Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ellepel

Berichten: 48693
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 17:04

ik weet een heerlijk recept wat hier absoluut moet staan!!!
mag ik het hier neerzetten?

Coq au Vin!
(kip in wijn) :D :D

recept voor 4 personen:

4 kippenpoten of andere kipdelen( hele kip in stukken mag ook!)
150-200 gram magere gerookte spekreepjes
10-15 sjalotjes
doosje kastanjechampignons(250 gram) in helften gesneden
2-3 teentjes knoflook, geperst
2 winterpenen ( hoeft niet persé,kan ook zonder)

verse kruiden : tijm,peterselie
2 laurierblaadjes
zout/peper
bouillonblokje

1/2 liter rode wijn,maakt in principe niet uit welke je neemt,als het maar rood is :j


zet een pan op,doe er wat braadboter in en bak de kippendelen rondom aan.
eenmaal aangebraden haal je de kip uit de pan en legt deze even apart op een schaal,bestrooi ze dan pas met peper en zout.

dan doe je de spekreepjes in het vet wat nog in de pan zit en bak je even aan.
doe dan de sjalotjes en de knoflook er bij en bak het even door.
dan voeg je de champignons toe en eventueel de wortel.
bak alles even door en voeg dan de kippendelen er weer bij.

dan voeg je al roerend de halve liter wijn toe en desgewenst 1 of meer bouillonblokjes en de tijm en peterselie,andere kruiden mogen ook als je dat lekker vind
dit mag kippenbouillon zijn, runder,maakt niet uit, bouillonblokjes van kip zijn wel wat zouter als de gewonen basisblokjes!
laat dit alles ongeveer een uurtje sudderen..langer mag natuurlijk ook!


een heel klassiek gerecht,maar zo makkelijk te maken.
lekker met aardappelpuree of patat!
:D

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 22:36

Staan al lekkere dingen bij! Zal volgende week even mijn bijdrage doen, zit nu in mijn examens.

Heeft iemand trouwens een lekker stoof/sudder/ovenschotel voor/met vis? Meestal ben ik van het vis grillen met een sausje, maar wil nu toch eigenlijk iets anders. Wie heeft hier een lekker recept voor? :D

F_Orumster

Berichten: 15663
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-11 10:29

Viscurry, al hoeft dit niet zolang.

Zo uit t hoofd (ben op werk)

Witvisfilet met salie in ham en witte wijn
- witvisfilet, bv tilapia of pangasiusfilet
- gerookte gedroogde ham
- gedroogde of verse salie
- citroensap
- peper, zout
- boter
- droge witte wijn

Leg de visfilet op een paar plakken ham, maar wikkel nog niet in.
Breng de vis op smaak met peper, zout, citroensap, en leg een blaadje salie of gedroogde salie over.
Leg evt een klontje boter erop en vouw de pakketjes dicht.
Leg de pakketjes in een ovenschaal en voeg witte wijn toe (dat ze net tot de 'buik' onderstaan).
In de oven op 180C voor 20-30minuutjes

Evt saus: Verrijk- en dik het vocht in met wat boter en allesbinder/bloem/maïzena

Clovertje
Berichten: 833
Geregistreerd: 01-05-06

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-11 14:51

Oeh, ik ben gek op sudderen en stoven!
Ik heb mijn recepten niet zo 1-2-3 bij de hand, maar heb pas karbonaadjes langzaam laten garen in de oven, was echt heerlijk en makkelijk:

Verwarm de oven voor op ongeveer 150 a 160 graden
Karbonaadjes kruiden met peper en zout.
2 uien schillen en in grove stukken snijden
paar tenen knoflook
Leg het vlees, de ui en de knoflook in een ovenschaal
Bedek het vlees met een BBQ marinade saus (ik had Hickory smaak)
Doe de deksel op de schaal en plaats hem in de oven, ongeveer een uurtje of 2 a 3, tot het vlees van het bot afvalt (ook handig voor degene die niet van kluiven houden)

xxJacqyxx

Berichten: 557
Geregistreerd: 22-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-11 23:27

Lijken me allemaal heerlijke recepten om zeker uit te proberen! :9

Sirius_

Berichten: 11008
Geregistreerd: 09-01-01

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 14:22

vanavond op het menu:

Ingrediënten

4 lamsschenkels; zeezout; zwarte peper uit de molen; 1 theelepel korianderzaad; 1 klein gedroogd rood pepertje (of 2 theelepels gehakte verse rode peper); 1 eetlepel verse rozemarijn; 1 theelepel gedroogde marjolein of oregano; 1 eetlepel bloem; 1 eetlepel olijfolie; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 grote wortel, in vieren en dan in dunne plakjes gesneden; 6 stengels bleekselderij, in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes gesneden; 2 middelgrote/grote uien, in vieren gesneden en fijngehakt; 2 eetlepels balsamicoazijn; 1¾ dl droge witte wijn; 6 ansjovisfilets; 2 blikken pruimtomaten à 400 gram; 1 handvol vers basilicum, marjolein of bladpeterselie, grof gehakt
Bereiding

*

Bestrooi het lamsvlees met zeezout en zwarte peper. Wrijf de korianderzaadjes en de gedroogde chilipeper fijn en meng er de gehakte rozemarijn en gedroogde marjolein door. Rol het vlees door dit mengsel en druk goed aan. Bestuif met bloem.
*

Verhit een braadpan met dikke bodem, schenk er de olie in en bak het vlees aan alle kanten bruin. Neem het uit de pan.
*

Doe de knoflook, de wortel, de selderij, de uien en een snufje zout in de pan en laat de groenten zweten tot ze zacht zijn. Giet er de balsamicoazijn bij en laat die inkoken tot een stroopje. Giet er de witte wijn bij en laat alles 2 minuten zachtjes sudderen.
*

Doe er de ansjovisfilets bij en vervolgens de tomaten uit blik, in hun geheel. Schud de pan even en leg het lamsvlees erin terug. Breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan en zet hem in een oven met een temperatuur van 180°C (gasovenstand 5). Neem na 1½ uur het deksel van de pan en laat de pan nog een half uur in de oven staan. Schep eventueel vet af en proef of er nog zout en peper bij moet. Roer er tenslotte een handvol grof gehakt vers basilicum, marjolein of bladpeterselie door.

Amigo_tje

Berichten: 2178
Geregistreerd: 27-08-07
Woonplaats: BELGIE

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 19:07

Heeft er niemand vegetarische recepten met thema sudderen, stoven of in de oven?

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 19:37

Mijn recept was vega. ;)

F_Orumster

Berichten: 15663
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 22:36

zowel de moussaka als de italiaanse spaghettitaart heb ik geregeld vega gemaakt, gewoon vlees weglaten :)

Amigo_tje

Berichten: 2178
Geregistreerd: 27-08-07
Woonplaats: BELGIE

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 23:03

Emytje schreef:
Mijn recept was vega. ;)


Ik lust geen zuurkool :o

Orumster, ok, dan ga ik die dingen es maken zonder vlees :D

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 12:01

Ik ook niet, maar toch geprobeerd. ;) (was inderdaad vies) Wat voor iets zoek je dan vegetarisch? Ik ben zelf alweer 13 jaar vegetarier en weet ondertussen van heel wat een vega variant te maken.

Vega stoofpotje:
- Twee bakjes vega burgers in repen gesneden
- Twee uien in grof gesneden
- Een geperst knoflookteentje
- Een bakje champignons in stukjes gesneden
- Een paar wortelen in stukjes/paprika's in stukjes/broccoli in stukjes/pompoen in stukjes
- Een aantal aardappelen in stukjes
- Tuinkruidenbouillon
- Twee plakjes ontbijtkoek in blokjes gesneden
- Twee laurierblaadjes
- 3 jeneverbesjes
- peper & zout

In een grote braadpan met wat boter de ui, knoflook, champignons en vega burgers bakken. Voeg dan de groente en aardappels toe en goed roeren. Voeg dan genoeg bouillon toe totdat alles onder staat en doe hierbij de laurier en de jeneverbessen. Deksel op de pan en af en toe goed roeren. Op een zacht vuurtje laten pruttelen. Na ongeveer 45 minuten voeg je de ontbijtkoek toe voor nog een kwartiertje en dan is het klaar.

Edit: voor opdienen wel de laurier en de besjes verwijderen. Recept is made by me. ;)

Lielle

Berichten: 66461
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 12:39

Afgelopen week gemaakt op de wintersport:

vier personen
- 1 knolselderij
- 2 paprika's
- 2 uien
- 1 prei
- 3 wortels
- 500 gr hamlappen
- 1 liter bouillon (evt van bouillonblokjes)
- plakjes salami (ca 0.5 cm)

alle groenten schoonmaken en in stukken snijden. Aanbraden in wat olijolie, vlees en salami ook aanbraden (evt in aparte pan, gezien de hoeveelheden). Bouillon erbij en zachtjes laten sudderen tot alles gaar is. Serveren met stokbrood (of krieltjes erbij doen).

chrisje_83

Berichten: 3030
Geregistreerd: 07-06-03
Woonplaats: Zuid Beveland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 14:27

Brittol schreef:
Heeft iemand trouwens een lekker stoof/sudder/ovenschotel voor/met vis? Meestal ben ik van het vis grillen met een sausje, maar wil nu toch eigenlijk iets anders. Wie heeft hier een lekker recept voor? :D


Is niet echt een ovenschotel, maar wel erg lekker :j

Witvis uit de oven (in bladerdeeg):

Benodigdheden voor 4 personen:
* 4 stukjes witvisfilet (vers of uit de diepvries)
* paprikapoeder
* bladerdeeg (GEEN roomboterbladerdeeg)
* 3 rode paprika's
* 2 uien
* 1 courgette
* olijfolie
* zwarte peper
* 1 ei

Werkwijze:
* Maak de paprika's schoon en snijd deze in 4 parten. Leg de paprikaparten in een voorverwarmde oven (180 graden) zodat het velletje loslaat. Dit kan je zien wanneer er luchtbellen onder komen. Wanneer dit zo is, haal je ze eruit en laat je ze afkoelen. Haal dan met een mesje de velletjes van de paprika af.

* Was de courgette en snijd deze in plakjes. Leg deze plakken op een ingevette bakplaat en bedruppel ze iets met olijfolie. Schuif deze in de oven (grillstand 2 of 3), na een minuut of 5-10 draai je de plakken om. Omdraaien mag ook eerder wanneer de plakken mooi bruin beginnen te worden.

* Snijd de ui in halve ringen en laat deze glaseren. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

* Strooi de witvis in met paprikapoeder (aan beide zijden)

* Vet de bakplaat van de oven in.

* Rol de bladerdeeg plakken uit, leg deze op de bakplaat. Leg bovenop de bakplaat de uitgerolde bladerdeeg plakken, daarop leg je de witvis, de plakken courgette, de geglasseerde ui en de paprika's. Indien nodig nog wat bladerdeeg uitrollen om de bovenkant van de stam dicht te maken.

* Klop het ei los en besmeer de stam bladerdeeg in met het ei.

* Schuif het geheel in het midden van een voorverwamde oven (180 graden) en laat het in zijn geheel in 30 tot 45 minuten gaar worden.

Serveer dit geheel met een lekkere wintergroente of sla en met gebakken aardappeltjes.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 15:07

Lielle schreef:
Afgelopen week gemaakt op de wintersport:

vier personen
- 1 knolselderij
- 2 paprika's
- 2 uien
- 1 prei
- 3 wortels
- 500 gr hamlappen
- 1 liter bouillon (evt van bouillonblokjes)
- plakjes salami (ca 0.5 cm)

alle groenten schoonmaken en in stukken snijden. Aanbraden in wat olijolie, vlees en salami ook aanbraden (evt in aparte pan, gezien de hoeveelheden). Bouillon erbij en zachtjes laten sudderen tot alles gaar is. Serveren met stokbrood (of krieltjes erbij doen).

Die klinkt zeer goed :j

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 17:15

Wat betreft een ovenschotel met vis: deze is heel erg lekker. Een beetje vreemd dat wel, maar wel erg lekker. Was hier favoriet, totdat we ook geen vis meer gingen eten. ;)

F_Orumster

Berichten: 15663
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 22:15

je link leidt tot de gewone site.

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 22:36

Oh ja, ik ziet het. Als je vis banaan invult, is het de tweede, die voor kinderen. Of wacht ik kopier em wel.

Vis voor kids

Hoofdgerecht voor 4 personen

600 g witte vis, verse pangasiusfilet of kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
zout en versgemalen peper
2-3 bananen, in plakjes
200 ml crème fraîche (Melkan)
1 eetl. kerriepoeder
2-3 eetl. mangochutney
ovenschaal, ingevet

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis­filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Bereiden:
Leg de visfilets op de bodem van de ovenschaal. Spreid de plakjes banaan uit over de visfilets. Roer de crème fraîche, kerrie en mangochutney door elkaar. Verdeel deze saus over de visfilets. Zet de ovenschaal 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in het midden van de oven. Garneer eventueel met cherrytomaten.

F_Orumster

Berichten: 15663
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 22:38

Grappig, die had ik al uitgeknipt en in mijn map gestoken, maar nog niet geprobeerd!

Amigo_tje

Berichten: 2178
Geregistreerd: 27-08-07
Woonplaats: BELGIE

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 23:26

Ik ben ondertss bijna 10 jaar proudly veggie :D

Ziet er nog lekker uit, maar wat is een ontbijtkoek?


Emytje schreef:
Ik ook niet, maar toch geprobeerd. ;) (was inderdaad vies) Wat voor iets zoek je dan vegetarisch? Ik ben zelf alweer 13 jaar vegetarier en weet ondertussen van heel wat een vega variant te maken.

Vega stoofpotje:
- Twee bakjes vega burgers in repen gesneden
- Twee uien in grof gesneden
- Een geperst knoflookteentje
- Een bakje champignons in stukjes gesneden
- Een paar wortelen in stukjes/paprika's in stukjes/broccoli in stukjes/pompoen in stukjes
- Een aantal aardappelen in stukjes
- Tuinkruidenbouillon
- Twee plakjes ontbijtkoek in blokjes gesneden
- Twee laurierblaadjes
- 3 jeneverbesjes
- peper & zout

In een grote braadpan met wat boter de ui, knoflook, champignons en vega burgers bakken. Voeg dan de groente en aardappels toe en goed roeren. Voeg dan genoeg bouillon toe totdat alles onder staat en doe hierbij de laurier en de jeneverbessen. Deksel op de pan en af en toe goed roeren. Op een zacht vuurtje laten pruttelen. Na ongeveer 45 minuten voeg je de ontbijtkoek toe voor nog een kwartiertje en dan is het klaar.

Edit: voor opdienen wel de laurier en de besjes verwijderen. Recept is made by me. ;)

kler

Berichten: 1078
Geregistreerd: 06-03-06
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 10:17

Afbeelding

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 10:35

Komen allemaal lekkere recepten voorbij!
Ga vandaag of morgen even het recept voor Stoba (Curacaose stoofschotel) en Antilliaanse kip posten, om het toch maar een beetje bij m'n roots te houden _O-

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 10:48

Inderdaad dat is ontbijtkoek, ookwel peperkoek of weet ik wat hoe dat allemaal genoemd word. Grappig met dat plaatje erbij. :))

Amigo_tje

Berichten: 2178
Geregistreerd: 27-08-07
Woonplaats: BELGIE

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 19:43

Ha, bij ons heet dat lekkerkoek :D Of in t mooi vlaams *D peperkoek.

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 22:39

Lekkerkoek klinkt veel leuker. :))

Izie

Berichten: 1384
Geregistreerd: 29-09-05
Woonplaats: overijssel

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-11 23:34

Ik heb vanavond Rode kool taart gemaakt!
groot succes hier!~

2 potjes rode kool
1 appel en 1 peer in dunne schijfjes
1 ui
1 pakje bladerdeed
300 gram gehakt
Plakjes ontbijtspek
Gemalen laurierblad en gemalen kruidnagel
Kaneel
150 ml kookroom

En volgens mij was dat m...

-gehakt rullen, uitje er bij doen en dan de rode kool er even doorroeren
- De room mengen met de kruiden ( mespuntje laurier en kruidnagel poeder en 1 theelepel kaneel)
-springvorm invetten met boter, bladerdeed in vouwen,
-schijfjes peer/appel op de bodem
-daar bovenop laagje gehakt/kool
- plakjes ontbijtspek
- laagje appeltjes/peertjes
- laatste gehakt/rode kool er boven op
- room verdelen over de taart
- overgebleven bladerdeed verdelen over de bovenkant
- in de over 220 graden, ongeveer 30-40 minuutjes.

Hier vonden ze het heerlijk!