Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 21:13

Deurtje te vroeg open gedaan.
Geef ze nog een paar minuutjes extra en het komt vast goed.

Nog 11 nachtjes en dan krijgen we babies!!!!!
Zo'n zin in.
Voor nieuwsgierigen; www.facebook.com/GinAmericanAkita

inge_romeo

Berichten: 738
Geregistreerd: 10-07-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 21:15

en wat is te vroeg? want als het deurtje gewoon dicht blijft, en we kijken er zo'n 2 uur later naar dan zijn ze al ingezakt voordat het deurtje open is geweest. Ook als het deurtje dicht blijft en je schijnt er met een lampje in om te kijken dan is hij al ingezakt..

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 21:18

Bedoel je nou dat je ze twee uur in de oven laat staan?

dancertje

Berichten: 3460
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 21:19

DIVA2 schreef:
Deurtje te vroeg open gedaan.
Geef ze nog een paar minuutjes extra en het komt vast goed.

Nog 11 nachtjes en dan krijgen we babies!!!!!
Zo'n zin in.
Voor nieuwsgierigen; http://www.facebook.com/GinAmericanAkita

spannend

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 21:20

Alle ingredienten op kamertemp? goed, maar niet te lang, in de mixer? Oven niet te heet?
Beter is iets lagere temp en iets langere baktijd dan hoge temp. En als je dit allemaal goed doet dan weet ik het ook niet. :-)

inge_romeo

Berichten: 738
Geregistreerd: 10-07-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 21:26

hmm oke, nou dan proberen we het gewoon nog een keer. de ingredienten op kamertemperatuur eigenlijk niet helemaal. Wel een tijd uit de koelkast, maar nog niethelemaal op kamertemperatuur..

Ik bedoel, dat als hij gepiept heeft. dat hij er dan nog ong. 2 uur instaat met het deurtje dicht..

Dorus

Berichten: 13686
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 22:07

Je moet de cake gewoon een paar minuten langer in de oven laten staan. Dus niet oven uit en deurtje dicht laten, maar oven een paar minuten langer aan laten staan.
En inderdaad alle ingrediënten goed op kamertemperatuur. Haal bij voorkeur de boter en indien van toepassing de eieren daags ervoor uit de koelkast.

inge_romeo

Berichten: 738
Geregistreerd: 10-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 22:13

oke, ga ik dat proberen! Bedankt!

Dit is trouwens de eerste taart die ik geprobeert heb. Hij was voor mijn verjaardag.
Afbeelding

muppetmayo

Berichten: 3679
Geregistreerd: 25-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-13 22:19

Dancertje spannend hoor! 2e keer PME toch? Bij Lies?

Wauw wat een gave honden Diva :D Spannund!

Inge Romeo ziet er toch leuk uit, zeker voor de 1e keer?

dancertje

Berichten: 3460
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-13 15:04

2e keer inderdaad de pme 1 maar 1ste keer bij lies hopen dat het nu lukt met die andere vrouw had ik zo wie zo al geen klik.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-04-13 16:10

Succes alvast! Komt vast wel goed :)

Hier zijn net 15 suikervrije cupcakes opgehaald. Heb ze uiteindelijk met een recept van Rudolph van Veen gemaakt. Heb meerdere recepten getest, maar gewoon echt vies! Deze waren best goed. :)

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-13 16:53

De chocoladetaart van Dr. Oetker was niet meer te krijgen, dus nu heb ik een basismix voor taart, dus vrij smaakloos.
Heeft iemand een idee waarmee ik hem kan vullen? Het moet een beetje houdbaar zijn, maar het liefst geen jam, dat eet ik zelf niet.
Het is de eerste keer dat ik een taart ga vullen, en ik kan wel wat tips gebruiken. :')

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 08:18

Merken jullie trouwens ook wel eens verschil in fondant?
Ik heb nu een aantal keren die van de jumbo gebruikt.
En elke keer scheurt het als ik het over de taart doe,zo ook gister weer -O-
Met de blauw/paarse taart van de laatste keer had ik fondant van 'deleukstetaartenshop'
Dit fondant rolde mooi uit en kreeg hem zonder te scheuren over de taart heen.

Zal er verschil inzitten,of ligt het nu gewoon aan mij ?

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 08:35

Fondant uit de supermarkt of action/xenos is prut.
Zeker om te bekleden.
Voor decoratie gaat het nog.
Je kan beter Funcakes, Bakels, Sligro kopen.
Kwaliteit is heeeeeel wat beter.

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 08:38

ja...zoiets dacht ik dus al.
Heb nu fondant van de bakzolder,met pinksteren maak ik nog een klein taartje om te zien hoe dat fondant is.
En anders gewoon weer fondant halen bij de winkel in mijn post daarboven.

YeeeHaw
Berichten: 92
Geregistreerd: 18-06-12

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 13:00

Goedenmiddag!
Hebben jullie enig idee dan hoe de fondant is van satin ice?
Die van funcake vind ik geweldig, ontzettend soepel.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-04-13 13:37

De fondant van satin ice is minder soepel dan die van funcakes, maar dat vind ik voor sommige dingen juist prettig. Je moet er wel iets sneller mee werken is mijn ervaring. Hij droogt sneller.

CarinaR

Berichten: 12121
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 13:52

Ik heb fondant van de welkoop. Scheurt ook wat.
Ook is verder mee kijken.
Jamin heeft ook fondant toch, is dat wat?

wreckh

Berichten: 2556
Geregistreerd: 09-06-05

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 13:53

Volgens mij is de fondant van de welkoop Funcakes. Bij onze welkoop wel in ieder geval.

CarinaR

Berichten: 12121
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 13:59

Even gekeken.
Is cake n party

wreckh

Berichten: 2556
Geregistreerd: 09-06-05

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 14:13

Ow, sorry. Jamin is wel funcakes toch? Of begin ik langzaam gek te worden... :o

CarinaR

Berichten: 12121
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 14:21

Geen idee.
Fondant van de Hema vind ik ook niet fijn.

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 14:23

Heb net op de site gekeken van Jamin,maar het staat niet op de verpakking.
Van de Hema 1x gehad,maar ook nooit meer :n

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 14:44

Ik bekleed slijmden marsepein, dat werkt echt het lekkerst.
Boetseren en droog versiersels wel met fondant.

Ga straks trouwens lekker cake met appeltjes bakken, ook wel weer een keer lekker.

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-13 16:08

:9 Net een missisipi mud pie gebakken met het recept uit de allerhande, staat nu af te koelen en is pas voor zondag (jarige chocoladeverslaafde dochter ;-) ) iemand hier hem al een gemaakt met dat recept? Ben zooooo benieuwd hoe ie smaakt...zit hier de hele dag al in chocoladetaartgeur...kwijlkwijl :9