[Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Cyntje
Berichten: 23461
Geregistreerd: 31-10-05

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-09 16:57

:oo die spiegelreflex, echt enorm gaaf zeg!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-09 19:16

Taart van vandaag :D
Afbeelding

Op bestelling gemaakt, chocobiscuit met 2 lagen vulling, 1 laag chocomousse en een laag american cookie :Y)

Camerataart vind ik heel erg gaaf:j
Binnenkort ook maar eens proberen :D

LovingTweety

Berichten: 10435
Geregistreerd: 25-11-03

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-09 19:41

Toch erg jammer dat je niet in de buurt woont. Je taarten en vullingen lijken mij zoooo lekker.

Tanja_dB

Berichten: 1800
Geregistreerd: 15-06-06
Woonplaats: Bommelerwaard

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-09 19:48

Hier even een stipje.
Ik heb dit topic al meerdere keren voorbij zien komen en wil het zelf ook gaan proberen.

Wat een leuke, creatieve taarten zijn er al gemaakt!
Knap hoor +:)+

Maiska

Berichten: 1317
Geregistreerd: 24-08-08
Woonplaats: Middelstum

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-09 11:18

Oh wat een prachtige taarten overal :o
Ik probeer ook vaak dingen uit, versieren enzo. Maar alles brand altijd aan dus dan kun je het nog niet opeten. Ben veel te onhandig ;)

Mss dat ik me er nog maar een keer aan waag als ik al die mooie foto's hier zie :P Echt zo knap gewoon!

Karina_1979

Berichten: 636
Geregistreerd: 24-11-08
Woonplaats: Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-09 19:22

Sinds ik dit topic heb ontdekt ben ik ook helemaal verslaafd aan de taarten maken. Heb mn zusje ook al aangestoken. Volgende week gaan we samen een creatie maken.
Hierbij wat foto's van wat ik tot nog toe heb gemaakt :

1e poging, gevuld met bonbonbloc vulling en jam :
Afbeelding

Deze heb ik donderdag gemaakt voor mn vader zn verjaardag.
De ene gevuld met lemon curd en jam, de andere met bbb vulling en jam:
Afbeelding

en nog een klein reserve taartje voor als er niet genoeg zou zijn:
Afbeelding

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 10:52

leuke taarten weer! ik ga van de zomer maar weer het eea uitproberen, heb nu echt geen tijd helaas...

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 11:33

Karina, dat zijn leuke taartjes!!!

Die spiegelreflex, is die nou rood aan de binnenkant?

Syrianda
Berichten: 1993
Geregistreerd: 28-12-02
Woonplaats: een mooi stadje in het midden van het land

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 14:10

Erg leuk om te zien die taarten. Maar wat stoppen jullie er nu precies tussen dan? De vulling zeg maar. Ik lees wel eea maar vraag me af of het echt specifieke taartenvulling is of niet.

MarrkeJarig

Berichten: 3679
Geregistreerd: 06-06-05

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 17:07

Die camera is echt mooi! :oo

Vraagje, wij hebben thuis zo'n tulband cakevorm. Zou je die ook kunnen gebruiken om zo'n taartje te maken? Of zou dat met de marsepein niet te doen zijn? Lijkt me niet echt heel makkelijk gaan maar heeft iemand er ervaring mee? :)

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-01-09 17:11

Hannelore schreef:
Erg leuk om te zien die taarten. Maar wat stoppen jullie er nu precies tussen dan? De vulling zeg maar. Ik lees wel eea maar vraag me af of het echt specifieke taartenvulling is of niet.

Je kunt er in principe alles tussenstoppen wat je lekker vind en goed combineert met cake en marspein/fondant. Als het maar niet te dun is, en er tussen uit loopt. :D

Marrke, die kun je ook gebruiken hoor. :j Wel wat lastiger met bekleden, maar het kan wel. :D Eventueel het gat dichtstoppen met een stuk cake.

Lizz

Berichten: 9117
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 20:21

Mooie taarten weer :)

Tot hoeveel pagina's mogen we gaan? (100 zeker?) want dan moeten we een nieuw topic maken...

marloes-joy

Berichten: 8421
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 22:23

net mijn 1e poging gedaan om het bolletje te bakken..is hij een beetje blijven plakken aan de vorm..snik..had hem echt goed ingespoten met boter?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-01-09 22:26

Heb je hem daarna ook met bloem bestoven?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 23:06

Marrke schreef:
Vraagje, wij hebben thuis zo'n tulband cakevorm. Zou je die ook kunnen gebruiken om zo'n taartje te maken? Of zou dat met de marsepein niet te doen zijn? Lijkt me niet echt heel makkelijk gaan maar heeft iemand er ervaring mee? :)


Met een tulband kun je heel goed een "barbietaart" maken :D
http://images.google.nl/images?q=barbie ... a=N&tab=wi

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-09 23:40

wat gebruiken jullie om de marsepeinen laagjes aan elkaar te laten plakken als je iets van marsepein op je beklede taart doet?

123321
Berichten: 4437
Geregistreerd: 05-04-08

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 10:52

Mmm, hoe maak je bonbonblocvulling, of koop je dat?

Karina_1979

Berichten: 636
Geregistreerd: 24-11-08
Woonplaats: Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 11:47

@ jezzi
ik doe het als volgt:
- beker slagroom a 250 ml warm laten worden in een pannetje
- bonbonbloc (1 verpakking) erbij en laten smelten
- af laten koelen en opkloppen eventueel met klopfix erbij voor stevige slagroom...
Let wel op !!! slagroom alleen warm laten worden dus NIET koken.

123321
Berichten: 4437
Geregistreerd: 05-04-08

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 11:56

dat doe je hetzelfde bij de oreo vulling?

LovingTweety

Berichten: 10435
Geregistreerd: 25-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 12:13

Jezzi schreef:
dat doe je hetzelfde bij de oreo vulling?

Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

Alwiene

Berichten: 16112
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Waar mijn Westie is

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 13:06

Karina_1979 schreef:
@ jezzi
ik doe het als volgt:
- beker slagroom a 250 ml warm laten worden in een pannetje
- bonbonbloc (1 verpakking) erbij en laten smelten
- af laten koelen en opkloppen eventueel met klopfix erbij voor stevige slagroom...
Let wel op !!! slagroom alleen warm laten worden dus NIET koken.



Hoe dik maak je met zoiets dan de laag in je taart? Ik heb elke keer het probleem dat mijn vulling eruit loopt? Eruit gedrukt wordt, of niet af te smeren is? Wat doe ik verkeerd? :=

Karina_1979

Berichten: 636
Geregistreerd: 24-11-08
Woonplaats: Tiel

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 13:12

@ Alwiene
- doe je wel de klopfix erbij???
- klop je wel lang genoeg??
Bij mij is ie altijd dik en loopt dus niet uit...
Wel dijkje spuiten !!!
En ik maak de laag zo'n 1 cm hoog ongeveer.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 13:12

Alwiene schreef:
Karina_1979 schreef:
@ jezzi
ik doe het als volgt:
- beker slagroom a 250 ml warm laten worden in een pannetje
- bonbonbloc (1 verpakking) erbij en laten smelten
- af laten koelen en opkloppen eventueel met klopfix erbij voor stevige slagroom...
Let wel op !!! slagroom alleen warm laten worden dus NIET koken.



Hoe dik maak je met zoiets dan de laag in je taart? Ik heb elke keer het probleem dat mijn vulling eruit loopt? Eruit gedrukt wordt, of niet af te smeren is? Wat doe ik verkeerd? :=


Ik denk dat je vulling dan te dun is, klopfix door je slagroom kan helpen :) Andere reden kan zijn dat je hele "dichte" zware taarten bakt, misschien kan je proberen om wat luchtiger gebak te maken?

Karina_1979

Berichten: 636
Geregistreerd: 24-11-08
Woonplaats: Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 13:15

@ Jezzi & LovingTweety
Oreo vulling gaat als volgt:
- Slagroom kloppen met klopfix zodat de slagroom extra stevig wordt
- oreo verpulveren (in keukenmachine)
- oreo door de slagroom scheppen en je taart vullen...

Succes!

LovingTweety

Berichten: 10435
Geregistreerd: 25-11-03

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-09 13:16

Klinkt goed! Snel eens proberen dus :D Dankje!