Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dammie

Berichten: 3481
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 21:31

1 klein blikje bonduelle aardappels , met 200 gram schoongemaakte sperciebonen, en ei en pesto en geitenkaas (100 gr)
- sperciebonen koken met het ei voor 10 minuten.
- dressing van 1 eetlepel pesto, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetl. azijn
- alles met elkaar mengen, geitenkaas in blokjes erdoor.
En voila een gezonde maaltijdsalade zonder restjes.

Edit: als antwoord op de vragen hiervoor; ik heb niet altijd zin om twee keer achter elkaar hetzelfde te eten, en mijn vriesvak is klein, dus invriezen is ook niet altijd mogelijk. Daarnaast zijnsommige dingen ingevroren niet lekker (aardappels bijvoorbeeld).

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 22:08

Voor mij gelden dezelfde redenen als hierboven genoemd.
Daarnaast moet ik zeggen dat ik toch al best wat handige recepten uit dit topic heb hoor :)

Anoniem

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 22:43

Toad, waarom een kwart pot saus, terwijl er ook hele kleine potjes saus te koop zijn? Bv van Granditalia?

Toad

Berichten: 4236
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Nijkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:10

Sonja schreef:
Toad, waarom een kwart pot saus, terwijl er ook hele kleine potjes saus te koop zijn? Bv van Granditalia?

ja, dat kan ook, maar deze is relatief goedkoper en lekkerder(vind ik).

Anoniem

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:12

Ok, opvolgreceptje met de rest van de pot dan maar?

Toad

Berichten: 4236
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Nijkerk

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:17

hahaha, ja daar ga ik even over nadenken ;)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:23

Is niet zo moeilijk.
Volgende dag lekker twee wrapjes vullen met geruld gehakt met ui en paprika, lekker een teen knof en wat cayennepeper erdoor. Beetje rucolasla erbij, wraps oprollen en in ovenschaal leggen, tomatensaus erover gieten, geraspte kaas erover en even lekker onder de grill tot de kaas een lekker korstje is.

Ook lekker:
Verse spercieboontjes vijf minuutjes koken. Afgieten, klein klontje boter in de pan laten smelten,geperste teen knof erin fruiten met een gesnipperd sjalotje. Boontjes er weer bij doen. Tomatensaus erover ennog tien minuutjes smoren. Net voor je het gaat eten even wat cashewnoten erdoor roeren of als je dat lekkerder vindt wat blokjes oude kaas.
Lekker met rijst, maar ook met een vers bruin broodje om je vingers bij op te vr.....

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:30

Oeh. Die laatste klinkt erg lekker Sonja :j

Loose

Berichten: 4726
Geregistreerd: 11-11-07

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:46

maar dan hebben we weer een opvolgrecept nodig voor de wraps. _O- want daar zitten meestal ook een stuk of 8 in en dat krijg je niet op in je eentje. :P

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-11 23:51

Die eet ik de volgende dag altijd tussen de middag met ham/kaas/tomatenketchup/italiaanse kruiden :D

Toad

Berichten: 4236
Geregistreerd: 01-08-05
Woonplaats: Nijkerk

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 09:49

hahaha, nu heb ik geen tijd. Plaats vanmiddag een burrito recept ;)

F_Orumster

Berichten: 15623
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 10:04

Loose schreef:
maar dan hebben we weer een opvolgrecept nodig voor de wraps. _O- want daar zitten meestal ook een stuk of 8 in en dat krijg je niet op in je eentje. :P

In gooi ze in de vriezer

Morfeo

Berichten: 1255
Geregistreerd: 28-07-09
Woonplaats: Ergens

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 10:15

Hoelang kan je die bewaren als ze open zijn?

Sheran

Berichten: 17639
Geregistreerd: 20-10-07

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 14:33

3 dagen dacht ik.

Wat je over hebt aan groente kan altijd:
- met kaassaus
- met rode saus
- in wraps

:P
Zo hou je nooit wat over. Soms is het eten eens wat minder lekker, maar soit...

Lielle

Berichten: 66438
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 19:57

(net thuis voor 2 personen gemaakt, hieronder de hoeveelheden voor 1 persoon)

1 courgette over de lengte in tweeen snijden en uithollen. Courgetteprut in een schaal doen en mengen met een klein gesnipperd uitje, een uitgeperst teentje knoflook, wat (vers)geraspte kaas, wat pijnboompitjes, een flinke theelepel tomatentapenade en 150 gram gehakt. De courgettehelften vullen met het gehaktmengsel en een half uurtje in de oven tot het gehakt gaar is.

(als je iets meer van de vulling maakt, kun je er ook heerlijke gehaktballetjes van bakken die prima als borrelhapje of lunchhapje kunnen dienen).

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 20:09

dammie1 schreef:
1 klein blikje bonduelle aardappels , met 200 gram schoongemaakte sperciebonen, en ei en pesto en geitenkaas (100 gr)
- sperciebonen koken met het ei voor 10 minuten.
- dressing van 1 eetlepel pesto, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetl. azijn
- alles met elkaar mengen, geitenkaas in blokjes erdoor.
En voila een gezonde maaltijdsalade zonder restjes.

Edit: als antwoord op de vragen hiervoor; ik heb niet altijd zin om twee keer achter elkaar hetzelfde te eten, en mijn vriesvak is klein, dus invriezen is ook niet altijd mogelijk. Daarnaast zijnsommige dingen ingevroren niet lekker (aardappels bijvoorbeeld).

Dat is een foutje?
Of bestaan er echt aardappels in blik?

Lielle

Berichten: 66438
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 20:13


Dammie

Berichten: 3481
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 20:15

Dank je Lielle, ik wilde ze net gaan zoeken op de bonduelle site.
Gewone aardappeltjes kan ook natuurlijk, maar deze zijn al gaar en makkelijk op voorraad te houden.

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 20:18

Die heb ik nog nooit gezien!
Zal ze eens zoeken.

Hoe smaken ze? Beetje hetzelfde als de voorgekookte zakjes uit de koeling?

Lielle

Berichten: 66438
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 20:19

*grin* net Bonduelle in het Vlaamse nieuws (sluiting fabriek)

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-11 20:20

Haha, dat is ook toevallig. :D

Dammie

Berichten: 3481
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-11 12:21

Ojee, ik ga direct een paar blikjes inslaan :D
Ze smaken best lekker, Asjemenou. Natuurlijk niet als superverse aardappeltjes, maar verwerkt of gebakken zijn ze prima te eten.

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Re: Testrecepten thema 1 persoonsgerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-11 21:20

Oyakodon

50 ml dashi stock (kun je maken door 1 tsp dashi poeder op te lossen in 1,5 cup water, dan heb je een voorraadje)
1 tbsp soja saus
1/2 tbsp mirin
1/2 tbsp sake
1/2 tbsp suiker
1/2 ui, grof gesneden
1 kipfilet, in stukjes
bosje peterselie, grof gesneden
2 eieren, licht geklopt
100 gram rijst (de keuze is aan jou wat voor soort rijst, ik vind dat er Japanse short-grain rijst bij hoort dus ik heb gewoon sushi rijst gebruikt)

Dit is het 'origineel', eventueel kun je er een paar fijn gesneden shiitake bij doen, wel opletten dat ze niet al het vocht opzuigen.

Kook de rijst (in een rijstkoker is het makkelijkst). Mix de dashi stock, soja saus, sake, mirin en suiker in een schaaltje en giet dit in een wok (of andere pan waar je een deksel voor hebt). Voeg de ui toe en zet het vuur aan, gelijk de deksel op de pan. Na 2 a 3 minuten voeg je de kip toe en meteen de deksel er weer op doen. Als de kip gaar is na een paar minuten (hangt af van hoe groot je stukjes zijn) voeg je de helft van de geklopte eieren toe. Deksel erop en 30 sec wachten. Dan het vuur uit en de rest van het ei mengsel en de peterselie erbij, weer de deksel erop zodat alles op kan stijven. Schuif alles uit de wok op de rijst, zorg ervoor dat je al het vocht meeneemt, is erg lekker op de rijst!

Natuurlijk eigenlijk eten met stokjes, maar vork mag ook ;)