Dit wordt het nagerecht voor kerst dit jaar. Makkelijk in dubbele hoeveelheid te maken (moet voor 20 personen een nagerecht maken).
corientjuhh
Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed
Geplaatst: 26-11-09 13:47
Misschien leuk idee voor nagerecht kerstdiner van de hele familie Maar dan wel zonder drank en dan moet ik alles 2 keer doen
Nickeltje
Berichten: 28687
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Dalfsen
Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-09 13:49
Als het 20 volwassenen zijn heb je meer dan deze taart nodig, maar als er een boel kinderen tussen zitten, dan heb je denk ik wel genoeg. Hij is echt heel erg machtig, flinke toef slagroom er op en hij kan makkelijk in 14 stukken...
Corientjuhh, waarom zonder drank? Na een paar uur in de koelkast is het promilage echt niet meer meetbaar, dus als het daarom te doen is...
Ik ga trouwens volgende keer wel een scheut advocaat aan het yoghurt mengsel toevoegen, dat geeft tegen de sterke koffie smaak van de bodem een lekker zachte smaak...
Ah, das inderdaad een goed punt. Maar ik denk wel dat het van het type alcohol af hangt.
Die in de bodem van deze taart kun je makkelijk achterwege laten, hij geeft ook een nogal scherpe smaak en ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen dat lekker vindt. Maar een scheutje advocaat kan juist een heel zachte subtiele toevoeging zijn. Maar goed, dat is mijn ervaring. Dit gerecht kan je heel makkelijk zonder alcohol maken.
Hij staat hier in de koelkast Was lastig om tijdens het maken niet telkens te gaan proeven Heb in plaat van amandellikeur een beetje Amaretto DiSaronno erdoor gedaan
Whaaa Ziet er vet lekker uit... Gaat vanmiddag met mams overleggen Om te maken
Cyntje
Berichten: 23461
Geregistreerd: 31-10-05
Geplaatst: 26-11-09 16:14
Kan het ook zonder drank, of is dat in kleine flesjes te verkrijgen? Of door iets anders te vervangen dat het nog smakelijk blijft? Heb ik namelijk nooit in huis...
Bitter/zuur? Echt? Dat had ik namelijk helemaal niet... Ik weet trouwens niet of vla ook zo makkelijk op te stijven is met gelatine, dus als je dat volgende keer gaat gebruiken zou ik dat eerst even uitproberen ergens in een klein bakje.
Hmmm misschien heb ik dan iets fout gedaan hoor Anders gewoon een keertje echte tiramisu maken, maar dan met stroopwafel. Smaakt vast ook niet verkeerd
Nee, inderdaad. Die stroopwafel ga ik er ook in houden en in plaats van 2 of 3 lagen lange vingers in mijn traditionele tiramisu, één laag aan stroopwafelkruimels...
Kytha
Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01
Geplaatst: 21-12-09 14:52
Hoeveel is een pakje stroopwafels? Is dat zo'n pak waar er 8 ofzo inzitten?
Ja, in de meeste pakken zitten 8 grote of 10-12 kleinere, allebei is prima. Als je die grote neemt en door midden snijdt, is de taartrand misschien wat hoog maar kan ook prima. Ik heb 2 pakken van de iets kleinere stroopwafels gekocht.
Kytha
Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01
Geplaatst: 21-12-09 15:17
Oke bedankt! Ik ga 'm al nagerecht voor de kerst maken ben erg benieuwd!
ik ga dit ook als nagerecht gebruiken, i.c.m. chocolami uit de (ik geloof) allerhande voor de kerst. Bordje half met cacaopoeder bestrooien, van hoek naar hoek. Dan in de 2 hoeken die over zijn 2 sterren maken (aan de ene kant door daar cacaopoeder te strooien, aan de andere kant door daar juist niet te strooien), zodat je een soort ying en yang krijgt. Dan in 1 van de hoeken een stukje tiramisu in een rondje, op een stroopwafeltje. In de andere hoek een plakje chocolami met een bolletje ijs erop. Ben benieuwd!