Taarten decoreren XXI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Booooo
Berichten: 6642
Geregistreerd: 26-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:29


DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:32

Lukt ie nu wel??
Afbeelding

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:32

JAAH!! :-)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:34

Booooo schreef:
Ik heb me eigen bedacht := Ook al is het geen kerst ik ga deze maken!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... p?id=73106

Mijn hond krijgt alleen grijze vlekken want ik heb geen bruine kleurstof..

Als de kerstdingen weg laat en van de muts een zomervariant maakt dan verklappen wij niets ;) :D :+

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:40

Fnanne, je taartje is leuk! Wat lief gepuzzeld!!! Slim om zo te doen, scheelt een hoop zwarte lijntjes maken *ik heb gewoon een blaar van m'n sugarcraftgun _O- *
10 cm is wel heel lastig om netjes glad te krijgen, althans, ik merk zelf dat hoe kleiner, hoe lastiger (behalve dan weer de 12cm blanda's die krijg ik prima strak) Ik doe altijd uitrollen en over de taart heen. Dan de bovenkant smootheren en daarna haal ik het ergste overtollige fondant/marsepein weg (zeg maar, dat het maximaal tot de rand van m'n draai-ding is, ik heb die grote van de ikea) Dan leg ik gewoon m'n hand op de zijkant en werk ik zo de hele taart af tot ik onderaan ben en dan met de scherpe kant van de smoother naar onderen ga ik van boven naar beneden over de rand. Dan snijd ik het fondant/marsepein tot aan de rand af en doe ik met de smoother horizontaal nog een keer goed de randen. Dan wordt ie bij mij aardig strak :) Merk wel dat het echt helpt als de taart goed koud is geworden in de koelkast. Met dit weer duurt het maar een paar minuten voor je de botercreme van het afsmeren 'in model en strak' kunt smeren :P

Diva wat is hij mooi geworden!! Zit ook een hoop werk in zo te zien!! Zijn de ontvangers er ook blij mee?? :D
Gaaf zo'n fotocollage!

Bo, die is leuk!! Benieuwd wat je ervan gaat maken!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:46

Patricia, heb je ook weleens afgesmeerd met ganache?
Ik heb deze stapel met ganache gedaan. Werkt ideaal!! Echt vele malen beter dan bc en 100000000x strakker te krijgen met afsmeren.

Ja, toen ze 'm zag was ze er blij mee. ;-)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 15:56

Nee := Ik weet niet eens wat het is :+
Is het makkelijk te maken?? Hoe spreek je het uit eigenlijk? _O-

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 16:13

Ka-nash ;-)
Ja, is heel makkelijk te maken.
1 op 1.
300 gr PURE chocolade en dan 300 ml slagroom.(verhoudingen met witte choco ligt anders)
Slagroom tegen de kook aan brengen, chocolade er in stukjes in doen. Vuur uit en roeren tot het gesmolten is.
Goed af laten koelen!
Ik maak het een dag van te voren, zet het in de koelkast en warm het au bain marie op als ik het nodig heb.
Als het lekker romig is smeer je het zo op je biscuit. Biscuit weer even op laten stijven en dan, des gewenst, er nog een laag(je) overheen smeren. Krijg je het echt super strak!!!
Ik vind het echt fijner werken dan de bc.

SpikkelFire

Berichten: 6806
Geregistreerd: 14-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 16:19

Ik zit te twijfelen of ik nog ff gauw 6 cupcakes zal maken voor mn broer, schoonzus en haar nichtje die uit het buitenland bij ons op bezoek is.. alleen mn schoonzus houdt niet zo van zoet (geen marsepein, botercreme, fondant enzo) dus wat kan ik er dan op smeren? :\ Heb nog wel roomkaas staan, misschien daar een topping van maken.. en aardbeienjam, daar houdt ze wel van.

Toch maar besloten om niet te doen.. de keuken is netjes en glimmend, geen zin om er weer een zooi van te maken. :')

Booooo
Berichten: 6642
Geregistreerd: 26-03-06

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 16:32

Ohhh ik ben zo dom! Had 4 eieren klaar gelegd voor de biscuits.
3 voor in de bakvorm voor het hoofd en 1 voor in de blanda.
Nu heb ik ze alle 4 in de mix gedaan voor het hoofd :=

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 16:44

Oh Diva, wist niet dat het zo simpel was :P Scheelt een hoop gedoe met lang kloppen enzo hihi! Ik ga het een keer uitproberen :j

Spikkelfire, das idd een groot nadeel van bakken, alles wordt een rommel! :P

Oh Bo das niet handig :n Kan je niet de overige ingredienten voor de blanda erbij doen en dan gewoon de mix splitsen?

Booooo
Berichten: 6642
Geregistreerd: 26-03-06

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 16:47

Het hoofd staats al bijna klaar en de blanda bak ik apart heb niet zon grote oven :=
Ik kwam er dus achter toen het er al in stond haha hoop dat het niet teveel naar ei smaakt

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-06-12 17:36

Diva wat een leuke taart!! vind alleen de ? waterval ? niet zo mooi...

Schattige Bumba taart!

Overheerlijke cupcakes!!!

Cars 3D ook echt super gelukt zeg!

Bedankt voor de leuke reakties op de bruidstaart! het bruidspaar was er happy mee!

Vanmorgen is deze corset taart opgehaald, ook helemaal leuk :-)
Afbeelding

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 17:39

De waterval is uit (hele grote) nood geboren.
Fondant scheurde zo onder mijn handen helemaal aan stukken. Was geen reparatie meer mogelijk, zoveel was er kapot. Wist niet wat me overkwam, nog nooit eerder voorgekomen. Gelukkig.
Dus ja, dan moet je iets he ;-)

Hahahaha, die Jaap weet waar ie zijn tanden in mag zetten.

Booooo
Berichten: 6642
Geregistreerd: 26-03-06

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 18:13

Haha leuke taart voor zon oud mannetje :)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 18:41

TT, wat een mooie taart! Hoe heb je die opgebouwd?? (biscuit)

Carolien007
Berichten: 5414
Geregistreerd: 28-03-02

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 19:21

Wat voor mixer of keukenmachine gebruiken jullie?

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 19:24

kitchenaid heavy duty k5ss, en ik vind hem GE WEL DIG ! :D

Amyyy

Berichten: 3573
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 19:28

Jongens! MAKRO Aanbieding! Mixer voor 77 euro. Mooi ding, ik ga hem halen!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 19:42

Nice TT daar zal Japie wel blij mee zijn :D

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-06-12 19:44

Patriciavt schreef:
TT, wat een mooie taart! Hoe heb je die opgebouwd?? (biscuit)


thnx!!
heb een bakblik van 30 x40 (past pcies in de oven hih)
uitgesneden in vorm, gevuld met chocomousse en verse zelfgemaakte aardbeien jam, afgesmeerd, een kittekatje op plaats van de borsten ,
12 cm blanda s voor de borsten , vullen , afsmeren en op de kittekatjes. daarna in 1 laag borsten bekleed met huidskleur en daarna het rode gedeelte

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 20:06

Oei hij is leuk TT.
Carstaarten van Diva en Patries ook gaaf.

Diva, gaat door de slagroom in de ganache de fondant niet smelten?
Of krijg je een uitgehard laagje zeg maar?

Kreeg nog een leuk berichtje dat iedereen de woezel en pip taart geweldig mooi
en lekker vond.
Altijd fijn om te horen.

Net nog ff 8 kg biscuitmix gehaald bij de Makro.
€21,50 dus mooi goedkoop.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 20:18

ClaudiaHS schreef:
Oei hij is leuk TT.
Carstaarten van Diva en Patries ook gaaf.

Diva, gaat door de slagroom in de ganache de fondant niet smelten?
Of krijg je een uitgehard laagje zeg maar?

Je krijgt een mooi uitgehard laagje. Helemaal als je taart in de koelkast heeft gestaan.
Werkt heel fijn met het bekleden van je taart. Kan ie net even wat meer hebben.

gabyfedde

Berichten: 11904
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 20:22

Over ganache: je hoeft je taart als ie klaar is niet gekoeld te bewaren als je ganache gebruikt hebt. Klinkt onlogisch, maar door het verhitten van de slagroom is gekoeld bewaren niet nodig.

roosje78

Berichten: 2361
Geregistreerd: 10-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-12 20:32

Amyyy schreef:
Jongens! MAKRO Aanbieding! Mixer voor 77 euro. Mooi ding, ik ga hem halen!

Misschien ben ik wat argwanend, maar is'ie wel sterk genoeg? Voor zo weinig geld?!?

En wat zijn jullie hard gegaan in twee dagen tijd! :oo Ik heb gisteren wedstrijd gehad en lees nu pas bij. Even echo: hij liep echt fijn en was tweede met winst in het z1.
Ik zie heel veel mooie taarten voorbij komen, maar de cars vind ik echt super gaaf! Was het een tweeling waarvoor je die maakte, Patricia?