fionaf09 schreef:Wil ik muffins maken, is er geen bakpoeder
Heb je geen zelfrijzend bakmeel? Komt op hetzelfde neer als bakmeel + bakpoeder.
KDS, ik ben wel benieuwd!

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Voltige96 schreef:die rainbow cake vind ik super gaaf!
hoe krijg je die kleurtje erin?mijn engels is niet zo verry good. is dat gewoon kleurstof?
Abeltje77 schreef:Ik heb niet zo'n goede oven, een combimagnetron, maar ik vind het bakken eigenlijk wel heel leuk! Doe het alleen veel te weinig.
Wat ik HEEEL graag eet en wat je wel zelf moet maken wegens niet te verkrijgen zijn scones!
Ik heb het nog niet geprobeerd, maar wil het deze week zeker een kansje gaan geven! Het recept is vrij simpel, alleen zien of ik de 'oven' goed kan inschatten. De aangegeven temps in een recept moet ik altijd een beetje aanpassen bij mijn gekke combi.
Girley_ schreef:Hier nog een bak-fanaat! Ik kijk altijd naar wat ik in huis heb en dan ontstaan er wel eens leuke creaties haha. Zo heb ik een half pak taaier geworden koekjes (he hoe heten ze nou, van die donkerbruine kandijkoekjes?) en ik denk dat ik die eens als taart bodem ga verwerken…iemand ideeën? Zo ben ik ook van de toetjes maken en bedenken. Laatst had ik een lekker ‘laagjes toetje’ gemaakt. Een leuk glas gepakt, eerst cake onderin, een beetje aardbeienlimonade eroverheen, dan een laagje banketbakkersroom en een laagje aardbeien. Elke keer opbouwen tot je aan de bovenkant komt, daar nog een toef je slagroom. Mennn om je vingers bij op te eten!
Ik heb trouwens een hekel aan die engelse recepten, als je met cups enzo moet gaan werken…
Een receptenboekje is een heel goed idee!
RM 94 wat is het recept van die appeltaart? Ik doe er altijd wat custard overheen op t laatst, dat is ook erg lekker.
Ik ben niet zo van het bekleden en versieren, maar bakken doe ik wel bijna wekelijks.
hmm mango tiramisu dat klinkt heerlijk, recept?
Hier ook een overschot aan pruimen, dat is wel leuk om een taart van te bakken. Ga er morgenavond mee aan de slag!
Yasmine schreef:Met cups werken is niet zo moeilijk. Als je bv. 1 cup suiker moet hebben, google je gewoon "sugar cups to gram" en dan krijg je het zo voor je neusWij hebben trouwens gewoon een maatbeker die cups aangeeft, nog handiger.
Girley, bedoel je bastogne koeken? Daar kan je lekkere bonbons mee maken! Verkruimelen, mengen met wat roomkaas, tot balletjes rollen en laten opstijven in de koelkast en dan de hard geworden balletjes in chocolade dippen en weer laten opstijven. Heerlijk
Heb zo even het recept niet bij de hand, maar ik zal het straks opzoeken.