Maandag ga ik voor vriendinnen een high tea maken! Een vriendin komt 's ochtends helpen hapjes maken en daarna zijn we met in totaal 5 (vandaar dat ik bv geen hele taart maak want het moet wel op ) nu had ik bedacht om 2 rondes te doen ( eerste warm tweede koud) en vroeg me af of jullie nog opmerkingen aanmerkingen of tips hebben!
Ronde 1 (warm) - mini pizza's - mini (ham kaas) croissantjes - mini appelflapjes - mini pannenkoekjes - warme broodjes met een dip - gevulde pasteitjes (nog vulling tips?)
Ronde 2 - mini donuts - mini brouwnies - fruit met chocolade - fruit salade - wafels - cakies - gevulde wrap stukjes (kruidenkaas komkommer sla) - gevulde eieren - kleine bakjes met fruit kwark smoothie - broodjes kaas komkommer
_Mara_
Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 22-04-13 19:53
Klinkt goed mandy!
Voor de warme snacks misschien zelfgemaakte worstenbroodjes? En bij een High Tea horen toch eigenlijk wel scones. Maar je hebt al aardig wat hapjes dus denk dat het wel goed komt.
Mn collega wordt binnenkort 40 en mn baas heeft gevraagd of ik een taart wil maken. Denk dat ik een tietentaart ga doen, zulke types zijn mn collega's wel (boomkwekers, type bouwvakker enzo ).
van bladerdeeg krakelingen of iets anders uitsteken, deze strijken met ei en hier zaden ofzo over strooien. mini frikandelbroodjes, mini kaasbroodjes of mini sauseisen?
Mandy volgens mij heb jij superveel voor die high-tea met 5 personen, maar wel lekker Denk dat je het lekker hierbij moet houden
Ik "moet" cupcakes maken vandaag, had vriendin gevraagd wat ze wilde als ze vanavond langs kwam.. Haar verzoek gewoon naturel cupcakes.. Dit vind ik zelf echter een beetje saai, maar wil misschien de helft gewoon maken en de andere helft met iets erin.. Iemand nog leuke inspiraties wat ik erin kan doen? Wel iets simpels en niet met nootjes wegens iemand met een notenallergie Het gaat maar om 6 cupcakes denk ik
Ik kwam net een recept voor stroopwafel cupcakes tegen, misschien een idee Susszels?
Denk dat ik zometeen even naar de supermarkt ga voor een pak stroopwafels . Iemand ervaring met Bebogeen in botercreme? Die combinatie lijkt me wel lekker, maar kan je de bebogeen er zo doorheen doen of moet je dan iets anders weglaten?
Volgens mij komt het recept van AH, maar heb 'm gevonden op deleukstetaarten.nl. Heb het gekopieerd en opgeslagen, maar het is een recept voor een behoorlijke cake volgens mij. Dus even de hoeveelheden afstemmen op je hoeveelheid cupcakes, haha Bebogeen is caramelpasta (Verkopen ze schijnbaar in de supermarkt, 'ken' het zelf ook niet).
Stroopwafelcake
200 gr. zachte boter + wat boter voor de vorm 150 gr. suiker 50 gr. bruine basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 200 gr. zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm 1 theel. kaneel 1 mespunt zout 200 gr. stroopwafels in kleine stukjes cakevorm van ca.30cm Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem. Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor en zout en kaneel. Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg. Vul de cakevorm met het deeg. Zet de vorm met het deeg in het midden van de KOUDE oven. Zet de oven op 170 gr.C.en bak de cake in ca.70 minuten bruin en gaar.Prik voor je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te cotroleren of de cake echt gaar is.Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen. Laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen. Als je cupcakes wil maken kun je er ongeveer 20-25 (normale) uit het beslag halen. In de koude oven ongeveer 30 min. In een voorverwarmde oven tussen de 20 en 25 min.
Oh ja ik ga denk ik maar 6 cupcakes ermee maken, maak ik 6 normale omdat die op verzoek zijn Denk dat ik dan gewoon het basisrecept aanhoud en daar eventueel wat kaneel en stroopwafels aan toe voeg.. Dat zal ook wel kunnen toch?
Oh nu je het zegt.. Volgens mij ken ik het toch wel Hoewel ik het wel vind klinken als een groot E-nummer haha. Ik denk op zich dat het wel lekker is, misschien moet je het wel eerst iets smelten r omdat het volgens mij best wel dik spul is om het goed te kunnen vermengen met de botercrème, maar ik heb er zelf dus geen ervaringen mee
Ja, zo te lezen is het wel een gewoon basisrecept met wat kaneel en stroopwafels inderdaad. Ja, een groot E-nummer zal het wel zijn . Ik zal vanavond eens aan de slag gaan ermee. Bakken is leuk, maar het moet ook opgegeten worden natuurlijk . Mijn ouders maar weer blij maken..
Laurabram
Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river
Geplaatst: 26-04-13 13:09
Je kunt er ook stukjes chocolade instoppen Suuzels.
Benogeen met botercreme? Dat klinkt wel lekker, maar geen idee of dat goed mengt.
Ik ben bang dat ik appeltaart moet bakken, gisteren van paard gestort tijdens mij privé les
Smileyy
Berichten: 1236
Geregistreerd: 10-09-11
Geplaatst: 26-04-13 15:03
Laurabram schreef:
Je kunt er ook stukjes chocolade instoppen Suuzels.
Benogeen met botercreme? Dat klinkt wel lekker, maar geen idee of dat goed mengt.
Ik ben bang dat ik appeltaart moet bakken, gisteren van paard gestort tijdens mij privé les
Oei niet te hard hoop ik? Succes met de appeltaart bakken!
De cupcakes staan in de oven
Laurabram
Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river
Geplaatst: 26-04-13 15:29
Ja wel heel hard helaas. Hij ging aan de kletter, ben er in volle galop naast gestuiterd. Ik heb flinke blauwe plekken.
Ik wacht nog even met bakken tot ik weer les heb en dat duurt nog een paar weekjes.
nientje78
Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad
Geplaatst: 26-04-13 15:33
Beterschap!
Hier ook cupcakes gemaakt. Pfff...die mix van dr oetker gebruik ik ook nooit weer. Ze kwamen amper omhoog Geef mij die van de funcakes maar,echt een stuk lekkerder. oja...cupcakes zijn gemaakt voor mijn oma,die viert morgen haar 97ste verjaardag