
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
mariskalaan schreef:Voor de bodem: Bastogne bodem:
- 1 pak bastogne koeken
- 150 gr margarine
Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels.
- Smelt de boter op laag vuurtje.
- Voeg de bastogne koekkruimels toe aan de gesmolten boter.
- De dit mengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm minimaal een half uur in de koelkast.
Voor de witte chocolade laag:
300 ml slagroom
350 gr. witte chocolade in kleine stukjes gebroken.
250 gr. kwark.
breng de slagroom in een pan al roerend aan de kook.
laat een beetje afkoelen en voeg dan de chocolade toe. roer dit totdat de chocolade is opgenomen.
laat af en toe roerend staan tot het bijna afgekoeld is en roer dan de kwark erdoor.
schenk over de bastogne bodem en zet het een aantal uur in de koelkast. (Ik had het een nacht en het was de volgende dag wat smeuig. als je dit niet wil laat je hem langer in de koelkast.)
BelgenGek schreef:zou je niet een deel slagroom stijf moeten kloppen
en een klein deel verwarmen met de choco
en als alles 100% koud is mengen met de rest slagroom/kwark..
dat zou ik denken..
*denkt hardop mee..
Prince schreef:mariskalaan schreef:Voor de bodem: Bastogne bodem:
- 1 pak bastogne koeken
- 150 gr margarine
Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels.
- Smelt de boter op laag vuurtje.
- Voeg de bastogne koekkruimels toe aan de gesmolten boter.
- De dit mengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm minimaal een half uur in de koelkast.
Voor de witte chocolade laag:
300 ml slagroom
350 gr. witte chocolade in kleine stukjes gebroken.
250 gr. kwark.
breng de slagroom in een pan al roerend aan de kook.
laat een beetje afkoelen en voeg dan de chocolade toe. roer dit totdat de chocolade is opgenomen.
laat af en toe roerend staan tot het bijna afgekoeld is en roer dan de kwark erdoor.
schenk over de bastogne bodem en zet het een aantal uur in de koelkast. (Ik had het een nacht en het was de volgende dag wat smeuig. als je dit niet wil laat je hem langer in de koelkast.)
Ik heb de taart gisterochtend gebakken, helemaal volgens recept en daarna in de koelkast (extra koud) gezet. Daar heeft hij zeker 12 uur in gestaan, maar de bovenlaag was nog steeds zacht, nog zachter dan vanillevla. Kon hem dus niet snijden en ook na nog een nacht in de koelkast is hij niet verbeterd.
Mist er niet een ingredient in het recept ?
Want nu wordt hij alleen maar stevig als ik hem in de vriezer zet(snik snik, echt zonde want de smaak is niet slecht).