Havermout ontbijt

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-13 16:03

Letizia schreef:
Dat heb ik ook geprobeerd, maar het bleef gewoon hard bij mij :')


Oh echt? Bij mij werd het na 30 sec al een papje

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:04

Ik lees net op wiki:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Havermout
dat er instant havermout is, dat is al voorgekookt, zal dat ik van die pakken van Quaker zitten? En dat ik van de molenaar gewone havermout heb, dat het daarom zo lang duurt?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:06

Horse_xx schreef:
Femke schreef:
Niet alle slagroom is gezoet.


Bedoel je die slagroom in zo'n bekertje? die nog niet geklopt is?


Ik denk inderdaad dat F_Orumster die slagroom gebruikt.

Het is in ieder geval de mogelijkheid om aan ongezoete slagroom te komen.
En nog handiger dan kant-en-klare, want ongeklopte slagroom kun je er gewoon bij gieten.

Maar 't zou niet mijn eigen keus zijn, met slagroom.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:09

Letizia schreef:
Ik lees net op wiki:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Havermout
dat er instant havermout is, dat is al voorgekookt, zal dat ik van die pakken van Quaker zitten? En dat ik van de molenaar gewone havermout heb, dat het daarom zo lang duurt?


Havermout is haver die al gekookt en geplet is.
Onbewerkt heet 't gewoon haver.

Dus wat er in de pakken zit om pap van te maken, is al voorgekookte/geplette havermout :)
Daarom is het zo snel klaar.


Het kan zijn dat jouw molenaar gewoon geplette haver levert.
Dat moet dan nog wat langer gekookt/geweekt worden voordat het bruikbaar is.

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-13 16:10

Welk merk havermout hebben jullie?

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:11

Dat zal het dan wel wezen, ik heb het gekocht als havermout, klopt dan ook lekker :Y)
Maakt verder niet uit, komt wel op aan andere dingen :)

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-13 16:12

Letizia schreef:
Dat zal het dan wel wezen, ik heb het gekocht als havermout, klopt dan ook lekker :Y)
Maakt verder niet uit, komt wel op aan andere dingen :)


Paard lust het vast ook wel :Y)

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:12

Neej, die krijgt zo min mogelijk graan :))

Sandrina
Berichten: 4077
Geregistreerd: 04-12-06
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:12

HO(Quaker) havermout is schreeuwend duur= €1,-, die van huismerken kosten amper 40 cent per 500 gram, euroshopper en Avena.

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:16

Hoeveel gram havermout pakken jullie vaak als ontbijt?

Ik maak zelf graag overnight oats. havermout met melk, baneen en wat kaneel een nachtje in de koelkast laten staan en de volgende ochtend nog wat honing en noten en rozijnen erdoor. Super lekker :9
Warm heb ik het nog nooit gehad maar wil het wel zeker gaan proberen!

Roquen

Berichten: 1633
Geregistreerd: 18-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:17

Ik eet ook havermout. Ik maak het gelijk voor de hele week. Ik maak een pap met melk, brinta en havermout. Daarna doe ik er diepvriesvruchten doorheen, meestal bosvruchten. Even doorkoken en klaar! Dan doe ik het in kleine bakjes. Die kan ik dan elke ochtend even in de magnetron zetten.
Ik krijg minder snel honger dan wanneer ik brood eet.

Anoniem

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:20

Gaat dat goed... Een hele week met een melkproduct dat "open" staat?
Of vries je 't in nadat je het hebt gemaakt?


Ik gebruik meestal huismerk havermout van de supermarkt.
Maar toen m'n moeder laatst op bezoek was had ze een pak quaker meegenomen. Proef weinig verschil eigenlijk.

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 114075
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:21

Ik heb havermout van Quaker, is het enige dat ze hier verkopen. De rest is muesli of cruesli.

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:32

Citaat:
Inderdaad :), gewoon de avond op voorhand de havermout al bij de yoghurt doen, zodat het een nachtje kan 'opzwellen'.

Citaat:
Ik vraag me nu af of je havermout per se moet weken, dat doe ik namelijk niet :)

De een kookt het, ik week het.

Slagroom bedoel ik gewoon die lang houdbare kleine pakjes die nog ongezoet zijn.
Het is een tip van mensen die gevoelig voor lactose zijn. Zo heb je minder lactose en vet is gelijk (3 el =15ml = 13gram vet en dat is even vet als 200ml volle melk). Havermout met alleen water vind ik niet lekker.

Quaker havermout vind ik akelig qua structuur, het is zo papperig, zacht en glibberig. De goedkope pakjes van € 0.37 zijn lekker grof

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 114075
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:35

Ik vind de havermout van Quaker juist erg fijn!

Ik week het een half uurtje tot een uurtje, maar ik werk thuis dus kan dan rustig wachten zonder haast te hebben.

@Forumster, idd een goede tip. Ik ben alleen niet lactose intolerant maar heb last van m'n luchtwegen ;)
Met yoghurt is het ook heerlijk hoor :D
Laatst bijgewerkt door Cayenne op 08-04-13 16:36, in het totaal 2 keer bewerkt

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:36

Femke schreef:
Ik denk inderdaad dat F_Orumster die slagroom gebruikt.

Het is in ieder geval de mogelijkheid om aan ongezoete slagroom te komen.
En nog handiger dan kant-en-klare, want ongeklopte slagroom kun je er gewoon bij gieten.

Maar 't zou niet mijn eigen keus zijn, met slagroom.

Het smaakt niet erg anders dan wanneer je melk gebruikt (slagroom verdunnen is bijna melk) maar zo heb ik minder lactose binnen.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:51

F_Orumster schreef:
Citaat:
Inderdaad :), gewoon de avond op voorhand de havermout al bij de yoghurt doen, zodat het een nachtje kan 'opzwellen'.

Citaat:
Ik vraag me nu af of je havermout per se moet weken, dat doe ik namelijk niet :)

De een kookt het, ik week het.

Ik week en kook het niet :+ Moet dat? Ik vind het namelijk niet lekker als het zacht is.. ieehh

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-13 16:57

Citaat:
Ik vraag me nu af of je havermout per se moet weken, dat doe ik namelijk niet :)

De een kookt het, ik week het.
[/quote]
Ik week en kook het niet :+ Moet dat? Ik vind het namelijk niet lekker als het zacht is.. ieehh[/quote]

Vind het juist heerlijk als het zo ''papperig'' is :+

Dorus

Berichten: 13680
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 16:59

Ik eet nu sinds een paar weken 's ochtend ook een schaaltje havermout. Voorheen sloeg ik het ontbijt vaak over (geen tijd, geen zin), maar nu MOET er 's ochtends een bakje havermout in. Nu nog gezonde, lekkere en makkelijk mee te nemen lunch en tussendoortjes zien te vinden!

Ik heb meestal die van Quaker. Ben begonnen met euroshopper, toen een pak Quaker gehad en dacht niet veel verschil te proeven dus toch maar de goedkopere euroshopper, maar toen proefde ik wel degelijk verschil. Vrijdag dus nog speciaal voor de Quaker naar de andere supermarkt gereden (hij was bij ons op en tijdelijk niet leverbaar).

Ik eet mijn havermout met melk. Twee minuten in de magnetron, zoetstof en kaneel erbij en smullen maar!

@Forumster: dat verschil in textuur is juist waarom ik liever de Quaker heb :o

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:08

Ik doe 't in een kommetje, wat melk erbij. Dan 2x1 minuut in de magnetron (tussendoor even roeren) en daarna een plens magere yoghurt erbij! Jammie! :9 En daarbij vind ik het ook nog lekker snel, goedkoop en makkelijk :D

Ik at trouwens altijd de quaker, maar ben overgestapt op het goedkoopste van het goedkoopste, meestal van ah, soms van jumbo :)

Roquen

Berichten: 1633
Geregistreerd: 18-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:09

Femke schreef:
Gaat dat goed... Een hele week met een melkproduct dat "open" staat?
Of vries je 't in nadat je het hebt gemaakt?


Ik gebruik meestal huismerk havermout van de supermarkt.
Maar toen m'n moeder laatst op bezoek was had ze een pak quaker meegenomen. Proef weinig verschil eigenlijk.


Ja, dat gaat prima. Na het klaarmaken gelijk in afsluitbare bakjes en in de koelkast laten afkoelen. Een pak melk is ook niet na een paar dagen bedorven als die in de koelkast staat.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:11

Toen ik in Nieuw-Zeeland zat had je trouwens van die meeneemverpakkingen havermout. Was al in goede porties voorverpakt om mee te nemen naar werk, melk erbij en in de magnetron, ideaal!

Mieschie
Berichten: 101
Geregistreerd: 03-01-06
Woonplaats: vuren

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:18

Ik eet al jaren havermoutpap, dus gekookt met melk. Ben ook een hongerig typ, maar met havermout houd ik het vol tot 12 uur!!
Ik zie hier al een paar leuke tips om een keer te varieren!! :9

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:30

Het wellen of koken heeft te doen met de vertering en dus opname van de havermoit. Rauw schijnen we meer moeite te hebben.

Nikka

Berichten: 9415
Geregistreerd: 04-09-04

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 17:33

Ik eet ook havermout, maar dan met amandel of rijstemelk. Ik doe er voor het koken al een handje rozijnen of cranberries doorheen, ook fijngesneden tuttifrutti is lekker. Dan heb je geen suiker meer nodig. Soms nog een gesneden banaan er door.