Wie bakt er nog meer zo graag?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-11 17:16

ik heb een spuitset van de Ikea! Met verschillende mondjes. 2 zakken. Werkt erg goed alleen moet ik ook nog oefenen :')

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-11 17:57

Zijn die zakken wel goed stevig? Hoe maak jij ze eigenlijk schoon?

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-11 19:11

het zijn gewoon soort stoffen zakken. Ik spoel ze af :j

LisaaBloem

Berichten: 1661
Geregistreerd: 17-09-10
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-11 19:42

Ik heb gister lekker citroenkwarktaart gemaakt :D

Prince

Berichten: 2513
Geregistreerd: 05-10-03
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 09:25

mariskalaan schreef:
Voor de bodem: Bastogne bodem:

- 1 pak bastogne koeken
- 150 gr margarine

Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels.
- Smelt de boter op laag vuurtje.
- Voeg de bastogne koekkruimels toe aan de gesmolten boter.
- De dit mengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm minimaal een half uur in de koelkast.

Voor de witte chocolade laag:

300 ml slagroom
350 gr. witte chocolade in kleine stukjes gebroken.
250 gr. kwark.

breng de slagroom in een pan al roerend aan de kook.
laat een beetje afkoelen en voeg dan de chocolade toe. roer dit totdat de chocolade is opgenomen.
laat af en toe roerend staan tot het bijna afgekoeld is en roer dan de kwark erdoor.
schenk over de bastogne bodem en zet het een aantal uur in de koelkast. (Ik had het een nacht en het was de volgende dag wat smeuig. als je dit niet wil laat je hem langer in de koelkast.)


Ik heb de taart gisterochtend gebakken, helemaal volgens recept en daarna in de koelkast (extra koud) gezet. Daar heeft hij zeker 12 uur in gestaan, maar de bovenlaag was nog steeds zacht, nog zachter dan vanillevla ;( . Kon hem dus niet snijden en ook na nog een nacht in de koelkast is hij niet verbeterd.
Mist er niet een ingredient in het recept ?
Want nu wordt hij alleen maar stevig als ik hem in de vriezer zet :') (snik snik, echt zonde want de smaak is niet slecht).

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 09:44


BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 10:57

zou je niet een deel slagroom stijf moeten kloppen
en een klein deel verwarmen met de choco
en als alles 100% koud is mengen met de rest slagroom/kwark..
dat zou ik denken..

*denkt hardop mee..

Prince

Berichten: 2513
Geregistreerd: 05-10-03
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 11:28

BelgenGek schreef:
zou je niet een deel slagroom stijf moeten kloppen
en een klein deel verwarmen met de choco
en als alles 100% koud is mengen met de rest slagroom/kwark..
dat zou ik denken..

*denkt hardop mee..


Klinkt wel logisch. Ik wil hem graag nog een keer maken dat hij wel lukt ;) .

Dat recept van die cheesecake klinkt ook errrrrug lekker :) .

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 13:26

De cheesecake staat in de koelkast nu, heb hem gemaakt met kwark ipv roomkaas en ik moet zeggen dat ik hem veel lekkerder vind zo. De witte chocolade is heel zwaar en zoet, combineerd heerlijk met een iets zure van de kwark. Zeer geslaagd :9

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 13:30

Ik meld me ook :j

Ben sinds enkele weken ook enthousiaster bezig met koken (ben de aardappelen, vlees en groenten waar pa zo aan vast hangt ontzettend beu) en vanalles aan het uitproberen.
Bakken hoort hier ook bij.
Gisteren chocoladetaart gemaakt en voor vanavond staan er mini apple crumbles op het menu als toetje.

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 14:19

@Judith_: heb laatst ook een cheesecake gemaakt alleen dan ook met kwark, errug lekker inderdaad!

En welkom Silence! Haha, je klinkt net als mij! Ben ook meer aan het experimenteren en uitproberen met koken en bakken. Niet meer uit pakjes en alles maar zelf dingen maken. En dus weten wat je er in je eten gaat. Erg leuk om te doen! (En ook erg lekker, gister een tomatensoep gemaakt met verse tomaten en een beetje mascarpone, heb nog nooit zulke lekkere soep gegeten! Was echt blij verrast! :D ) Chocoladetaart is een goeie om mee te beginnen, altijd lekker! :D (Btw: wat heb jij een super gave paardjes! Heb even in je profiel gespiekt en woow, wat een gave dingen heb je al ondernomen! :D )

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 14:29

Dank je :D

Vanavond ga ik ook weer koken. Ga voor het eerst een originele bolognese maken i.p.v. uit een pakje/zakje/potje.
Dus alles vers en lekker laten sudderen. Niet binnen 10 minuten klaar zoals normaal, maar volgens mij wel 10x lekkerder.
Ben benieuwd.
Ook naar de crumbles trouwens :j

Mag voor kerst allerlei bak/kook spulletjes uitkiezen, dus dan kunnen we alweer meer gaan doen.

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 14:55

Ik ben wel benieuwd naar die tomatensoep en bolognese-recepten eigenlijk. ;)

Hier maak ik sinds ik flink aan het kokkerellen ben, ook nog zelden gebruik van pakjes/blikjes/zakjes. Het valt me ook op dat als ik die een keertje wel gebruik of ik dat bij een ander krijg, ik ze zo ontzettend zout vind.

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 15:00

Prince schreef:
mariskalaan schreef:
Voor de bodem: Bastogne bodem:

- 1 pak bastogne koeken
- 150 gr margarine

Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels.
- Smelt de boter op laag vuurtje.
- Voeg de bastogne koekkruimels toe aan de gesmolten boter.
- De dit mengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm minimaal een half uur in de koelkast.

Voor de witte chocolade laag:

300 ml slagroom
350 gr. witte chocolade in kleine stukjes gebroken.
250 gr. kwark.

breng de slagroom in een pan al roerend aan de kook.
laat een beetje afkoelen en voeg dan de chocolade toe. roer dit totdat de chocolade is opgenomen.
laat af en toe roerend staan tot het bijna afgekoeld is en roer dan de kwark erdoor.
schenk over de bastogne bodem en zet het een aantal uur in de koelkast. (Ik had het een nacht en het was de volgende dag wat smeuig. als je dit niet wil laat je hem langer in de koelkast.)


Ik heb de taart gisterochtend gebakken, helemaal volgens recept en daarna in de koelkast (extra koud) gezet. Daar heeft hij zeker 12 uur in gestaan, maar de bovenlaag was nog steeds zacht, nog zachter dan vanillevla ;( . Kon hem dus niet snijden en ook na nog een nacht in de koelkast is hij niet verbeterd.
Mist er niet een ingredient in het recept ?
Want nu wordt hij alleen maar stevig als ik hem in de vriezer zet :') (snik snik, echt zonde want de smaak is niet slecht).

Laat de slagroom helemaal terugkoelen en klop het dan op. Daarnaast kun je kwark kun je laten uitlekken en dan is het ook heel stevig (en waanzinnig lekker)
Uitgelekte kwark is zeer stevig. Je raakt ongeveer 1/3e van het gewicht kwijt aan vocht, je kan evt wat ongeklopte slagroom toevoegen om het weer vleoibaarder te maken.

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 15:22

http://www.dekooktips.com/recepten/tom-soep.htm

Ik heb dit recept als basis gebruikt. Alleen kreeg ik van mijn 1,5 kg tomaten maar 0,5 liter sap dus heb het aangevuld met 0,5 liter water. En op het eind nog wat mascarpone erdoorheen geroerd. Je kan natuurlijk meer groentes toevoegen maar dan krijg je meer een groenten-tomatensoep. Ook errug lekker denk ik maar ik wilde eens een 'pure' tomatensoep hebben. En dat heb ik gekregen ook en wil eigenlijk niet anders meer. :P

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 15:31

KLinkt lekker!

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 20:08

Alles goed gegaan vandaag met koken en bakken :D

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 20:41

leuk dat je mee komt kletsen Silence !
wat een leuk profiel heb je, mooi om te zien dat je zo veel
plezier met je paardjes beleefd :D

Ik bak zo nog ff bananen-muffins met honing
receptje gepikt vd Ah-site want heb 2 bananen liggen die op moeten :)

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 20:47

Ik heb net custard gemaakt maar ik weet niet zo goed of het nu 'goed' is of niet. Het is nogal een beetje korrelig ofzo, weet niet zo goed hoe het te omschrijven maar het is in ieder geval geen gladde 'vla'. Hoort dit of niet? En zo niet, what did I do wrong? ^^

En bananen-muffins met honing, jummie! Klinkt goed!

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 22:00

Dank je wel BelgenGek :D

Silence

Berichten: 25599
Geregistreerd: 04-03-06
Woonplaats: Ikke in Maarheeze, Silence en Jimmy in Gastel.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 22:01

Custard hoort altijd glad te zijn zo ver ik weet :j

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 22:41

@_mara_ heb nooit Custard gebruikt dus kan je daar niets over vertellen..

en die muffins.. zijn een soort vuurtorentjes geworden,
gerezen in een punt, omhoog.. vaag !
morgen ff proberen, warm was t niet zo..

@Silence graag gedaan ;)
waar ligt Maarheeze als ik vragen mag, nooit van gehoord.. klinkt ver weg ;)

Grtjs

Isabonny

Berichten: 4361
Geregistreerd: 04-06-07
Woonplaats: ut zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 22:48

Ik heb gisteren een hele lading appelflappen gemaakt van de appels uit eigen bomen. Iedereen komt nu langs om appelflappen te eten....of mee te nemen :+ .

Kijken of ik deze week nog een appeltaart kan maken.

Of misschien appelbeignets :Y) .
Als de appeltijd voorbij is, kan ik waarschijnlijk geen appelgebak meer zien :+

lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-11 22:52

Ik ga morgen lekker aan het bakken :9 kga iets van Lilly's proberen..

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-11 10:12

Lekker Isabonny. (Jammer dat je niet in de buurt woont ;) )

Kun je ook geen appelmoes maken. Mijn schoonmoeder doet het ook altijd rond deze tijd van het jaar. Je kunt het ook wecken, dan heb je gewoon potten net als uit de winkel en niet persé een overbodig volle vriezer.