Zoutloos koken; hoe maak je dat lekker?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kanzi
Berichten: 2667
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-12-11 02:39

Bedankt voor alle tips!

Ik wilde eigenlijk vis en luxe groenten in een aluminiumfolie-pakketje in de oven doen.
Even een proefpakketje gemaakt, maar m'n man vond het niks. Ik wel hoor! :9
Ik ga nu toch maar voor een rollade uit de oven en een aantal groentes op tafel, waaronder stoofperen.
Maar ook spruiten, spercieboontjes en wortels (met een stukje groen er aan).
Hoe doe je dat trouwens, wortels zoeten met appelsap?
Kook je dat gewoon mee?

Als toetje ga ik zelf Hangop maken met bosvruchten erbij.
Leuk, ik heb al zin om te beginnen. :D

Brainless

Berichten: 30226
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-11 02:59

Je kunt ipv van normale keukenzout (natriumchloride) ook kalium-en/of magnesiumchloride krijgen.
Is gewoon te koop bij de supermarkt.

Met een zoutloos/arm dieet bedoelen ze nl dat je natrium zoveel mogelijk moet beperken, en daarom mag kalium en magnesium wel.

F_Orumster

Berichten: 15613
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Zoutloos koken; hoe maak je dat lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-11 10:23

Hoe zit dat dan, die zouten komen toch evengoed in de nieren? Slaan die zouten niet neer door structuur?

Wortel niet helemaal afkoken en even roerbakken met honing gember en sesamzaad is ook lekker.

Brainless

Berichten: 30226
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-11 23:34

F_Orumster schreef:
Hoe zit dat dan, die zouten komen toch evengoed in de nieren? Slaan die zouten niet neer door structuur?

Wortel niet helemaal afkoken en even roerbakken met honing gember en sesamzaad is ook lekker.

Zout is niet het probleem, maar het natrium in (keuken)zout, vandaar dat kalium en magnesiumzout wel mogen,
Het heet in de volksmond zoutloos/arm, maar het is eigenlijk natriumvrij/arm.

BowieBonanza

Berichten: 612
Geregistreerd: 17-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-11 23:39

gewoon koken zonder zout, doet mijn moeder áltijd!
Je moet er gewoon aan wennen.
En ik eet altijd mijn bordje leeg haha :Y)

Kanzi
Berichten: 2667
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-12-11 00:45

Bowiebonanza, daar wil ik toch niet bij het kerstdiner mee gaan beginnen als je het niet erg vindt. :D

Ik ga aardappelpuree maken die ik op smaak maak met wat melk, boter, peper en nootmuskaat.
Jammergenoeg heb ik geen spuitzak, maar zo zal het ook wel smaken.
De spruitjes doe ik denk ik inderdaad met champignons even roerbakken.
Boontjes met nootmuskaat.
De stoofpeertjes staan al te pruttelen, :9 en de hangop hangt al uit te lekken.
Alleen de worteltjes, hoe doe je dat met die appelsap?
Ik heb helaas geen gember en sesam in huis, klonk ook wel lekker.

Anoniem

Re: Zoutloos koken; hoe maak je dat lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-11 15:18

Ik heb geen idee, nog nooit gedaan.
Maar ik zou ze op die manier even smoren denk ik en dan afblussen met appelsap :j

Klinkt lekker allemaal in ieder geval! Succes!

Ilja000
Berichten: 4336
Geregistreerd: 10-04-06
Woonplaats: Oostwoud

Re: Zoutloos koken; hoe maak je dat lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-11 18:27

Appelsap gewoon meekoken!