongeveer nu, eerste of tweede week van november.
MyWishMax schreef:Denk dat ik sowieso aardappelpuree met kastanjes ga maken. Dat vind ik echt heerlijk haha. En verder gewoon kleine hapjes, maar nog even kijken hoe en wat.
Yonker schreef:Suzanne_J schreef:Ik ben uitgerekend rond de kerstdagen dus ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Als de baby nog gezellig blijft zitten, dan wordt het in ieder geval heel simpel. Misschien wat kant-en klare luxere gerechten van de AH of Jumbo. Normaal kook ik met kerst een 5-gangenmenu, dus het is nog wel even wennen.
Ik heb nog wel een kerstfeestje met vriendinnen begin december waarvoor ik het hoofdgerecht maak en ik denk momenteel aan boeuf bourguignon of een wildstoof. Als bijgerecht in ieder geval de ovengebakken pompoen van 'Pien laat haar eten zien' (recept op Instagram) en verder moet ik alle bijgerechten nog bedenken. Zwangerschapsproof is wel lastig, want alles wat ik echt lekker vind, mag niet...
Maar maar maar goede boeuf bourguignon is met rode wijn
Wildstoof zou nog wel een goede optie zijn!