Taarten decoreren XII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 12:25

Ohhhh die zijn leueueuk! Bij de Ikea?

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 12:41

Ooooooooooooh wat leuk!! :oo
Jammer dat ze niet meer in het assortiment van Ikea zijn! Heb ze eigenlijk ook nog nooit gezien.. ;(

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 13:07

nee, de 2 schorten op de foto zijn niet van de ikea.

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 13:10

Nee deze komen van de tastyshop :D

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 13:47

helemaal vergeten te melden dat ik gisteravond les 1 van de Wilton Decorating Basics cursus heb gehad, was leuk en gezellig bovendien. Nog geen technische hoogstandjes gedaan, we doen alles met buttercream icing, da's wat de amerikanen zo graag op en om hun taarten smeren. We hebben wat spuitoefeningen gedaan, volgende week gaan we een biscuit besmeren met dat spul :)

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 14:00

Ze zijn écht leuk <3
Jammer dat ze wel vrij duur zijn!

Leuk dat je het leuk hebt gehad Kinke! :D

LadyJ

Berichten: 410
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: Limburg

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 14:09

Leuke taart felinetibor sorry heb het een beetje druk dus lees af en toe alleen even bij:-(
als goed is vanaf volgende week rustiger en dit weekend weer aan het taart bakken en naar de beurs we hebben ons ingeschreven voor 2 cursussen een varkentje in de modder en een dummy taart bekleden, eens kijken wat voor tips ik daar allemaal krijg

Wat leuk dat het zo goed bevalt Kinke

een schort moet ik ook nog eens aanschaffen want nu zitten mijn kleren altijd helemaal onder hahah

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 14:10

Lisette03 schreef:
Lindas2 schreef:
Oke, dacht dat het misschien teveel zou worden om chocolade En jam EN aardbeiencreme in 1 laag te doen :)


in één laag, dat had ik verkeerd begrepen dan, dan zou ik er toch 2 lagen van maken, 1 laag aardbeiencreme en 1 laag met crispy chocola en jam


Misschien had ik het gewoon niet goed getypt :D. Dan ga ik in ieder geval niet alles in 1 laag doen.. ik twijfel nog steeds over die aardbeienjam :D. Aangezien er ook vers fruit bovenop de taart komt... twijfel twijfel twijfel..

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 14:11

Kinke is dat hetzelfde als wat je van wilton hebt alleen dan gekleurd in tube??

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 14:13


meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 14:20

leuk kinke!
mag ik vragen waar je die cursus volgt?

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 15:23

biesje schreef:
Kinke is dat hetzelfde als wat je van wilton hebt alleen dan gekleurd in tube??


nee,dit is een mengsel van crisco,suikerbakkerspoeder, water, meringue (eiwit) poeder en eventueel nog een smaakstof als vanille of amandel oid. Het is spierwit. Het hardt niet uit maar gaat een beetje indrogen.
Het is ook kant en klaar verkrijgbaar van wilton, die heb ik geproefd gisteren en vond ik vies.

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 15:23

meikemarieke schreef:
leuk kinke!
mag ik vragen waar je die cursus volgt?


Bij Zoetenzo in Deventer :)

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 15:24


Esgaroth

Berichten: 5250
Geregistreerd: 13-02-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:12

Even een korte vraag: ik ben muffins aan het maken met mijn nieuwe Kenny, 24 stuks wel te verstaan.
Ze lukken allemaal prima en zijn ook prachtig hoog! Alleen, als ik ze uit de oven haal om af te koelen, stort het middelste gedeelte bij alle muffins in. dus geen mooi torentje meer, maar allemaal platte muffins.
Opzich niet erg, want het smaakt hetzelfde, maar hoe kan ik zorgen dat het mooie torentjes blijven?

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:20

zijn ze dan wel gaar?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:24

Langer in oven af laten koelen? Oven uit, deurtje ietsje open, maar wel laten staan?

@Kinke: staat er in dat filmpjes een precies recept? Of heb jij een precies recept?

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:39

Ik gebruik de buttercream icing (wel zelf gemaakt) altijd voor het afsmeren. Mooi glad resultaat en ik vind de smaak beter dan botercreme 1:1 of van de mix vd shop. Ik doe er altijd een smaakje doorheen. Geeft een lekkere smaak en ik kan hem aanpassen naar de vulling (al gebruik ik meestal vanille of een mix van vanille en amandel).

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:44

ik heb het recept wel.
190 gram crisco
35-40 ml melk of water
450 gram suikerbakkerspoeder
10 gram eiwitpoeder
en dan nog een smaakstofje toevoegen

Eerst de crisco, smaakstof en water mengen tot het romig is. Daarna de eiwitpoeder en suiker toevoegen en mixen tot het romig is. Je hebt dan een hele stevige substantie waarmee je bijvoorbeeld rozen kunt spuiten.
Je kunt het gewoon met water verdunnen, een iets dunnere substantie kun je gebruiken voor randjes en platliggende bloemen. Maak je het nog dunner dan kun je het gebruiken voor het afsmeren van de taart en voor schrijven. Let wel: dit is niet vergelijkbaar met de consistentie van royal icing, het is veel dikker. Dikke substantie betekent dat je er een paletmes rechtop in kunt zetten en deze blijft staan als je de icing heen en weer beweegt, bij medium consistentie zakt het paletmes iets opzij en bij dunne consistentie valt het paletmes helemaal opzij.
Hiermee krijg je ongeveer 500 gram buttercream icing

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:48

Oh dat is wel fijn, een receptje, de gewone botercreme vind ik meestal niet zo lekker.
Hij zal ook wel fijn zijn om dijkjes mee te spuiten?

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:52

ik heb het nog niet gebruikt maar je schijnt er inderdaad goed dijkjes mee te kunnen spuiten.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:54

+:)+

Kinke

Berichten: 21249
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 16:59

je kunt het 2 weken in de koelkast bewaren als je het luchtdicht verpakt.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 17:09

Ik heb het recept van Prakkie (Wat volgens mij veel overeen komt met bovenstaande recept) gebruikt om rozen te spuiten en dat ging ook prima :)

Mila87

Berichten: 1961
Geregistreerd: 29-04-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-11 17:34

Aaaaaaaaaaaaah <3
Dat ik dit topic niet eerder ben tegen gekomen.

Ik ben dol op bakken maar sinds ik op kamers woon en een vreselijk combi magnetron heb bak ik alleen als ik bij mijn moeder ben (en ik er ook nog eens tijd voor heb). Oftewel, nauwelijks |o
Maar ik blijf hier niet lang meer wonen, het is tijd voor een eigen keukentje! :D
Zulke prachtige taarten kan ik niet maken! Ik wist niet eens dat het hier ook gedaan werd :+
Ik kijk zoveel mogelijk naar Cakeboss, heerlijk programma.

Helaas is bij mij onlangs Coeliakie geconstateerd dus moet ik overgaan op glutenvrij deeg. Zijn hier mensen die daar ervaring mee hebben? Is het smakelijk? En alle overige dingen die jullie gebruiken, zijn deze gluten vrij?

Ik denk dat ik binnen kort eens wat leuke cakjes ga bakken en versieren. De materialen ervoor zijn te verkrijgen bij Pippoos?