meintje schreef:Wat een goed idee!!! Ga ik ook eens proberen.Ik bak mijn broden in een gietijzeren pan. Die verwarm je voor, gelijk met de oven zodat hij goed heet is als je brood er in gaat.
8nnemiek schreef:Dat gat is te voorkomen door de kneedhaak er na de laatste kneedronde uit te halenIk ben begonnen met een broodbak machine, maar dat is het toch net niet vind ik. Ik vind de vorm niet zo fijn, er zit altijd een gat in het brood waar de kneedhaken zitten, en ik vind het brood niet luchtig genoeg en de korst te dik.
Luchtigheid en korst zijn beïnvloedbaar door te variëren met de verhouding van de ingrediënten. Dat ligt niet (alleen maar) aan je machine. Hoewel ik niet ontken dat de ene machine beter is dan de andere
Mijn partner heeft veel geëxperimenteerd met recepten en zo geleerd hoe je dat beïnvloedt.
dus inderdaad met de hand
.
ik vindt het zoveel werk voor iets wat eigenlijk maar een dag echt te eten is, daarna vindt ik het al gauw taai. Ook als ik plakjes in vries. Het is echt dezelfde dag op eten. 



