Taarten Decoreren XVIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 20:51

Dat vind ik heul netjes :j

@Lisette:
Ik vind een foodprinter alleen maar leuk als je ze zo'n leuk printje moet maken voor een zijkant ofzo :=

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 20:53


Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 21:01

25 euro is weinig hoor :) . Ik heb nu eenmalig als try-out ook een workshop voor 25 euro gedaan, maar ik verdien er niks op. Als ik zie hoeveel tijd en geld erin gaat zitten :P .

Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 21:15

nee, tuurlijk verdien ik er niets op, 't is ook maar een 'workshopje' op verzoek van de dames. Rijk worden we toch sowieso niet van de taarten ;)

maartje_h

Berichten: 8086
Geregistreerd: 21-08-06
Woonplaats: achterhoek

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 21:43

hey meiden, ik wil graag voor zaterdag een taart maken met after eight vulling. Maar nu heb ik een receptje gevonden waarbij de vulling een nacht in de koelkast moet staan voor je hem tussen de taart kunt doen.
Zijn er eventueel ook nog andere receptjes voor after eight vulling waarbij je hem bijna direkt kunt gebruiken?

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 21:49

Ik heb afgelopen 2 weken weer 2 traaten gemaakt
1 voor me collega
Afbeelding

en voor iemand die geslaagd is voor ze moter rijbewijs :D

Afbeelding

wishmelucky

Berichten: 429
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: W-vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-11 21:51

grmbl :( Mijn mixer is kapot, 't is te zeggen het garde-opzetstukje en ik heb mijn mixer nog geen jaar (+/- 100 €) :( :o
Hij is nu binnen en het kan tot meer dan 3 weken duren ! Hopelijk kan ik een mixer lenen van iemand van de familie...
Ik was net zo blij dat de kerstperiode eraan kwam, want dan kon ik veel gaan oefenen met het decoreren, maar als ik geen mixer heb...
btw ik ga niet 10 à 20 minuten met de hand kloppen, ik ben niet zot :')

Heb mijn chocomousse al proberen te maken, maar hij wordt niet stijf genoeg.
Ik vrees dat dit komt omdat ik de slagroom half op moest kloppen, maar zonder mixer ging dat niet zo lekker :o
Hij heeft zowat de textuur van een vanillevla (nee geen }:0-vla), maar hij smaakt super goed...

Kan ik deze nog redden, hij staat denk ik een uur of 2 in de koelkast...

Britt90

Berichten: 1706
Geregistreerd: 13-07-06
Woonplaats: Andijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 09:08

Britt90 schreef:
Hoi bokkers!

Allereerst complimenten voor de mooie dingen die jullie allemaal maken!

Even een paar vraagjes als leek.. ik wil mij binnenkort wagen aan het maken hiervan:
http://www.deleukstetaarten.nl/howto/23/Petit+fourtjes/

Zal ik voor het biscuit dit recept aanhouden:
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3/Biscuit+2/

Of zal ik hiervan gebruik maken:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/ingr ... -1811.html ?

En wat is lekker om de biscuit mee te vullen? Is jam en botercreme een optie? Of hebben jullie betere suggesties?

En klopt het dat ik het biscuit kan afsmeren met botercreme, om hem vervolgens met fondant te bekleden?
Kan ik dat fondant gewoon kneden, uitrollen en dan de taart bekleden?

En de laatste vraag: hoe kan ik de petit fourtjes versieren met iets, moet ik iets gebruiken waardoor het blijft plakken?

Ik hoop dat iemand van jullie mijn vragen wilt beantwoorden! :D

Ik heb nog nooit eerder iets gemaakt, dus hoop dat dit niet meteen te moeilijk is. :=


Niemand die mij kan helpen? Ik wil graag wat bestellen op internet en beginnen! O:)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 09:16

Heb je de openingspost al gelezen? Volgens mij staat daar alles in wat je wil weten :-).

Britt90

Berichten: 1706
Geregistreerd: 13-07-06
Woonplaats: Andijk

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 09:40

Globaal, heb nog even beter gelezen nu ook nog wat recepten gevonden voor vullingen!

Maar kan niet vinden over wat er beter/lekkerder is, de bijna kant en klaar mix voor een biscuit die je op de leukstetaarten.nl kunt bestellen, of het recept aanhouden omalles zelf toe te voegen, wat op deze site staat?
En hoe ik versieringen kan laten 'plakken' op fondant?
Of lees ik hier nu gewoon weer overheen? :+

meggiemeg

Berichten: 12605
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 09:48

Britt90 je kan van alles laten plakken met icing, wat lekkerder is of beter is denk ik een kwestie van persoonlijke smaak. De één houdt van zoet en de ander juist niet. De bijna kant en klaar mixen werken wel het snelste. Heb je veel tijd en vind je het leuk om alles apart af te wegen en toe te voegen doe je dat.
Ik heb de laatste keer de mix voor cupcakes gebruikt en vond deze prettiger in het gebruik.

Britt90

Berichten: 1706
Geregistreerd: 13-07-06
Woonplaats: Andijk

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 09:53

Top, dankjewel!! :)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 09:58

Ik gebruik ook altijd de mix, net zo handig :) . Je kunt ook eetbare lijm maken van een theelepel tylose (Jem Petal Powder) met wat theelepels lauw water erbij. Even in de koelkast en je hebt een mooie lijm :) .

Britt90

Berichten: 1706
Geregistreerd: 13-07-06
Woonplaats: Andijk

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 10:14

Dankjewel Rinske! :)

Mando

Berichten: 16350
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Import in Siegerswoude.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 10:38

Even 1 vraagje, bij die workshop deden we wat geel achtig spul op de cakejes (soort van zoet fris lijm middel) maar ik weet niet meer hoe dat heet en waar je dat kan kopen.

Weet iemand wat ik bedoel... :oo

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 10:40

Geen idee, lemon curd misschien?

Mando

Berichten: 16350
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Import in Siegerswoude.

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 10:44

Ja dat was het.
Waar kan ik zoiets halen?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 10:46

Gewoon in de supermarkt :D . Staat bij de jam :) .

Mando

Berichten: 16350
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Import in Siegerswoude.

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 10:48

Owwwww okay (nooit op gelet omdat ik geen jam eet whahahahaha)....

Ga ik eens bij de jam zoeken en opschrijven hoe het heet.

wishmelucky

Berichten: 429
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: W-vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 11:07

zonnepaardje schreef:
grmbl :( Mijn mixer is kapot, 't is te zeggen het garde-opzetstukje en ik heb mijn mixer nog geen jaar (+/- 100 €) :( :o
Hij is nu binnen en het kan tot meer dan 3 weken duren ! Hopelijk kan ik een mixer lenen van iemand van de familie...
Ik was net zo blij dat de kerstperiode eraan kwam, want dan kon ik veel gaan oefenen met het decoreren, maar als ik geen mixer heb...
btw ik ga niet 10 à 20 minuten met de hand kloppen, ik ben niet zot :')

Heb mijn chocomousse al proberen te maken, maar hij wordt niet stijf genoeg.
Ik vrees dat dit komt omdat ik de slagroom half op moest kloppen, maar zonder mixer ging dat niet zo lekker :o
Hij heeft zowat de textuur van een vanillevla (nee geen }:0-vla), maar hij smaakt super goed...

Kan ik deze nog redden, hij staat denk ik een uur of 2 in de koelkast...


De chocomousse is niet echt stijver geworden :(
Ik hadwel nog chocomousse van mona in de diepvries, maar dan kan ik mijn taart niet meer invriezen...
Help ...

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 11:22

Misschien wat gelatine erbij doen?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 11:23

Kinke schreef:
meiden, wat vinden jullie van een prijs van 25 eurie voor een basisworkshop (voor 5 dames van het sporten).

Te weinig. Materiaal, electriciteit, afschrijving, tijd.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 11:25

Klopfix erbij doen!

wishmelucky

Berichten: 429
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: W-vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 11:27

Rinske schreef:
Misschien wat gelatine erbij doen?

Hoe doe je dat er achteraf bij? Ik heb het nog niet gebruikt maar ik heb het gelukkig wel..
Of zou ik de mona chocomousse gebruiken die ik niet meer kan invriezen?
Laatst bijgewerkt door wishmelucky op 25-11-11 11:29, in het totaal 1 keer bewerkt

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-11 11:29

Uhm, geen idee _O- . Ik heb het nog nooit gebruikt, maar het kwam ineens in me op :') .