Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:44

Dit ziet er geweldig uit! Gaat zeker in mijn map!

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 15:58

Ik ga hem nu maken :)

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 16:00

wat voor meel gebruik je?

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 16:40

Gewoon patentmeel ;)

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 16:47

das toch bloem, of zit ik helemaal verkeerd?

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 16:58

Ja, als het goed is wel. Mijn moeder gebruikt dat ook altijd en dat gaat eigenlijk ook altijd goed :D

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 17:04

ok, dan gebruik ik die. Bedankt voor de info!

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 18:14

Afbeelding

Ik vind het niet raar voor de eerste keer! Het draaien was trouwens erg makkelijk hoor ;) Het deeg valt niet zo gauw uit elkaar, dus dat maakt het al wat simpeler.

Zo alleen nog in de oven en dan is hij klaar om op te eten :D

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 18:38

heidy_wilco schreef:
[ Afbeelding ]

Ik vind het niet raar voor de eerste keer! Het draaien was trouwens erg makkelijk hoor ;) Het deeg valt niet zo gauw uit elkaar, dus dat maakt het al wat simpeler.

Zo alleen nog in de oven en dan is hij klaar om op te eten :D

Moet je niet nog een keer extra draaien?
En ziet er plat uit, of is dat gezichtsbedrog door het bakblik?

Wie weet het verschil tussen zelfrijzend bakmeel en pattentbloem?

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 18:40

LhinnOlijf schreef:
heidy_wilco schreef:
[ Afbeelding ]

Ik vind het niet raar voor de eerste keer! Het draaien was trouwens erg makkelijk hoor ;) Het deeg valt niet zo gauw uit elkaar, dus dat maakt het al wat simpeler.

Zo alleen nog in de oven en dan is hij klaar om op te eten :D

Moet je niet nog een keer extra draaien?
En ziet er plat uit, of is dat gezichtsbedrog door het bakblik?

Wie weet het verschil tussen zelfrijzend bakmeel en pattentbloem?


Nee, ik heb 2 slagen gedraaid ;)
En het is toch behoorlijk dik hoor :) Ziet er plat uit door het bakblik. En in de oven zal het denk ik ook nog wel wat dikker worden.

donnar

Berichten: 2195
Geregistreerd: 03-06-11
Woonplaats: Provincie Utrecht

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 18:43

Wel posten hoe hij smaakt he! :D

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 18:49

Ik heb het vermoeden naar chocolade :P

Nee hoor, grapje, ik zal het gelijk posten. Morgen neem ik wat mee naar school, mijn klasgenoten zijn nieuwschierig :P

Avelienvd

Berichten: 7363
Geregistreerd: 28-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 18:52

En natuurlijk een foto van het afgebakken product he :P

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 19:09

Het smaakt op dit moment (warm) naar brood met chocolade, maar wel echt heel erg lekker brood, met heel erg lekkere chocolade. Mag ook wel, ik heb bijna de hele chocopastapot erop leeg gekieperd :P

Afbeelding

Afbeelding

Roquen

Berichten: 1633
Geregistreerd: 18-12-08

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 19:21

Dat ziet er inderdaad lekker (en mooi) uit!

Voor de mensen die een hartige variant willen, kun je een gewoon brooddeeg maken. Het beste is een recept voor een vlechtbrood, dit deeg is namelijk elastischer. En als hartige vulling kun je strooikaas gebruiken. Je moet dan wel de plakken deeg goed aandrukken.
Als je dan het brood dan gebakken hebt, dan kleurt de kaas ook wat donkerder. Wat wel leuk is natuurlijk, want dan zie je de stervorm er nog in.

oomens

Berichten: 8812
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 10:36

LhinnOlijf schreef:
Wie weet het verschil tussen zelfrijzend bakmeel en pattentbloem?

Het verschil is bakpoeder.

JKiya

Berichten: 2259
Geregistreerd: 03-04-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 10:59

Is het ook mogelijk een brioche te maken zonder gist? Zijn hier recepten voor?

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-11-13 11:13

Ik denk can niet. Het moet namelijk opstijgen.

JKiya

Berichten: 2259
Geregistreerd: 03-04-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 11:19

Ja dat dacht ik al, ik mag helaas geen gist gebruiken ivm werk op het laboratorium. Misschien een alternatief als wijnsteenpoeder gebruiken? Anders maar eens een hartige variant met vlechtbrood proberen, ziet er namelijk erg mooi uit!

EvaC

Berichten: 4535
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 12:01

Wow!

Dat ziet er prachtig uit, die ga ik van het weekend eens proberen te maken. Leuk om met kerst op tafel te zetten rond de lunch.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 12:24

Jalenka_Kiya schreef:
Ja dat dacht ik al, ik mag helaas geen gist gebruiken ivm werk op het laboratorium. Misschien een alternatief als wijnsteenpoeder gebruiken? Anders maar eens een hartige variant met vlechtbrood proberen, ziet er namelijk erg mooi uit!

of zelfrijzend bakmeel? Dat zorgt ook voor het rijzen...

JKiya

Berichten: 2259
Geregistreerd: 03-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 12:29

Ja daar zat ik ook aan te denken, ik ga het gewoon een keer proberen! Al zie ik dat er dan nog evengoed extra gist wordt toegevoegd.

Het is ook vooral de vorm die ik leuk vind dus ik ga even experimenteren.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 12:57

Dat ziet er erg leuk uit! Ik heb nog gist liggen en alle ingredienten in huis, die ga ik maken!

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 13:36

Foto's van de creaties graag!!! hihi

luuntje

Berichten: 15265
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 17:27

Ziet er mooi en lekker uit.
Heb je verse gist of droge gist gebruikt?