Taarten decoreren XXI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 16:50

DIVA2 schreef:
Hahaha Kinke!!!
Ook om.

Modeling chocolate, volgend puntje om eens na te kijken ;-)

Heeft iemand een (makkelijke!!!! want boetseren vind ik GRUWELIJK) how to van een aapje?
Voor volgende week een taart voor meisje dat 1 wordt. Ouders noemen haar aapje dus ik wil een aapje als topper.

Zo das leuk voor dat kind om 'aapje' genoemd te worden _O-

eline10

Berichten: 2317
Geregistreerd: 26-12-10
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 16:59

Mooie taart Kinke!
Weten jullie of je cupcakes ook in een (oude) combi-
magnetron kan bakken??
Laatst bijgewerkt door eline10 op 12-06-12 17:03, in het totaal 1 keer bewerkt

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:00

Mooie taarten voorbij zien komen. _/-\o_

Kinke.. ik vind ganache zo machtig... heb jij een lekker recept?

Heb laatst mini cupcakes gemaakt, maar vind de meeste toppings zo onwijs zoet.
Iemand een recept wat niet zo zoet is?

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:02

nee SabM, ik heb 300 gram witte chocola en 100 gram slagroom gemengd. Is hartstikke zoet, maar goed, da's botercreme ook :)

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:04

ja dat is zo.... en dan klopt je het toch niet meer op? kan je het gewoon smeren of doe jij gieten?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:07

Kinke schreef:
nee SabM, ik heb 300 gram witte chocola en 100 gram slagroom gemengd. Is hartstikke zoet, maar goed, da's botercreme ook :)

Is de chocoladesmaak dan niet heel erg overheersend

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:30

IngridB schreef:
DIVA2 schreef:
Hahaha Kinke!!!
Ook om.

Modeling chocolate, volgend puntje om eens na te kijken ;-)

Heeft iemand een (makkelijke!!!! want boetseren vind ik GRUWELIJK) how to van een aapje?
Voor volgende week een taart voor meisje dat 1 wordt. Ouders noemen haar aapje dus ik wil een aapje als topper.

Zo das leuk voor dat kind om 'aapje' genoemd te worden _O-

Mijn ouders noemden mijn zusje ook 'Aapie' soms :D Gewoon omdat ze soms zo gek kon doen.

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:35

Ik heb het alleen gebruikt om af te smeren. Heb 2 dunne lagen gedaan. Heb het een nacht in de koelkast gezet en toen weer op kamertemperatuur laten komen.
Ingrid, uiteraard...het smaakt gewoon naar witte chocola :)

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:39

Kinke schreef:
Ik heb het alleen gebruikt om af te smeren. Heb 2 dunne lagen gedaan. Heb het een nacht in de koelkast gezet en toen weer op kamertemperatuur laten komen.
Ingrid, uiteraard...het smaakt gewoon naar witte chocola :)

Ja dat snap ik _O- haha, maar is het niet extra machtig om met ganache af te smeren of valt dat mee?

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 17:49

Ik denk dat het wel meevalt. Ik zou nooit zo'n mega laag doen als op die youtube filmpjes. Maar ik kon het uiteraard niet proeven, denk dat die mevrouw vreemd opkijkt als ik haar een taart lever waar een punt uit gesneden is _O-

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 18:41

Ik hoor van iedereen dat het erg lekker is, die ganache.
Ik gebruik overigens de pure variant, minder zoet.
Verhouding is dan 1 deel chocolade:1 deel slagroom.
Heb trouwens wel geproefd bedenk ik nu. Zat alleen geen marsepein om heen want dan pas vind ik het zzzzzzoooeetttt.
Chocolade overheersde niet!

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 18:56

Leuk taartje Kinke!

En wie maakt het nieuwe topic?

Carolien007
Berichten: 5414
Geregistreerd: 28-03-02

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 19:07

Kun je ganache ook gewoon als toplaag gebruiken? Dus er geen fondant meer over? Heb laatst een taartje gemaakt en met gekleurde witte chocola afgewerkt was eerste keer en op sommige punten te dik, dus erg hard geworden, wordt vannacht ook zo hard?
Als,het goed is komt morgen mijn,nieuwe machine binnen, ben erg benieuwd.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 19:09

Door de slagroom erin wordt hij niet onsnijdbaar hard, maar wel stevig. Je kunt het ook als toplaag gebruiken, waarom niet?

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:01

Nog even op de valreep, ik ben langs ikea geweest en mijn bestelling opgehaald bij de leukste taarten shop *\o/*
Wil even zeggen dat ik de OP erg gewaardeerd heb (en nog steeds) en daardoor het erg makkelijk werd om uit te zoeken wat ik nodig had :)

Even showen, mijn beginnerspakket :D

Afbeelding

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:07

Mensen ik wil een niet té zoete vulling van de taart, wat zouden jullie doen??
En dat aansmeren met botercreme hoe dik moet dat er op/aan?

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:08

MssMaris schreef:
Nog even op de valreep, ik ben langs ikea geweest en mijn bestelling opgehaald bij de leukste taarten shop *\o/*
Wil even zeggen dat ik de OP erg gewaardeerd heb (en nog steeds) en daardoor het erg makkelijk werd om uit te zoeken wat ik nodig had :)

Even showen, mijn beginnerspakket :D


Mooi pakket!!
Ik heb ook veeeeeeel rommel zoals mn moeder het noemt gehaald :P
Als het bakken en decoreren bevalt word dat dus mn nieuwe hobby :D

Carolien007
Berichten: 5414
Geregistreerd: 28-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:35

Rinske schreef:
Door de slagroom erin wordt hij niet onsnijdbaar hard, maar wel stevig. Je kunt het ook als toplaag gebruiken, waarom niet?

Dank je. Als de kleine nog even op zich laat wachten wil ik voor vaderdag een taart maken. Mijn vader wil graag chocolade biscuit. Die vul ik denk ik met aardbeien bavarois. Maar begin ik morgen maar mee, ben dan uitgerekend dus hoe langer ik wacht hoe kleiner de kans op een taart voor hem die op tijd klaar is :D . Dan krijgt hij hem gewoon een paar dagen eerder en kan ik mooi de machine testen.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:39

mooi start pakket mssmaris.
even een vraagje ik moet voor zondag voor een doopfeest cupcakes maken nu zitik met bewaren van zaterdag op zondag bij die mensen ik doe ze altijd in een donkere koele ruimte niet in de koelkast wat doen jullie?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:41

Carolien, als het even 'snel' moet; je kan de toetjes van Mona gebruiken voor de vulling. De aardbeien is erg lekker en de citroen schijnt ook lekker te zijn.
En voor straks; zet 'm op he, straks met puffen.

Ik zet de cc meestal niet in de koelkast.
Zet ze in zo'n speciale tray maar wel op een koele plek.
Ligt er natuurlijk wel een beetje aan of je ze vult of bekleedt met een toef die wél in de koelkast moet.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:48

nee gewoon fondant bekleedt ongevuld

Carolien007
Berichten: 5414
Geregistreerd: 28-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:53

DIVA2 schreef:
Carolien, als het even 'snel' moet; je kan de toetjes van Mona gebruiken voor de vulling. De aardbeien is erg lekker en de citroen schijnt ook lekker te zijn.
En voor straks; zet 'm op he, straks met puffen.

Ik zet de cc meestal niet in de koelkast.
Zet ze in zo'n speciale tray maar wel op een koele plek.
Ligt er natuurlijk wel een beetje aan of je ze vult of bekleedt met een toef die wél in de koelkast moet.

Oh dat is een goede dank je, dan bedoel je die mouse denk ik toch?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 20:55

Mona kwarktaart aardbei of citroen is dat. Vooral de citroen in combi met lemoncurd, heeeeeeerlijk :9 :9 :9.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 21:00

dancertje schreef:
nee gewoon fondant bekleedt ongevuld

Niets aan de hand.
In de doos, koel(schuur??) en niets meer aan doen.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-12 21:01

Rinske schreef:
Mona kwarktaart aardbei of citroen is dat. Vooral de citroen in combi met lemoncurd, heeeeeeerlijk :9 :9 :9.

Was inderdaad niet heel erg duidelijk.
Dank voor het aanvullen.