Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Iris1702 schreef:Maar die mayo is dan weer niet echt goed voor de lijn....
en je mag eigenlijk maar 4 eieren per week ivm je cholesterol.....
listiglistje schreef:Gehaktpizza
INGREDIËNTEN:
Gehakt pond
Eieren 2
(italiaanse) kruiden
Evt. tomatensaus
Kaas, ham, salami oid, tomaat, champignons, ui, afijn toppings naar keuze
BEREIDING:
Gehakt aanmaken met eieren en kruiden, bal maken, Deze in een ronde vorm platdrukken zodat er een bodem ontstaat. In de oven, ongeveer een kwartiertje Overtollig vocht afgieten Evt. besmeren met tomatensaus Toppings naar keuze erop, rijkelijk bestrooien met zelf geraspte kaas Nog weer in de oven, ongeveer kwartiertje, 20 minuten, ligt aan je oven en je smaak.
Beertje1983 schreef:Diner
500gr gehakt
500gr spinazie (diepvries)
1 of 2 bollen mozerella
Peper, zout, andere kruiden naar eigen smaak
Kruidt het gehakt, rul het gehakt in de pan en doe dat in een ovenschaal
Ontdooi de spinazie in de pan en doe dat bovenop het gehakt in de schaal
Bedek de spinazie met plakken mozerella
Even in de oven tot de mozerella gesmolten is
Oscar schreef:Het is een Italiaanse omelet en je kunt het als lunchgerecht nemen maar je kunt het ook gebruiken om er kleinere hapjes van te maken. Leuk als je een feestje hebt ofzo!
Je hebt een wok of koekepan nodig. Hierin bak je een zak Italiaanse roerbakgroentes, of je maakt zelf een samenstelling van verschillende groentes (bijv. uien, paprika, prei, champignons, tauge etc.).
Even de groenten lichtjes bakken/wokken zodat ze iets gaar zijn.
Je neemt een flink aantal eieren en die roer je door elkaar. Aan het eiermengsel voeg je Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe.
Ik doe er zelf ook altijd blokjes salami of ham doorheen.
Als je voor een omelet gaat, dan doe je het eiermengsel bij de groenten en dan laat je de omelet garen.
Als je graag de hapjes wilt maken, dan kun je het beste een vierkante ovenschaal of bakplaat met een opstaande rand gebruiken. De ovenschaal/bakplaat even invetten.
Om het straks makkelijk te kunnen snijden, begin je met een laagje eiermengsel. Dit zet je een minuut of 5 in de oven zodat de onderlaag iets stolt.
Daarop doe je een laagje groenten. De randjes laat je iets vrij, anders valt je eiermengsel uit elkaar als je gaat snijden.
Daarna doe je nog een flinke laag eiermengsel over de groenten. Je zet het ca. 30 minuten in de oven op ca. 200 graden. Even een keer prikken om te kijken of alles gaar is.
Daarna kun je er blokjes van snijden en dan heb je een leuk borrelhapje!
Zo ziet het eindresultaat eruit:
Attitude schreef:Die gehaktpizza is echt super lekker!