Taarten Decoreren III

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-01-10 18:05

Chocola en slagroom in de pan, op het vuur zetten en verwarmen.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 18:18

Oke lijkt me een hele lekkere combi :9 word het tijdens het vermarmen al mousse achtig?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-01-10 18:37

Haha nee hoor, het wordt gewoon ganache. Als het mengsel is afgekoeld moet je het opkloppen net als normale slagroom.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 18:44

oke, deze ga ik zeker proberen te maken

_JL_

Berichten: 2210
Geregistreerd: 11-03-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 18:45

ik ben gewoon een simpele cake aan het maken,
helaas...
probleem 1: de vorm (beer) is zo groot dat het écht lang duurt voor de binnenkant gaar is, ik vrees dat de zijkanten volledig uitgedroogd gaan zijn..
probleem 2: er zit een klein gaatje in mijn siliconen vorm, wat nu gedaan voor de volgende keer?

iloonaa__

Berichten: 2827
Geregistreerd: 29-06-07
Woonplaats: Meerdere plekjes in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 18:53

Mayo schreef:
Ik hou het volgende aan (willekeurige dagen gekozen) maandag bakken, af laten koelen een paar minuutjes, dan op z'n kop (zonder snijden) uitstorten op een rooster. Af laten koelen en daarna in een pedaalemmerzak wegleggen donker (of in de vriezer als het voor veel later is), uiterlijk op woensdag vullen en bekleden en dan het liefst donderdag aansnijden, maar vrijdag kan ook nog wel. Maar mijn voorkeur is bijvoorbeeld op dinsdag bakken, dan woensdag en donderdag gebruiken voor vullen en bekleden (dan heb je een extra dag voor afwerking of foutjes herstellen) en dan vrijdag aansnijden. soms bak ik dan op woensdag, donderdag vullen en bekleden en dan op vrijdag/zaterdag aansnijden.

Ik heb ook wel een bolling ietwat, maar ik snij dat er nooit af.


kan je ook een biscuit op dezelfde dag bakken en vullen+ bekleden als je dat wilt?

NanceMiss
Berichten: 890
Geregistreerd: 08-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:46

En de foto's van mijn 3e taart (gevuld met banketbakkersroom en frambozenbavaroise)
Afbeelding
Afbeelding

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:50

Met IKEA onderzetter, of niet ;)
Leuk zo met die cadeautjes.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:50

mooie taart hoor

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:50

_JL_ schreef:
probleem 2: er zit een klein gaatje in mijn siliconen vorm, wat nu gedaan voor de volgende keer?

Zou je het dicht kunnen smelten, met een vlammetje??

wietske100

Berichten: 1590
Geregistreerd: 11-04-08
Woonplaats: GN

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:50

ik kom ook even binnenvallen met een vraagje:
hoe maak je zoals ik vaak tegen kom: bijv mona toetje vulling?
en zijn bokkepootjescreme en oreokoekjesmousse/vulling gewoon van geplette koekjes met slagroom? hoe maak je dat :)?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:52


wietske100

Berichten: 1590
Geregistreerd: 11-04-08
Woonplaats: GN

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:56


MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 19:59

Mona Luchtig Toetje; zo uit het bakje scheppen en op je biscuit mikken :)

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 20:03

Vandaag mn eerste bestelling binnen gekregen! Al mn marsepein.... had zondag al besteld, en de bestelling van ellen's cakeshop is nóg niet binnen... Hopen op morgen!

Dan wil ik mn eerste taart maken met Bonbonbloc vulling :))

wietske100

Berichten: 1590
Geregistreerd: 11-04-08
Woonplaats: GN

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 20:23

mm ik heb zo'n zin om taarten te maken en veel vullingen uit te proberen.
Mona gewone toetjes kunnen zeker niet door die sausjess.

kan je ook gewoon botercreme gebuiken om af te smeren en dan geen marsepijn erover doen?

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 20:25

Hallo allemaal,

Ik wil jullie weer even laten weten dat jullie geweldige taarten maken. Het is echt een kunst.

Ik heb gister voor het eerst biscuit gemaakt. En hier heb ik een vraagje over. Ik had, zoals het recept voorschrijft een bak warm/heet water gevuld en hier mijn rvs beslagkom in gezet. Toen 10 minuten de eieren met de suiker gemixt. Hoe langer ik mixte hoe meer beslag ik kreeg. Het was al helemaal gaan rijzen.
In de oven daarintegen is het niet meer gaan rijzen. Het eindresultaat was wel heel mooi luchtig en een hele mooie vlakke bovenkant. Maar was mijn water te warm? Of moet ik de volgende keer misschien toch een plastic mengkom gebruiken? Of er gewoon van uit gaan dat mijn beslag niet meer rijst bij het vullen van mijn springvorm?

Wie o wie weet wat ik anders had moeten doen?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 20:34

Ik denk dat je het wel goed gedaan hebt hoor, Lilo :j
Hoe hoog is je vorm/was je biscuit?

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 20:57

Mijn vorm was 20 cm doorsnee en ongeveer 7cm hoog. De vorm voor twee derde tot 3 kwart gevuld. De biscuit was uiteindelijk iets van 4 a 5 cm. Gelukkig nog wel hoog genoeg om te vullen, maar ik had gewoon verwacht dat die nog zou rijzen.
Had netjes mijn vorm verhoogd met bakpapier en zit nu een beetje te twijfelen wat ik moet met mijn volgende biscuit die ik ga bakken.
Gelukkig smaakte die heerlijk.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 21:17

Ja dan zou ik ook verwachten dat ie wat hoger zou zijn idd...
Had je alle meel wel er goed doorgeschept?

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 22:40

Die tobleronemousse is geweldig!!!!
Ik heb hem vanmiddag gemaakt, om je vingers bij op te eten!!!!

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 22:45

Heb je de temperatuur wel goed opgebouwd en heb je wel echt 10 minuten gemixt? Als ik het goed begrijp heb je geen biscuitmix gebruikt, maar zelf een beslag gemaakt, toch? Misschien dat de verhoudingen niet helemaal ideaal waren. Of je over wordt misschien niet warm genoeg.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 23:33

iloonaa__ schreef:
kan je ook een biscuit op dezelfde dag bakken en vullen+ bekleden als je dat wilt?

Jahoor, gewoon genoeg tijd geven om af te koelen. Dan zou ik een dagdeel uitkiezen om te bakken en het opvolgende dagdeel vullen en bekleden, dan weet je 100% zeker dat je biscuit genoeg is afgekoeld. Sommigen doen er minder tijd tussen, maar ik speel het liever op safe :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 23:36

Ik durf het je niet te zeggen liloenstitch, ik werk altijd met de mix.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 23:37

Ik heb zojuist de Mega Mindy taart af voor m'n collega d'r dochtertje die 5 wordt en morgen haar verjaardagsfeestje heeft. Ben benieuwd wat ze er van vindt :) Zal ergens de komende dagen de foto's plaatsen.