Taarten Decoreren XVII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
milou123

Berichten: 7674
Geregistreerd: 16-05-06

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 17:52

Wat een mooie taarten weer!!
Rinske heb jij zo'n zelfde smoother als in het filmpje? Vooral die roze dan, met die rare 'vleugels'? :o
Trouwens, als je die kleine ukke CC dingen hebt (die hebben vast een andere naam :+ ) hoelang moeten die in de oven enzo? :)

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 17:54

dinsdag 2e deel van mn Wilton cursus, dan gaan we echt met icing aan de slag...ben benieuwd.

mini-cupcakes doe ik meestal zo'n 17 minuten op 160 graden

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 17:58

Leuk zo'n Wilton cursus! Icing lijkt me ook wel gaaf om te leren, ben er alleen niet zo voor om de hele taart ermee te bedekken, hahaha, lijkt me zooooooooo zoet!

Ik heb niet zo'n smoother als in het filmpje, ik heb gewoon 2 van die normale dingen van Wilton, met een ronde kant en een kant met hoeken.

Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 18:32

die icing vind ik echt goor haha, maar wel handig om te leren hoor.

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-11 19:43

Ahhh kan ieeemand mij helpen? Had vroeger altijd de link van deleukstetaarten.nl/forum over verschillende stapelmaten.. en voor hoeveel personen!

Kan dat topic alleen neeeergens vinden?? Iemand? :))

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 19:47


Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 19:47

Ik heb ze ooit in een Excel gezet, als je je mailadres pb-t stuur ik hem wel even door.

Samantha_

Berichten: 11746
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 20:29

O wat handig, ik heb het ook even opgeslagen!

Afbeelding

Gevuld met aardbeienjam en merinque botercreme, ook afgesmeerd met meringue botercreme. Jee wat is dat lekker zeg, wow!

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-11 21:20

Dankjewel allemaal!! :D

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 21:22

Erg leuk gedaan samantha :D

johanne

Berichten: 906
Geregistreerd: 20-02-05

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 22:02

ik heb ook net als zoekend76 het tweede deel van de wilton basiscursus. Heb er net al een biscuit voor gebakken. De icing maak ik morgen avond, moet nog even iets hebben waar ik de icing in stop.

ik heb van de week spullen bij de makro gekocht, maar wie weet of er een datum op de wilton easy bake staat. Staan namelijk twee nummer onder elkaar met een letter ervoor. Wie wil even kijken of het de productie datum met daaronder de houdbaarheids datum.

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-11 22:26

ik vind die icing ook niet lekker hoor! wilde alleen graag leren roosjes spuiten en mooie randjes etc.
je kunt dezelfde technieken ook gebruiken voor bv. botercreme of iets dergelijks

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 10:42

IngridB schreef:
benangelique schreef:
Beetje crisco er door heen. Klinkt alsof het is uitgedroogd

Je wil niet weten hoeveel crisco er uiteindelijk doorheen is gegaan :D .
Had het vorige week gekleurd en daarna goed luchtdicht verpakt en vandaag goed doorgekneed voordat ik
het ging uitrollen, maar het was een ramp |o . Bleef maar plakken op de aanrecht (waar ook goed wat crisco op
was gesmeerd :j ) en als het dan lukte en ik wou het op de taart leggen, dan scheurde het weer :( .
Zal straks toch de foto plaatsen, maar ben zelf totaal niet tevreden :n

Er kan ook téveel crisco doorheen zitten en teveel kleurstof, dan is het zijn stevigheid kwijt en blijft het plakken en scheuren en rol je het binnen no time te dun uit.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 10:51

ER zat wel aardig wat kleurstof in :D om het de juiste kleur te krijgen. Het zou dus goed daarmee
te maken kunnen hebben? OP het laatst was ik het zo beu dat ik maar crisco bleef gebruiken en dan ging'het uitrollen ook best goed. Dan plakte het tenminste niet meer aan het aanrechtblad := .
Dat moet ik dus niet meer doen :P

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 10:51

Weer mooie taarten voorbij zien komen!

Hopelijk is het komende week niet zulk zweet weer, want donderdag moet ik die bruidstaart leveren :=

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 10:54

IngridB schreef:
ER zat wel aardig wat kleurstof in :D om het de juiste kleur te krijgen. Het zou dus goed daarmee
te maken kunnen hebben? OP het laatst was ik het zo beu dat ik maar crisco bleef gebruiken en dan ging'het uitrollen ook best goed. Dan plakte het tenminste niet meer aan het aanrechtblad := .
Dat moet ik dus niet meer doen :P

Voor zulke gevallen zou ik dan toch een keer uitwijken naar wat poedersuiker er doorheen te kneden. Dan maak je het weer iets droger. Met teveel kleurstof en teveel crisco en dan ook nogeens zweterig weer scheurt het onderhand direct zodra je het van je werkblad oppakt weet ik uit ervaring :\

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 10:58

Mayo schreef:
IngridB schreef:
ER zat wel aardig wat kleurstof in :D om het de juiste kleur te krijgen. Het zou dus goed daarmee
te maken kunnen hebben? OP het laatst was ik het zo beu dat ik maar crisco bleef gebruiken en dan ging'het uitrollen ook best goed. Dan plakte het tenminste niet meer aan het aanrechtblad := .
Dat moet ik dus niet meer doen :P

Voor zulke gevallen zou ik dan toch een keer uitwijken naar wat poedersuiker er doorheen te kneden. Dan maak je het weer iets droger. Met teveel kleurstof en teveel crisco en dan ook nogeens zweterig weer scheurt het onderhand direct zodra je het van je werkblad oppakt weet ik uit ervaring :\

Het begon bij mij al te scheuren met het kneden :D
Zal inderdaad volgende keer maar weer de poedersuiker tevoorschijn halen :j .

Wat ik ook alijd heb, als ik kant en klare zwarte marsepein haal, daar kan ik echt niet mee werken.
Dat scheurt heel erg. Waar zou dat aan liggen? Dat heb ik dus alleen met zwarte marsepein en niet de andere kleuren. Zo raar :?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:02

Je zal het hebben met knalrood en zwart, omdat daar enorm veel kleurstof in zit

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:02

Héél donkerblauw kan ook trouwens zo reageren

Samantha_

Berichten: 11746
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:04

Iemand wel eens een barbapapa taart gemaakt?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:07

Ik heb alleen ooit een blanda barbapapa gemaakt, verder niet. Wat wil je weten :D ?

Samantha_

Berichten: 11746
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:16

Ik wil een ronde taart, met een blanda bovenop, en zo de hele taart in 1 keer bekleden.

sundance11

Berichten: 959
Geregistreerd: 13-05-05
Woonplaats: Spijk (GLD)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:19

Even een vraagje over het maken van een strik.

Ik heb voor 27-9 een bestelling staan. Nu wil ik graag een strik maken op de taart.
Kan ik de strik morgen al maken en dan bewaren. Ik wil de taart 22-9 gaan maken en dan in de diepvries wegzetten ( heb anders geen tijd om de taart te maken)
Kan ik dan 22-9 de strik erop doen en met strik en taart in de diepvries doen?

Of hebben jullie andere tips wat ik het beste kan doen?

Samantha_

Berichten: 11746
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:27

Strik kan je nu al maken, heeft vrij lange droogtijden.
Strik invriezen zou ik nietdoen, gewoon later erop zetten, voor serveren?

sundance11

Berichten: 959
Geregistreerd: 13-05-05
Woonplaats: Spijk (GLD)

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-11 11:38

Dat is ook wel een idee. De taart wordt 27-9 opgehaald dan kan ik dan natuurlijk ook de strik er op zetten.