Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Kelan schreef:Dat hangt helemaal van het merk bladerdeeg af. De duurdere merken (Koopmans etc) zijn vaak wel met roomboter. Maar de goedkopere (vaak huismerken) zijn vaak zonder roomboter (en dus zonder melk)
bladerdeeg op rol van AH huismerk is bijvoorbeeld vegan, die vind ik super handig voor wellingtons bijvoorbeeld mar_fay schreef:Hoera! Ik gooi deze linkjes erin: Buzzfeed maakt grote verzamelingen van allerlei vegan gerechten die nergens voor onderdoen
https://www.buzzfeed.com/whitneyjeffers ... nd-totally
https://www.buzzfeed.com/expresident/ve ... ay-recipes
https://www.buzzfeed.com/rachelysanders ... ay-cookies
pien_2010 schreef:Graag ontvang ik van jullie een tip. Hier in Frankrijk is het de gewoonte om na het hoofdgerecht een kaasplankje te doen met allerlei soorten kaasjes. Daarna komt het toetje. Wie heeft een leuke tip als tussen gerechtje in plaats van het kaasplankje.
mar_fay schreef:Hoera! Ik gooi deze linkjes erin: Buzzfeed maakt grote verzamelingen van allerlei vegan gerechten die nergens voor onderdoen
https://www.buzzfeed.com/whitneyjeffers ... nd-totally
https://www.buzzfeed.com/expresident/ve ... ay-recipes
https://www.buzzfeed.com/rachelysanders ... ay-cookies
IsaCalixa schreef:Heeft iemand tips voor vegetarisch op de gourmet? Ik vermoed dat mijn familie wel vlees willen gaan eten, maar ikzelf het liefst zo min mogelijk. Vis wil ik nog wel, maar ook niet alleen maar.
Vind zelf de vegetarische biefstuk van vivera wel erg lekker dis die ga ik zeker nemen! Alleen verder hebben veel van die vleesvervangers een raar bijsmaakje..
Groenten uiteraard ook gewoon op de gourmet
)
) laat ik de kokosolie en de cashewnoten weg, da's ook lekker 
maar mij lijkt het lastig te combineren met een (vega) bijgerecht omdat niet alles lekker is met saté saus.
.
doen jullie dan gewoon beslag in dat kleine pannetje eronder?
IsaCalixa schreef:Oeh die vega pakketjes ga ik eens bekijken! Pannenkoekjes op de gourmet klinkt ook lekkerdoen jullie dan gewoon beslag in dat kleine pannetje eronder?
. casperzazoe schreef:Sorry, niet helemaal duidelijk geweest. M'n vader wil graag vlees kipsate, dat ik dat oversla maakt me niks uit want van vlees-vervangers ben ik niet zo'n fan.
Ik zoek dus een bijgerecht wat goed gaat met saté! Of dat een salade is of iets warms maakt niet uit, beide komt op tafel
bij kip saté maar aardappelbolletjes uit de oven zijn wel echt lekker. Als ik nog iets bedenk of tegenkom laat ik het weten. elnienjo schreef:Ik zou met de maaltijd geen rekening houden met een veganist, enkel wat extra groenvoer op tafel zetten en nootjes in huis halen en het staat de vegan vrij om zelf iets mee te brengen wat ie lust natuurlijk.
Hangt er daarnaast ook nog vanaf of de vegan zich kan gedragen aan een tafel waar vlees gegeten wordt door de disgenoten of die uberhaupt welkom is.
waarvan akte! Deze onsympatieke post die je in een Vega topic plaatst, zegt heel veel over jouzelf. Ik schrik er gewoon van zo naar.
Reageer dan gewoon niet in een topic waarin gevraagd wordt om vega(n) recepten.