Ik ga trouwens vast beginnen met de collage voor het nieuwe topic. Als ik het klaar heb, moet ik m dan gelijk openen of willen jullie deze eerst netjes volkletsen tot de 100??
Ja, ik snap er ook niks van. Heb het echt precies hetzelfde gedaan als altijd met hetzelfde merk slagroom omdat die zo lekker stevig word.
dancertje
Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder
Geplaatst: 08-08-12 21:27
hmm apart falona
las wel deze tip maarja heb je wel een smaakje Als slagroom niet stijf wil worden doe er dan al kloppend een paar druppels citroen bij. en was je kom goed vet vrij? anders wordt het ook niet stijf
en wat wel is wil helpen een beetje poedersuiker erdoor te doen
Citroen heb ik helaas ook niet in huis. Kom was goed vetvrij en koud. Echt zo vreemd. Ik ga het zo eens proberen met een andere kom en mixer. Anders ga ik echt een groot probleem krijgen met mijn taarten. Gelukkig is mijn man morgen vrij en mss vrijdag ook (rustig op de zaak) dus kan hij nog ergens eea opvangen waardoor ik meer tijd heb voor die taarten.
Héé', zitten we al bijna bij de 100?? Gaat snel! Ik lees wel mee hoor maar had even weinig tijd om te reageren . Moest veel schilderen(dakgoot planken die er al twee jaar lagen....) en de vakantie is ook weer voorbij dus werken. Afgelopen maandag mocht ik weer(als doula) bij de geboorte van een prachtig kindje zijn. Voor deze mensen ga ik de komende dagen een taart maken. Zaterdag brengen. Heb een geweldige gezien op Pinterest. Wat trouwens een aanrader is voor het opdoen van inspiratie!!! Nu even kijken of ik 'm in deze twee komende dagen kan maken. In ieder geval een hele andere geboortetaart dan de 'normale'.(die overigens ook mooi kunnen zijn hoor
Dorus
Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 08-08-12 22:20
Die had ik al weg gegooid, maar ik had nog twee pakjes in de koelkast staan, en met de andere mixer en kom is het wel gelukt. Maar nou wil mijn ganache weer niet mee. Nu ff tv kijken en dan kijk ik straks wel weer.
Pinterest is idd geweldig, en niet alleen om taarteninspiratie op te doen.
Oh, ik kreeg touwens nog een leuk bericht van de geboortekaart taart van gisteren. Ze vonden hem heel erg leuk en hij smaakte beter dan hun bruidstaart Dat zijn nou leuke dingen om te horen Had m afgesmeerd met ganache van pure chocolade, gevuld met kersenjam en slagroom zonder suiker (anders wordt het allemaal ook zo zoet).
Altijd leuke berichten Claudia Mijn cupcakes van afgelopen vrijdag zijn ook zeer goed in de smaak gevallen gelukkig. Heb nu nog 1 klein ordertje staan voor iemand op mn werk, ook leuk om te maken!
Ik kreeg gister eindelijk 2 pakketjes binnen, 1 doos helemaal vol met cupcake bakvormpjes in allerlei kleuren en maten Kan voorlopig wel 1000 cc bakken volgens mij
Nou daar kan je er inderdaad wel een boel van op voorraad hebben. Een paar flinke opdrachten en dan gaat het hard met de cupjes hoor. Heb laatst ook een keer een doosje gehaald met 200 stuks ofzo, geloof dat de helft al weer op is. Bij bouwhuis hebben ze trouwens dozen met 1000 stuks
Ja inderdaad Angelique, was heel leuk om te horen. Wij waren alleen 's avonds op die bruiloft, en toen hadden ze gebakjes. Dus ik heb die taart niet geproefd helaas. Vieze bruidstaart Wat was er zo vies aan dan
Laatst bijgewerkt door ClaudiaHS op 08-08-12 22:47, in het totaal 1 keer bewerkt
SpikkelFire
Berichten: 6806
Geregistreerd: 14-06-05
Geplaatst: 08-08-12 22:47
Vorige week hadden we op het werk een zelfgemaakte taart van een meisje omdat ze jarig was. Opzich wel lekker, alleen MIERzoet! Niet normaal 1 laag was jam, dus dat was wel verfrissend, maar ze had ontzettend veel fondant/royal icing en marsepein decoratie. Dat was echt veel te veel, hoe maken jullie je taart weer wat frisser?
Damn, 1000 stuks! Goed om te weten! Ik haal mn standaard witte vormpjes bij de Sligro, 200 stuks voor 2 euro ofzo
KozieZ
Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02
Geplaatst: 08-08-12 22:49
blazijde 99 al... wow! Wat snel!
Vanmorgen voor het eerst macarons gemaakt! Chocolade met chocoladebotercrème vulling. Lekker!
Nu heb ik 2 ministapeltaartjes in de over staan, morgen verder af maken. Gewoon voor de leuk.
ClaudiaHS
Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch
Geplaatst: 08-08-12 22:49
Oh dat is niet duur. Zijn die een beetje fijn die van de Sligro? Ik haal meestal zo'n doosje van Dr Oetker of van de Xenos, die vind ik persoonlijk heel fijn. Witte haal ik eigenlijk nooit, alleen gekleurde. Es ff kijken wat die 1000 st bij bouwhuis kosten.
benangelique
Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04
Geplaatst: 08-08-12 22:51
Echt, een hema taart is lekkerder! Vers fruit erin was snot, bbr was snot en mierzoet, heel dik afgesmeerd en dikker laag marsepein. Maar ja, de taart was wel strak
Tja als je het er maar heel dik omheen gooit, dan hoef je bijna niks meer te smooteren, die is uit zichzelf dan al strak
Excuus, het zijn 500 cups bij Bouwhuis, voor 14,85, wel in allerlei leuke kleurtjes, maar in verhouding dan best duur. Die van de Xenos zijn 90 stuks voor 1 euro ofzo dacht ik.
Veel bakplezier in de nieuwe Dat er maar weer heeel veel mooie en lekker dingen worden gemaakt.........
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 09-08-12 11:12
wreckh schreef:
Bedankt voor deze tip. Zit dan steeds zo te twijfelen hoe ik ervoor moet zorgen dat de taart niet oud is. Gaat zo een pedaalemmer zak niet vreselijk aan de taart plakken?
Niet als je hem er losjes omheen doet.
Kai_Rosa
Berichten: 477
Geregistreerd: 24-10-11
Woonplaats: érel
Geplaatst: 09-08-12 12:32
Heeft iemand een idee voor mijn bijna 2 jarige ruin. Ik wil een taartje voor zijn verjaardag maken. September is hij jarig ik wil een regenboog taartje maken. met fondant bekleed en als vulling frambozen creme en jam. Kan alleen geen voorbeeld vinden een leuk geboetseerd paard of dergelijk. iemand een idee of voorbeeld?
Er is overigens weer flink gebakken mooie cupcake's en taartjes!
Edit: hij is een schimmel arabiertje. iemand ook een tip hoe of waar je zwarte fondant vandaan haalt?
Laat ik dan wel aannemen dat je de taart zelf op gaat eten en niet aan je paard geeft
Op deleukstetaarten.nl staat volgens mij een how to van een paardje. Adres van die site staat in de op. zwarte fondant kan je in iedere taarten winkel kant en klaar kopen. Zelf kleuren is zo goed als niet te doen. Blijft altijd grijzig. In de OP staan ook links van taartwinkels
Zet je de foto hier ook neer als hij klaar is?
Zo, nu aan mijn mini-stapeltjes. Ze zijn echt maar een cm of 11/12 hoog Dat wordt priegelen om goed te krijgen