Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
mriekie schreef:Wat een prachtige taarten![]()
Even een vraagje. Mijn zusje is allergisch voor amandelen (en dus ook voor marsepein) Zijn er alternatieven om te taart mee te bedekken?
asjemenou schreef:mriekie schreef:Wat een prachtige taarten![]()
Even een vraagje. Mijn zusje is allergisch voor amandelen (en dus ook voor marsepein) Zijn er alternatieven om te taart mee te bedekken?
Gewoon normale fondant.
Zorgen dat er een kartonnetje onder je taart zit, net iets kleiner dan je taart zelf. Dat zet je je taart op een pannetje/potje/bakje. Iig iets wat kleiner is dan je taart, en waardoor je taart niet meer op de aanrecht rust.
Fondant verwarmen tot lichaamstemperatuur, en daarna over de taart heen gieten. Met een glaceermes snel de grootste helft eraf strijken zodat de laag niet te dik wordt en zodat de zijkanten goed bedekt zijn.
Daarna taart optillen en alle druipers van de onderkant halen. Daarna snel op zijn plaats zetten en goed laten drogen.
Dit is wel best moeilijk om netjes te doen (de eerste keer zal het wel mislukken) en je moet het ook vlug doen, anders koelt de fondant te veel af en krijg je barsten en vouwen.