Wie bakt er nog meer zo graag?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 15:43

Nom nom nom, mijn choco-chips cookies zijn klaar en heerlijk! Volgende keer een ander recept zoeken of een andere oveninstelling, ik heb ze het liefst namelijk enigszins crunchy. Iemand anders een idee hoe dit te bereiken? Langer in de oven misschien? Heb ze nu 10 minuten op 200 graden gehad..

Saskiaa_Jarig

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 15:46

Ik heb ook eens choco chip cookies gemaakt, die waren de eerste dag inderdaad niet erg crunchy, maar na één of twee dagen waren ze dat wel. :)

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 15:49

Haha oké, ze moeten gewoon wat 'ouder' worden. Nu zorgen dat ze niet binnen 1 of 2 dagen op zijn. :P

Saskiaa_Jarig

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 15:50

Hahaha, dat is inderdaad best moeilijk. :+

Lidewijke

Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 18:10

Ik ga straks ook chocolate chip cookies maken. Alleen in het recept dat ik heb staat dat je een deel witte en een deel bruine suiker moet gebruiken.

Welke bruine suiker? :P Kandijsuiker of lichtbruine suiker of nog wat anders?

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 18:23

Lidewijke schreef:
Ik ga straks ook chocolate chip cookies maken. Alleen in het recept dat ik heb staat dat je een deel witte en een deel bruine suiker moet gebruiken.

Welke bruine suiker? :P Kandijsuiker of lichtbruine suiker of nog wat anders?


Ik zou denken kristalsuiker en basterdsuiker?

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 18:36

Of bruine en witte basterdsuiker?

Lidewijke

Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 18:40

Helaas schijnt basterdsuiker niet te bestaan in België :P

Ik denk dat kandijsuiker er het dichtst bij aansluit, denk dat ik het daar maar mee ga proberen...

edit: ..of misschien heb ik ook nog wel ruwe rietsuiker liggen,dat is ook een beetje bruin. Twijfels :P

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 18:45

Ik heb voor mijn chocolat chip cookies inderdaad rietsuiker gebruikt en ze werden mooi licht/goudbruin. :D

Lidewijke

Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-11 20:57

Toch de kandijsuiker gebruikt want kon de rietsuiker niet vinden, maar ze zijn perfect gelukt :)

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-11 21:05


Nousa

Berichten: 674
Geregistreerd: 04-01-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 10:21

Mag ik me hier melden met een vraagje?

Ik ga een brownie met kwark en frambozen maken maar in dit recept wordt enkel gebruik gemaakt van poedersuiker. Zou ik dit kunnen vervangen door gewone suiker? Dat scheelt me een tripje naar de winkel :')

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-08-11 10:30

Ik zou het persoonlijk niet vervangen. Poedersuiker zorgt voor een andere structuur dan gewone suiker.

Zit het in de brownies zelf of in de kwark/icing? Icing wordt nl. altijd gemaakt met poedersuiker, dat kan je met gewone suiker niet voor elkaar krijgen.

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 10:33

En als je echt niet naar de winkel wil kan je zelf poedersuiker maken door met een vijzel of iets anders het suiker tot poeder te stampen, maar dat is ook weer zo'n werk, ik denk dat de supermarkt dan toch een betere optie is. :P

Nousa

Berichten: 674
Geregistreerd: 04-01-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 10:53

Thanks ik heb inderdaad toch maar poedersuiker gehaald! Ik hoop dat het lekker wordt :D

Ze hadden zelfs nog frambozen, verbaasde me wel, aangezien tredelijk out of season al is

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 11:08

Mwah, valt mee hoor het frambozenseizoen. Bij me ouders hebben we ook een struik staan en daar zitten nog een heuleboel bloemtjes in en waar dus nog een heleboel frambozen uit moeten komen. Kan ook zijn dat wij een beetje rare struik hebben. :P Hij is net 1 jaar oud en geeft voor het eerst echt goeie vruchten, en hij blijft ook maar groeien, komen steeds nieuwe takken en alles bij.

hamsterfan

Berichten: 4250
Geregistreerd: 09-11-07
Woonplaats: Velserbroek (bij Haarlem)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 21:09

Wij (mijn moeder en ik) bakken ook graag, gister helaas een mislukte taart (rooster stond niet in het midden) nu willen we gaan proberen boterkoek te maken. Helaas is het deeg echt geen samenhangend geheel, is daar nog wat tegen te doen? Zo kan je hem niet in de schaal doen..

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-08-11 21:11

Meer vloeistof toevoegen. Begin met een klein beetje water (een eetlepel ofzo), mengen, kijken of er nog meer bij moet en zo doorgaan tot je een goede structuur hebt.

Nousa

Berichten: 674
Geregistreerd: 04-01-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 21:14

Oh my! De brownie is een enorm succes!

Heerlijk (machtig!!) Maar heerlijk!

Komt uit het bakboek van de hummingbird bakery :)

Nog thanks voor jullie advies!

hamsterfan

Berichten: 4250
Geregistreerd: 09-11-07
Woonplaats: Velserbroek (bij Haarlem)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-11 21:29

Stond op het pak dat je het kon laten opstijven in de koelkast, geprobeerd, werd wel wat beter dus hij staat in de oven :D. Bedankt!

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-11 18:03

Ik ben helemaal gefrustreerd! Heb net een chocolade cake geprobeerd te maken, maar hij was een beetje te droog en niet chocola-achtig maar meer cacao smaak. Wie heeft er een goed recept voor een meer vochtige en chocoladerige cake?

lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-11 19:59

Ik zal is even kijken, ik vind recepten met gesmolten chocolade lekkerder dan cacao poeder..

Waaaarom worden mijn candymelts meteen droog en korrelig!?? _-:(
frustratie hier..

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-11 22:25


lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-11 22:47


Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-11 22:50

Wow! Die is prachtig zeg!