mag ik het hier neerzetten?
Coq au Vin!
(kip in wijn)


recept voor 4 personen:
4 kippenpoten of andere kipdelen( hele kip in stukken mag ook!)
150-200 gram magere gerookte spekreepjes
10-15 sjalotjes
doosje kastanjechampignons(250 gram) in helften gesneden
2-3 teentjes knoflook, geperst
2 winterpenen ( hoeft niet persé,kan ook zonder)
verse kruiden : tijm,peterselie
2 laurierblaadjes
zout/peper
bouillonblokje
1/2 liter rode wijn,maakt in principe niet uit welke je neemt,als het maar rood is

zet een pan op,doe er wat braadboter in en bak de kippendelen rondom aan.
eenmaal aangebraden haal je de kip uit de pan en legt deze even apart op een schaal,bestrooi ze dan pas met peper en zout.
dan doe je de spekreepjes in het vet wat nog in de pan zit en bak je even aan.
doe dan de sjalotjes en de knoflook er bij en bak het even door.
dan voeg je de champignons toe en eventueel de wortel.
bak alles even door en voeg dan de kippendelen er weer bij.
dan voeg je al roerend de halve liter wijn toe en desgewenst 1 of meer bouillonblokjes en de tijm en peterselie,andere kruiden mogen ook als je dat lekker vind
dit mag kippenbouillon zijn, runder,maakt niet uit, bouillonblokjes van kip zijn wel wat zouter als de gewonen basisblokjes!
laat dit alles ongeveer een uurtje sudderen..langer mag natuurlijk ook!
een heel klassiek gerecht,maar zo makkelijk te maken.
lekker met aardappelpuree of patat!
