
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
verootjoo schreef:Britt schreef:Haha dat is wel een stunt, als je nu met balkenbrij aan komt zetten. Dat zal ze leren
Misschien komt iemand anders wel met haggis, dan liever balkenbrij
Drifter schreef:Heb voor hetzelfde probleem gestaan afgelopen zomer, wilde een echte hollandse verjaardag doen, met hapjes.
Hier ook het probleem met de koude hapjes, ben uiteindelijk gegaan voor:
komkommerkuipjes met kruidenkaas/bacon
Hamrolletjes met monchou en gesnipperde uit (monchou vervangen door Buko Naturel)
Filet american, zelf maken, hartstikke lekker en dat kende hier echt niemand.
Had dat samen met wat stokbrood en wat salades/brie neergezet.
Gevulde eieren (niet typisch hollands natuurlijk maar wel vrij standaard)
De haringsalade van hierboven kan ook, de marinerede sild hier is vergelijkbaar met nederlandse zure haring, dus rolmops kan ook.
Kaas en worst, nederlandse kaas hier is wel bijna standaard jonge/jong belegen kaas, al hebben ze bij b.v. Kvickly ook oude kaas. Leverworst niet, maar spegepølse kan bijvoorbeeld in plaats van metworst, en er is een worst hier die me heel erg aan kookworst doet denken, kan alleen even niet op de naam komen.
Pindasaus deed het hier ook erg goed, niemand kende het, dus bijvoorbeeld koude gehaktballetjes met pindasaus, de saus is misschien nog wel warm te houden op de een of andere manier.