Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-12 21:09

Uitharden gaat gewoon aan de lucht, maar dat kan niet met alle merken fondant en het beste kan je er wat tylose doorheen kneden. Houd er wel rekening mee dat het meestal aardig wat tijd nodig heeft om goed uit te harden, dus begin op tijd!

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-12 21:38

En we zijn weeral bijna aan de 100 ! *\o/*

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-12 21:45

Rinske: nog even wat oefenen en dan wordt dat denk ik wel echt mooi! Goed 1e probeersel toch!

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-12 22:12

Wat zijn we weer snel gegaan in dit topic, idd bijna 100 al weer +:)+

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-12 23:40

zonnepaardje schreef:
hi, ik heb vorige week maandag van cake overschot cakepops gemaakt met botercrème, kan ik die nog opeten of zou dat niet meer goed zijn ?


Ik zou me aan een plak cake van een week oud niet meer wagen,...
Die cakepops dus ook niet,... :=

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 10:16

even een vraagje.
Laatst ging ik een paardje boetseren maar toen hij harder werd en droger ging hij soort van scheuren met als gevolg dat het ene na het andere afbrak :(

ideeen hoe dat kan en wat ik eraan kan doen?

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 10:32

Als wij workshops geven en dan zijn er altijd mensen die een paarse taart willen. En deze gaat altijd scheuren, we snappen er niets van. We dachtten eerst te veel kleurstof maar als men roze of blauw wil en dan dat donkere dan gaat er ook best veel in. Het is net of paars het fondant uitdroogt, het wordt veel stugger en harder. We gaan nu niet meer paarse taarten laten bekleden. Iemand hier een idee?
We kleuren met Wilton

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 11:29

Ook ik ben lekker aan het bakken, durf mijn creaties nog niet te plaatsen maar heb wel 3 vraagjes:

1. Waarvan maakt je die poppetjes enzo? Van fondant of marsepijn of iets anders? Hoe zorg je dat ze hard blijven en dus niet gaan brokkelen?
2. Als ik me taart bekleed, hoe dik moet me fondant zijn? Doe het nu zo dun mogelijk zodat het niet zo onwijs zoet is, en hij scheurt niet maar hoe dun kun je fondant uitrollen voor het echt gaat scheuren?
3. Als ik me taart bekleed hoe doe ik dat dan onderaan met me overige marsepein? Want ik krijg hem rond de randjes niet strak :( Snappen jullie wat ik bedoel?

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-02-12 11:39

Dan probeer je toch gewoon een keer een ander merk Woldhoeve? Ik heb wel vaker een paarse taart gemaakt, geen probleem. Echter, ik meng altijd fondant met marsepein. Ben sowieso geen fan van de Wilton kleuren. Ik gebruik bij voorkeur SugarFlair.

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 13:28

@Crista:
1. Figuurtjes worden van bepaalde merken fondant gemaakt. Hier kneed je tylos doorheen en dan hard het uit. Maar niet alle merken fondant zijn hiervoor geschikt.
Marsepein wordt nooit hard.
2. De een is daar handiger in dan de ander. Ik denk dat dat gewoon een kwestie van proberen is. Meestal heb je toch wel minimaal zo'n 2 tot 3 mm nodig. Hoe groter de taart hoe groter de kans op scheuren dus dan kan je het misschien beter wat dikker laten.
3. Oefenen, oefenen, oefenen. Misschien wat filmpjes op youtube kijken? Daar leer je echt veel van!

Ine23
Berichten: 4262
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 13:31

Die diertjes heb je leuk geboetseerd, Fleur!

Rinske, dat ziet er al goed uit vind ik. Ik doe het je allesinds niet na :P

Ik zou vandaag een pakje moeten ontvangen van dlts. Aangezien er niemand anders thuis is durf ik niet gaan douchen, omdat ik het pakje écht niet wil missen :')

Edit: Woldhoeve, wát een gave taarten :oo . Ik krijg er spontaan honger van :+

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 13:51

Ik ken het gevoel Ine :D

Heeft iemand trouwens wel een een cupcake dummie gemaakt? Zo ja, wat gebruik je dan als cupcake?

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 13:57

Wat is Tylos? ik heb ff gegoogled maar kan het niet vinden :(

En waar kun je dat eventueel kopen?

Ine23
Berichten: 4262
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 14:02

Ik heb Eric Lanlard op televisie een soort van cupcake dummie zien maken met van die groene sponsachtige dingen waar je ook bloemstukken op maakt. Weet niet meer hoe het heet. Daar leek het toch op allesinds :P

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 14:08

oase :)

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 14:10

Dat groene is idd oase, maar dat krijg je toch nooit vast aan een cupcakepapiertje? Ik zat eigenlijk meer te denken aan iets wat je er vloeibaar in doet en dat dan hard wordt.

@crista: Sorry, ik had ernaast getypt, het is tylose. Gewoon verkrijgbaar bij de taartdecoratiespeciaalzaak.

Ine23
Berichten: 4262
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 14:12

Gips in het papiertje gieten en hard laten worden? :+

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 14:14

Misschien lukt brooddeeg ook wel. Dat moet je ook bakken tenslotte. Geen idee of dat aan het papiertjes plakt...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 14:20

Falona schreef:
Ik ken het gevoel Ine :D

Heeft iemand trouwens wel een een cupcake dummie gemaakt? Zo ja, wat gebruik je dan als cupcake?

Die kan je schijnbaar tegenwoordig kopen in die maat

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 15:27

Piepschuim cupcake dummies? Hmm, maar hoe krijg je daar je papiertjes dan aan vast? Want dat moet wel van mij :+
Neeuh, ik ben niet lichtelijk perfectionistisch O:)
Ik kan natuurlijk ook googelen, maar ik heb geen zin om tot vanavond te wachten en mijn telefoon vind googelen niet zo fijn :o

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 15:34

Ik zou niet voor oase gaan. Piepschuim doe je gewoon met wat icing ofzo. Heb ook wel gelezen over water met suiker.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 16:18


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 16:19

Hmm zie het niet op de site, zag het dacht ik langskomen op Twitter of Facebook ofzo :?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 16:20


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-12 16:21