en dan de buitenkant van bladerdeeg in plaats van gewoon deeg .
recept:
1kg rundergehakt
2 uien, fijngehakt
2 winterpenen, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 klein blikje doperwten
1 klein bosje selderij, fijngehakt
1 blokje vleesbouillon
zout, peper, nootmuskaat
Ingrediënten voor het bakken:
zonnebloemolie
1 pak paneermeel
1 ei
beetje bloem en wat water(voor een meelpapje)
Bereidingswijze:
Rundergehakt fruiten met de fijngehakte uien, knoflook.
Voeg de fijngehakte wortel toe en roerbak het geheel klaar.
Dan de selderij en doperwtjes erbij doen, goed door elkaar mengen, beetje laten meebakken.
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. De vulling is nu klaar.
Vuur uitdoen en even laten afkoelen.
Voordat je de risolles gaat bakken, eerst een meelpapje maken van wat bloem en water. Dit dient als plakmiddel voor de flensjes.
Leg op elk flensje één eetlepel vulling en vouw ze daarna dicht. Met het meelpapje en een kwastje goed dichtplakken. Wentel de risolles door losgeklopt ei, daarna door paneermeel. Frituur of bak ze in ruim olie in de koekepan.
maar van risolles zijn meer recepten, even zoeken via google werkt wel
Heerlijk! 