Taarten Decoreren XVII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:47

Iemand een receptje voor de ganache die je kan gebruiken om af te smeren? ( vooral de verhoudingen) Wil hem eens een keertje proberen. Doe het nu elke keer met botercreme, maar vind dat zo'n gedoe elke keer. Ik maak dan de merengue botercreme.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:51

1:1 slagroom en pure chocolade (dus 200 gram slagroom op 200 gram pure chocolade)
bij witte en melk chocolade: 125ml slagroom op 300 gram chocolade.

:)

In een magnetronbestendige schaal doen. Zo scheppen dat de chocolade bedekt is met slagroom. 1 minuut in de magnetron, dan doorroeren of de bak ronddraaien. Dan steeds in tussenposes van 30 seconden in de magnetron tot alle chocolade is gesmolten.

muppetmayo

Berichten: 3571
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:53

Even een vraagje tussen alle mooie taarten door.
Heeft er iemand nog tips voor een puzzelplaatje? Hoe krijg je deze mooi van het plastic op je taart zondat dat deze uit elkaar valt? Moet van de week mijn 1e puzzelplaatje maken en ben gewoon nerveus hihi...

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:53

Ik puzzel het plaatje altijd nog een keer op de taart in elkaar, dus alle losse onderdelen op de taart leggen.

muppetmayo

Berichten: 3571
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:56

Hmm dat klinkt wel makkelijker ja :)

En ganache klinkt lekker! Bij een blauwe taart kan ik gewoon pure chocolade gebruiken toch? Wat is dan een lekkere vulling met gewone biscuit in combi met pute choco? Aardbeien vlaai vulling ofzo?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:58

Hier nog super handige tutorials voor ganache en een strakke afwerking:







Er past heel veel bij chocolade, aardbeien, botercreme, mergpijpjesvulling, eigenlijk past er alles wel bij vind ik :) .

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 10:59

De verhouding is dus gewoon 1:1. Oké, en gewoon over de taart gieten en niet een beetje opkloppen toch?

Bedankt voor de filmpjes, het is duidelijk zo.
:j
Laatst bijgewerkt door woldhoeve op 13-09-11 11:08, in het totaal 1 keer bewerkt

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 11:02

Ik giet hem niet over de taart! Dat wordt echt een rotzooi en dan is het moeilijker recht te maken (vind ik). Ik laat de ganache altijd een aantal uren staan, dan wordt hij wat steviger en kun je hem met een lang paletmes over je taart heen smeren, zonder dat het inzakt. Dan de taart voor een paar uur in de koelkast, en nogmaals insmeren met ganache, je kunt dan hele strakke randen maken.

Inderdaad niet opkloppen. Ik doe het ongeveer zoals op de filmpjes wordt uitgelegd :) .

Samantha_

Berichten: 11744
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 11:48

Ik ga het ook eens proberen!

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 11:55

in het filmpje heeft ze het ook over de verhoudingen, maar zij zegt bij pure chocolade 1:2 (room:chocolade) en 1:3 bij witte chocolade (room:chocolade).

Maar jij gebruikt dus minder chocolade?

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 11:56

ik neem aan dat de laag niet dik is die eroverheen gaat, dus het zou wel bij (bijna) elke vulling moeten passen.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 12:02

prakkie schreef:
in het filmpje heeft ze het ook over de verhoudingen, maar zij zegt bij pure chocolade 1:2 (room:chocolade) en 1:3 bij witte chocolade (room:chocolade).

Maar jij gebruikt dus minder chocolade?

Ik heb het recept van DLT gebruikt, daar geven ze die 1:1 aan bij pure chocolade inderdaad :) .

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 12:12

Ik wil ook de ganache eens gaan proberen, maar proef je dan ook écht de chocolade waarmee je de taart
afsmeerd? Of is dit minimaal? Lijkt me anders best machtig :j of valt dit wel mee?
Werkt het echt fijner dan botercreme? Ik vind het met de botercreme altijd zo'n kliederzooi :? Alles zit onder
bij mij :=

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 12:41

Met ganache is ook wel een kliederzooi, maar ik doe er altijd stukken bakpapier onder, dat gooi ik dan gewoon weg na het besmeren :P .
Het is wel vrij machtig, maar ik hoor van iedereen dat ie heerlijk is, dus dan zal het wel goedkomen :D . Het ligt er natuurlijk ook aan hoe dik je het erop smeert.

RustyK

Berichten: 596
Geregistreerd: 21-02-06
Woonplaats: ergens in Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 13:02

Ik ben een stille meelezer (omdat ik jullie snelheid niet aankan :-) ) die af en toe eens reageert en vooral jullie taarten bewonderd, maar nu was ik zo trots op mijn taart dat ik hem echt even wil laten zien.

Afbeelding

(om een indruk te maken van de grote, de zilveren plaat is 40 bij 60!)

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 13:20

Ik dacht bij 1:1 dat het fondant dan zou smelten vandaar de vraag over de goede verhouding.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 13:29

muppetmayo schreef:
Even een vraagje tussen alle mooie taarten door.
Heeft er iemand nog tips voor een puzzelplaatje? Hoe krijg je deze mooi van het plastic op je taart zondat dat deze uit elkaar valt? Moet van de week mijn 1e puzzelplaatje maken en ben gewoon nerveus hihi...

Een slap plasticje eronder hebben waar je op puzzelt, dan het plasticje strak boven je taart onderhands terugrollen.

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 13:46


muppetmayo

Berichten: 3571
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 13:55

Kijk dat is mooi, bedankt voor de tips :S Gelukkig is het een vrij makkelijk plaatje volgens mij ;)

Letters uit zo'n tappit moet je boven en onder folie leggen, dan ging het makkelijker toch?

Angela

Berichten: 25693
Geregistreerd: 21-03-05
Woonplaats: Beuningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-11 16:04