Taarten Decoreren III

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:15

hallo,

Ik bekijk altijd alle taarten die jullie maken en ben vandaag zelf eens te werk gegaan. Echter... er is een buisje kleurstof op de houten vloer gevallen en nu is mijn vloer roze :o Weet iemand misschien hoe je dat nog een beetje kan verwijderen? Mijn handen zitten ook onder nu :o

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:20

Ik weet niet of jif je houten vloer aantast maar dat werkt bij mij ook super om het van mijn handen te krijgen. Maar is op eigen risico als je het probeert, hahaha...

ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:27

Ben al een poosje het topic aan het volgen. Voor ik mijn paardje kocht maakt ik de taarten ook zelf met marsepein ed. Helaas wat in het verslof geraakt, maar ga het weer oppakken. Net een bestelling geplaatst bij de leukste taarten. Nu wachten tot het binnen is. Kan ik voor de verjaardag van mijn moeder me gelijk helemaal uitleven ;-)

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:37

Nou mijn eerste biscuit staat in de oven!
Ik hoop dat ie niet mislukt :P
Ik vraag me alleen af of je door dat bakpapier de vormen van het bakblik wel goed blijft zien.
Het is namelijk een Kever (auto) met details als ramen, deuren, wielen etc... ik hoop dat ie er goed uit komt!
Ik heb iig voldoende biscuitmix om um nog eens over te doen haha

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:43

meiden, ik had het jullie al eens gervaagd, maar toen kwam er geen reactie op..

zit er in amsterdam een leuke kook/bakwinkel? ik ga morgen namelijk naar amsterdam ;)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:43

Ik heb eindelijk mijn pakketje binnen met een paar siliconen molds (voetjes,maskers en baby), patchwork cutter, daisy plunger cutter set, flower plunger cutter set, royal icing mix, rolfondant en een boekje voor het boetseren van beestjes.

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:46

dat was vast een leuke factuur :D, leuke spullen hoor :j

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 15:47

Polivy, dat klinkt als een leuk pakketje :D

Ik ga nu even een simpel cakeje bakken in de vorm van een koe en een hondje voor mijn dochtertje.
Ik had deze vormpjes meegenomen van het cake event. Ik ga ze ook bekleden met simpele glazuur :o
De vlindertjes kan ik even niet aan verder. De bakwinkel had de zwarte fondant op dus de lijfjes kan ik nu niet maken en het suikeratelier is bezig met een verhuizing en dicht nu dus daar kan ik nu ook niet heen pas volgende week -O-

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:11

Nou m'n auto heb ik uit de oven gehaald en de 2e (Hart) staat er nu in.
Maar kan het zijn dat de biscuit heel zacht aan voeld als je er op drukt? :o
Straks is ie te kort erin geweest :o

mariskalaan
Berichten: 843
Geregistreerd: 14-04-09

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:13

Het is toch zo dat als je er een prikker insteek en er zit niks aan, dat ie dan goed is? (stiekeme mee lezer :) )

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:15

Jeetje jullie kletsen wat af!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:20

Annemiekbram schreef:
Nou m'n auto heb ik uit de oven gehaald en de 2e (Hart) staat er nu in.
Maar kan het zijn dat de biscuit heel zacht aan voeld als je er op drukt? :o
Straks is ie te kort erin geweest :o

Watvoor oven/stand, temperatuur en tijd heb je gedaan?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:20

Ik doe trouwens standaard 5 minuten extra voor naturelbiscuit, soms iets langer als de prikker vochtig blijft aan het einde. Chocoladebiscuit gaat er nog langer in.

Dewii
Berichten: 4549
Geregistreerd: 19-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:23

mariskalaan schreef:
Het is toch zo dat als je er een prikker insteek en er zit niks aan, dat ie dan goed is? (stiekeme mee lezer :) )

Jep, dat staat wel op de meeste pakjes :)

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:26

Ja de biscout is eerst nog zacht.. Tot hij afgekoeld is, dan word hij steviger..

Hij moet ook niet te lang bakken, dan word hij droog...

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:31

ik heb de oven op 175 graden staan en op t pak stond 30-35 minuten. Heb um 32 minuten er in gehad.
Net uit de vorm gehaald en hij lijkt wel goed. Zie alleen niet alle details even goed van de auto.

Nu staat het hart erin en maak ik de auto hierna nog een keer :p

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:32

Ik heb voor mn schoonvaders verjaardag een taart gemaakt, het was de eerste keer dat ik vlindertjes heb gemaakt :) Ik moet er nog even op oefenen :P
Afbeelding

Afbeelding

Zodalijk ga ik beginnen aan een grolschtaart :)

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:35

Grolschtaart?!?! Die wil ik ook!
Haha kun je me een beschrijving geven als ie klaar is! :P
Leuke taart trouwens!
Echt een euhm....meisjes taart haha :P Sorry grapje!

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 16:42

Annemiekbram schreef:
ik heb de oven op 175 graden staan en op t pak stond 30-35 minuten. Heb um 32 minuten er in gehad.
Net uit de vorm gehaald en hij lijkt wel goed. Zie alleen niet alle details even goed van de auto.

Nu staat het hart erin en maak ik de auto hierna nog een keer :p


Ik doe 30 minuten op 150 graden, dan is hij lekker, en niet te droog..

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 17:16

150 graden is best laag.

Ik zet de oven op elektrisch boven- en onderwarmte: voorverwarmen op 150 graden, in de oven, na 10 minuten ophogen naar 165 graden, na 10 minuten ophogen naar 175/180 graden voor de resttijd en dan 5 minuten extra als aangegeven staat als het om een naturelbiscuit gaat.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 17:31

Ligt er aan of je een hetelucht oven hebt. Dan valt 150 graden best mee.

Melis_x
Berichten: 560
Geregistreerd: 13-05-07
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 17:58

Hoi!!

ik ben nu bezig met taarten te maken, biscuit met bokkepootjesvulling met gesmolten chocolade bovenop.
En ik wil nu eentje maken met toblerone mousse.. Alleen die moet je laten smelten in hete slagroom, gaat dat dan niet klonteren/hard worden? Want toen ik net de chocolage had gesmolten en er een scheutje slagroom door deed werd het meteen stijf.. Hoe maken jullie de toblerone mousse??

groetjes Melissa

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-01-10 18:01

Nee, je doet gewoon de chocola en de slagroom 1:1 in een pannetje en dan verwarm je het heel langzaam, dan smelt het mooi.

Klopt inderdaad, als je vocht bij warme gesmolten chocola doet dat het gaat klonteren.

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 18:04

Voor die toblerone mousse moet je dan wel eerst de toblerone smelten voor dat je het met de slagroom vermegd of gewoon de brokjes chocola met de slagroom in een pan en dan verwarmen?

Bliksem

Berichten: 2734
Geregistreerd: 06-11-03
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren III

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-10 18:05

Blokjes chocola in de pan met warme slagroom doen en dan laten smelten.