wat is je snelste gerecht?

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 18:32

kjcm, dat is lang gegeten dat ik dat gegeten heb! Wij noemen het thuis 'broodpudding'. Wij doen trouwens niet laagje voor laagje, maar gewoon de krenten en rozijnen door het brood-mengsel.
Je kunt dit trouwens ook heel goed in een hartige variant maken, door er groenten enzo doorheen te doen.

Lielle

Berichten: 66272
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 19:08

Lielle schreef:
vegetarisch toch:

zakje gemengde groente in een ovenschaal, visfiletje erop (ik neem een kipfiletje Haha!), boursin of blauwschimmelkaas erover, 10 minuten in de magnetron, stukje brood erbij.


ik ben op mijn vingers getikt, een recept met vis is niet vegetarisch. Jippie, ik meen dat jij wel vis eet, dus ik laat het toch maar staan.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-03 09:21

vegetarisch niet hoor. maar ik ben wel heel streng op scharrel. Dus alleen scharrel vis en geen kweekzalm of zo [is ook niet te eten]. Lachen

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 06:28

Water, groentebouillonblokje, pasta/rijst, kruiden/specerijen en (soep)groenten in de pan, 10 minuten laten koken, blik witte bonen intom.saus/bruine bonen erbij, doorwarmen, klaar.
= volwaardige vegetarische maaltijdsoep. Brood/(kruiden)boter erbij.

En als je de bouillon heb afgegoten voordat je de bonen toevoegt: idem maaltijd. Met een salade erbij.

Hap gegarandeerd binnen een kwartier op tafel. Haha!

Vingers aflikken

Samantha_

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 14:43

Hee botervlieg, dat klinkt best lekker! En erg snel!
Ga ik eens maken, thanx!

kjcm

Berichten: 888
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: ergens waar jij niet bent.....

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 14:49

jeetje Wmijn , ik wist niet dat er nog meer mensen dit gerecht kenden,stom van me natuurlijk, wel leuk om te horen dat je het ook op andere manieren kan klaar maken. ik heb het toevallig afgelopen maandag nog gegeten en het is een van mijn favoriete gerechten, ook om klaar te maken.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-03 18:23

Afgelppen week-end heb ik bonensoep gemaakt:

- blik bruine bonen
- blik doperwtjes
- 2 grote gesneden uien
- 6 teentjes knoflook
1 flinke eetlepel Patak curry-paste Party!!
uurtje of wat laten sudderen en invriezen in porties.

essie79

Berichten: 3539
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 10:29

Goed zo Jippie Haha!

Applausje voor jezelf OK dan!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 12:20

Maar de volgende keer zou ik er - voor soep - toch wat water bij doen... Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 14:41

Maar botervlieg, die doppertjes en bonen zwemmen al in een blikje rond en in een ui zit ook water Lachen

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 17:43

Had ik al meegerekend. }>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 18:43

oh Lachen
maar dit is echte stevige soep waarin je lepel rechtop blijft staan, een beetje een stoer soepje ipv zo'n slap soeppie Haha!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 22:46

Soepie met een zwarte korst? Haha!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-03 04:44

Volgend flitsgerecht dan maar:

- volkoren pasta net niet gaar koken
- 3 lepels (room)spinazie en 1 lepel pesto erdoor
- strooikaas erop en met deksel op de pan even laten smelten

- intussen gemengde salade met croutons maken

Klaar (15 min.)

Vingers aflikken

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-03 04:51

Keukenprinses als ik (niet) ben Lachen

De 'grote-fasel-pleurt-maar-bij-elkaar-pastasalade' Lachen

benodigdheden:

250 gram salami aan een stuk
Pakje hamblokjes
pakje gesneden kipfilet met italiaanse kruiden (beleg dus en niet zoals Evert kocht 2 stukken kipfilet Lachen )
pakje iets belegen kaas evt. met italiaanse kruiden
2 tomaten
pak maispasta (macaroni, wokkels of whatever)
Doosje walnoten of pijnboompitten
Geitenkaas (wel bij de Turk halen)
1 tube zaanse mayonaise (ja die vette ja)

Hoe te bereiden:

Kook het pak maispasta.
Snij tijdens het koken de filet, tomaat, kaas en geitenkaas aan stukjes.
Spoel, als de pasta gekookt is, de pasta af met koud water.
Gooi de hele smurrie bij mekaar
Tube Zaanse mayo erbij
Walnoten of pijnboompitten erbij

En roeren maar.

Geloof me, hier rij je wel een 160ér mee uit Lachen .

Groetjes en eet smakelijk

Hanifa ( die na het eten van deze smurrie een week heel hard moet zwemmen, fietsen, paardrijden en lopen) Lachen


En dit zit ik nu als ontbijt te eten Lachen

passie

Berichten: 2323
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-03 15:02

Feetje schreef:
Een tosti Tong uitsteken
Gewoon 2 boterhammen en een plakje kaas ertussen, iets van 5 min. wachten en klaar Haha!

Nee joh je meent het moet je dat zo klar maken dat wist ik niet Haha! Knipoog

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-03 15:15

- Pak bami/nasi-groenten in beetje olie kort fruiten/wokken
- overdoen in hapjespan
- eieren loskloppen met wat melk en kruiden/specerijen
- eimengsel over groenten gieten en op zacht vuurtje laten stollen

- opscheppen en wat ketjap of ander sausje erover gieten
- eten met gekookte rijst en komkommersalade

15 min.

Vingers aflikken