Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 11:52

Daar zeg je me wat, misschien moet ik hubbie ook maar eens laten decoreren. Die komt zich er altijd mee bemoeien "dat moet je zus doen, en kan je dat niet beter zo doen" terwijl het enige wat hij met marsepein en fondant doet is opsnoepen.

tijgerr91

Berichten: 698
Geregistreerd: 02-12-10
Woonplaats: Hijum

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 11:53

Goeiemorgen :D Wij gaan van de friese stappers (bokt topic) meeten en met deze meeting wilde we graag cupcakes gaan maken en natuurlijk ook gaan versieren.. :D nou kan dat met marsepijn zag ik maar zijn er nog andere manieren die iets minder prijzig zijn? kan dat fondant bijvoorbeeld ook en wat is daartussen het verschil? En als ik het goed begrepen heb moet je dat dan ook besmeren met botercreme voordat je dat er op kunt plakken? :P Jullie kunnen wel merken dat ik niet echt weet waar ik moet beginnen.. heb al recepten voor de cakejes maar vanaf daar is het lastig :P

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:00

Misschien een stomme vraag, maar ik heb tot nu toe alleen die kleine blanda's gemaakt.. Ik wil nu een biscuit bakken in een 24cm doorsnee vorm, maar moet die net zolang als die kleine blanda's of langer en zo ja, hoelang ongeveer (ik bak hete lucht)

annelies_b

Berichten: 304
Geregistreerd: 13-08-08
Woonplaats: utrecht

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:09

stipje :)

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:12

Mijn blanda's gaan (per 4) 3x 10 minuten opbouwend 150-160-170. Mijn 24cm vorm begin ik met 15 minuten op 150 en daarna opbouwen naar 160-170, maar geen idee hoe lang. De laatste keer heb ik het tweede deel echt helemaal op de gok gedaan omdat ik de tijd was vergeten aan te zetten :+
Komt er wel iedere keer goed uit en zolang je goed opbouwt en sowieso de eerste 25/30 minuten de oven dicht houdt kan je daarna mbv een lange sateprikker testen of hij al gaar is of niet.

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:21

mij ook een stipje :)

Felinde

Berichten: 1178
Geregistreerd: 12-09-05
Woonplaats: Manchester

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:29

Jeetje.. wat gaan jullie toch snel :P Ik heb nog steeds de foto's van mijn taarten niet gekregen :/ Maar, dit weekend ga ik weer naar mijn ouders toe en ga niet weg voor die dingen op de pc staan! Kan ik ze eeeeeeindelijk posten ^^

MOrgen cupcakes maken.. weet alleen nog niet hoe of wat :) En oh ja.. *zet dikke stip op dit topic*

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:30

Al weer een nieuw topic, het gaat hard :D
Neem aan dat het andere topic nu niet tot de 100 pagina's gaat?

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:31

Voor de dames volgers: als je linksboven op het rondje links van Abonneer klikt komt er ook een zwart stipje te staan. Zelfde effect als een "stipje" reactie plaatsen ;)

Er lopen nog een paar dingen door in het oude topic dus wellicht dat die nog net wel de 100 haalt. En anders, so be it.

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:36

en een stip met een foto :D

Afbeelding

zijn de cuppies voor mn website (en het schaapje / olifantje kijken wat verschrikt omdat ze weten hoe ze gaan eindigen :D :D :D )

annastasia

Berichten: 9281
Geregistreerd: 04-03-07

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 12:38

Wat een mooie koekiemonster taart, en die cupcakes zijn ook geweldig!

Iemand nog een lekkere combinatie met bokkepootjesvulling?

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:00

Falona schreef:
Mijn blanda's gaan (per 4) 3x 10 minuten opbouwend 150-160-170. Mijn 24cm vorm begin ik met 15 minuten op 150 en daarna opbouwen naar 160-170, maar geen idee hoe lang. De laatste keer heb ik het tweede deel echt helemaal op de gok gedaan omdat ik de tijd was vergeten aan te zetten :+
Komt er wel iedere keer goed uit en zolang je goed opbouwt en sowieso de eerste 25/30 minuten de oven dicht houdt kan je daarna mbv een lange sateprikker testen of hij al gaar is of niet.



Ja ik zie het indd wel hij staat er nu op 150 in de eerste 10 minuten, zal m na 10 minuten weer iets warmer zetten en na 25 minuten in totaal maar even prkken :)

Ik heb besloten om citroen botercreme te gaan proberen, lekker fris :j

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:06

Wauw, practige cupcakes magnificent!

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:08

Leuk een nieuw topic, maar je bent vergeten de poll van het dierentheme aan de OP toe te voegen.. Nu kunnen mensen niet verder stemmen...

Het lijkt me namelijk dat als het thema kitch waar je nog op kan inzenden nog een rondje mee gaat, we ook nog een ondje kunnen stemmen op de poll van het thema dieren... toch? :D
Laatst bijgewerkt door wereld op 23-02-11 13:10, in het totaal 1 keer bewerkt

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:10

Gaan we niet door met een nieuw thema of laten we het oude thema nog even doorlopen bij gebrek aan inzendingen?
Ik weet dat ik dat laatste zelf heb voorgesteld, maar daar heb ik verder geen reactie op gezien en het is niet mijn bedoeling mijn ideeën op te leggen.

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:10

Falona schreef:
Wauw, practige cupcakes magnificent!


thankx
en zo lekker, gebruik altijd de devils food cake mix van duncan hines _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:10

Falona schreef:
Gaan we niet door met een nieuw thema of laten we het oude thema nog even doorlopen bij gebrek aan inzendingen?
Ik weet dat ik dat laatste zelf heb voorgesteld, maar daar heb ik verder geen reactie op gezien en het is niet mijn bedoeling mijn ideeën op te leggen.



Dat staat in de OP dat we nog een rondje mee gaan met kitch inzendingen, omdat daarvoor nog maar 1 foto ingezonden is.. ;)

Zonnetje81
Berichten: 19792
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:11

En ik zit maar in het oude topic te banketstaaf...

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:11

Hallo mensen,

Ik wil me eerst even voorstellen,

Ik ben Miranda, 30 jaar een woonachtig in noord west brabant :D
In het dagelijkse leven ben ik moeder, huisvrouw en doe ik graag aan digitale portretten maken en sinds een tijdje lees ik hier actief mee en geniet van jullie waanzinnige creaties!

aangezien de verjaardagen er hier weer aankomen leek het mij leuk mij ook eens te gaan verdiepen in het taarten decoreren en heb al een deel van mijn uitzet binnen.
Heb heel wat filmpjes op youtube zitten te bekijken en veel how to `s gelezen.

Aangezien ik alleen nog wacht op de biscuit mix ben ik wel vast eens gaan uitproberen met fondant.
Ik heb een emmer wit en verschillende kleuren om zelf te kleuren.

Vanmorgen heb ik deze roosjes gemaakt
Afbeelding

Afbeelding

en ik had nog een bolletje zwart en beetje wit over dus ik dacht laat ik daar nog een grijze roos van maken..
Afbeelding

en wat geprobeerd met een puzzelplaatje (nog wat nat van het lijmen)
Afbeelding

Ik hoop hier gezellig wat mee te kunnen kletsen en ideeen op te doen en te genieten van jullie mooie ontwerpen!

Zonnetje81
Berichten: 19792
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:12

Jouw materiaal lijkt heel erg korrelig..

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:13

Mooi puzzelplaatje!!

Alleen zien je roosjes er erg droog en gescheurd uit.. Gebruik je mischien veel poedersuiker of heb je de fondant te lang laten liggen in de open lucht?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:14

die laatste was idd wat aan de droge kant maar ik vind het zelf ook wel iets hebben dat ruwe...
bij de witte was het bewust een korrelig randje...

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:15

Hier ook maar vast een stipje, misschien is het verstandig om het andere topic eerst vol te kletsen? :+

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:18

mn biscuit komt mooi omhoog, de saté prikker is schoon, maar als ik er zachtjes op druk veert hij nog niet terug, hoelang moet hij er dan nog in?

Zonnetje81
Berichten: 19792
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-11 13:20

Gister had ik dat ie nog nat was en er zat niks aan de sateprikker. Als ie klaar is voel je wat weerstand als je de prikker erin doet, als ie nog nat is dan gaat ie TE makkelijk erin en eruit. Dat was mijn ervaring gisteren :+