Taarten decoreren XXI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
charissiej
Berichten: 1427
Geregistreerd: 03-03-06
Woonplaats: Zuidland

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 19:16

Even een vraagje.. wat is dusten? Ben echt nog een leek, en ga over een tijdje is beginnen met het maken van een taart.Maar tot nu toe lees ik enkel mee voor goede tips en ideen.

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 21:24

Dusten is droog 'schilderen' met eetbare kleurpoeders. Dat breng je met een kwastje aan. Soort tamponeren dus.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 22:19

gabyfedde schreef:
Ik weet dat je met bc een dijkje kunt spuiten. Maar dacht dat nu eigenlijk met ganache te doen (aangezien ik daar ook de andere laag mee ga vullen en de hele taart mee ga afsmeren. Of kan ik toch beter bc gebruiken voor een dijkje? Ik heb het in huis, dus het is niet zo'n probleem.

Recept voor ganache botercreme:
250 cc slagroom
250 gram zachte roomboter
250 gram chocolade,wit melk of puur.

Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm de slagroom in een pannetje. roer de chocolade erdoor nadat je de pan van het vuur hebt gehaald.
Laat dit afkoelen.
Mix de roomboter even zacht en los.
Voeg de choco/slagroom mengsel erbij en klop het 10 minuten op.
Zacht verwerken en de taart op tijd uit de koeling halen voor het nuttigen.
Als je over hebt kun je de botercreme invriezen.

Dit mengsel kun je gebruiken als vulling en om dijkjes te spuiten en als afsmeer voor je fondant of marsepein.
De witte chocolade ganache botercreme kun je als je deze gebruikt als vulling verrijken met ingrediënten zoals vruchten of smaak makers of stukjes chocolade en koekstukjes of noten.

Om af te smeren vind ik deze persoonlijk wat te slap, voor het spuiten van dijkjes is ie weer prima.
Heb net 3 taarten met de 1:1 ganache afgesmeerd en dat werkt als een tierelier. Ik ben om! BC gaat niet meer gebruikt worden.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 22:24

Lieverds, marsepein doet echt geen pijn :P .

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 22:28

Nou...zo'n kilo kan best hard aan komen als je goed mikt, denk ik :+

charissiej
Berichten: 1427
Geregistreerd: 03-03-06
Woonplaats: Zuidland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 22:28

Kinke schreef:
Dusten is droog 'schilderen' met eetbare kleurpoeders. Dat breng je met een kwastje aan. Soort tamponeren dus.


Oke, weer wat geleerd! :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 22:30

MamaMiesje schreef:
Nou...zo'n kilo kan best hard aan komen als je goed mikt, denk ik :+

_O-

Amyyy

Berichten: 3573
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-12 23:46

Bleeerg net 2 uur gedaan over mijn fondant kleuren. Helemaal klaar mee nu. :o %) Ik heb had geen oranje, Ja ook ik doe nog iets aan het voetbal, maar nu heb ik uiteindelijk oranje hoor! 8)7 Morgen weer verder.

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 00:08

Valina schreef:
Woldhoeve, welke vorm heb je gebruikt voor de minitaartjes?
Leuk geheel!

We hebben de Silverwood vorm aangeschaft, zo kunnen we 16 stuks in één keer bakken. En voordat je ze vult smeer je ze af, en dan ga je ze vullen. We hadden eerst biscuit gebruikt en dan ronde vormen uitsteken. Nou dat is niet af te smeren. En op deze manier wel. Was wel een heel karwei maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.
:)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 08:27

vind ze idd erg leuk woldhoeve.
nou ik ga vanmiddag ook weer als verrassing voor mijn moeder aan de slag die zijn morgen 25 jaar getrouwd wordt gewoon een klein taartje

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 08:42

Goedemorgen! Ik heb gisteren taart nr 2 afgerond. Nr drie is half klaar en nr 4 en 5 moeten nog hihi! Druk! Ik zal vanavond wel even fotos posten! :)

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 09:20

En ik stort me vandaag ook op een taart, driedaagse dooptaart in wit & goud (niet zelf bedacht haha!)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 09:36

wit en goud kan mooi zin hoor kinke heb ik een keer gedaan voor een bruiloft al vind ik het bij een dooptaart wel apart

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 09:49

Nieuwe fotooooooo's? :D

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 09:57

Branka16 gefeliciteerd, ben ook benieuwd naar de foto's!
Heb voor de verandering een appeltaart in de oven staan, manlief vindt de taarten met fondant en marsepein wel lekker maar eigenlijk ook te zoet dus voor hem een x een appeltaart, plus dat we morgen onze dag vieren dat we voor de eerste x uit gingen zoveel jaar geleden.

gabyfedde

Berichten: 11904
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 11:23

DIVA2 schreef:
gabyfedde schreef:
Ik weet dat je met bc een dijkje kunt spuiten. Maar dacht dat nu eigenlijk met ganache te doen (aangezien ik daar ook de andere laag mee ga vullen en de hele taart mee ga afsmeren. Of kan ik toch beter bc gebruiken voor een dijkje? Ik heb het in huis, dus het is niet zo'n probleem.

Recept voor ganache botercreme:
250 cc slagroom
250 gram zachte roomboter
250 gram chocolade,wit melk of puur.

Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm de slagroom in een pannetje. roer de chocolade erdoor nadat je de pan van het vuur hebt gehaald.
Laat dit afkoelen.
Mix de roomboter even zacht en los.
Voeg de choco/slagroom mengsel erbij en klop het 10 minuten op.
Zacht verwerken en de taart op tijd uit de koeling halen voor het nuttigen.
Als je over hebt kun je de botercreme invriezen.

Dit mengsel kun je gebruiken als vulling en om dijkjes te spuiten en als afsmeer voor je fondant of marsepein.
De witte chocolade ganache botercreme kun je als je deze gebruikt als vulling verrijken met ingrediënten zoals vruchten of smaak makers of stukjes chocolade en koekstukjes of noten.

Om af te smeren vind ik deze persoonlijk wat te slap, voor het spuiten van dijkjes is ie weer prima.
Heb net 3 taarten met de 1:1 ganache afgesmeerd en dat werkt als een tierelier. Ik ben om! BC gaat niet meer gebruikt worden.


Thanks!
Ik twijfel of ik iets in de ganache wil doen.
Andere laag wordt een crispy wit chocoladelaagje met bosbessenjam.

SuzanLarissa

Berichten: 2707
Geregistreerd: 24-11-07
Woonplaats: durkum

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 12:35

Vraagje he, zijn er ook producten/sap of iets waarvan je een oranje kleurstof krijgt?
Of is oranje kleurstof uit de winkel het beste :)?

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 13:18

Sorry voor de slechte kwaliteit foto's, net ff snel met mijn telefoon gemaakt voordat ze werden opgehaald.

De mepper:
Afbeelding

De grote taart:
Afbeelding

De afwerking had iets netter gekunt, maar ik had zo weinig tijd.
Moest alles nog doen en kon gisteren pas om 15.00 beginnen.
Hij werdt net om 12.15 opgehaald en ik was om 12.00 klaar :=

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 13:21

Die is echt snoezig Claudia!
Heb je de naam en leeftijd bij de mepper geschilderd? Of een plaatje laten printen?

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 13:32

Nee, heb net snel nog even een plaatje uitgeprint omdat ik de mepper een beetje kaal vond.
Dus zelf ff tekst erbij gezet en printen maar :D

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 14:01

hallo allemaal,

Ik reageer al een paar topics niet meer, maar ik heb ff snel een vraag!
Als ik vanavond cupcakes ga maken, hoe lang zijn ze dan nog lekker te eten??

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 14:05

Hij is lief Claudia! Leuk geboetseerd!!!

Ook maar vast één van mij dan? :P
Afbeelding

Nu druk met de andere taartjes :) Eerst maar eens even een broodje eten :=

Amyyy

Berichten: 3573
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 14:07

Nice patricia en Claudia! Ik ga nu ook weer verder met mijn taart. Even de botercreme kleuren, en eerst natuurlijk maken :+ Vullen, nog wat prutsen aan de onderkant (hij is een beetje scheef) En dan bekleden. Geen idee wat ik er op moet doen, het is nogal een rare vorm, dus ik denk niet dat heel veel er mooi op is...

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20133037/ Deze is het.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXI

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 14:10

vind hem heel leuk claudia en patricia ook heel mooi die van mij moet ik nog foto's van maken maar is gewoon een kleine 15cm is ook alleen voor mijn ouders bedoeld

_Michelle_

Berichten: 4868
Geregistreerd: 30-01-03
Woonplaats: Rosmalen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-12 15:13

Oproepje
Heeft er hier misschien iemand interesse om zaterdag 23 juni taart/cupcakes te verkopen op een fair in Ochten (betuwe)? De fair zelf is van 9.30 t/m 17.00, voor 9.30 is er tijd om op te bouwen.
Ik ben niet van de organisatie maar sta er zelf met spullen van mijn bedrijf. Via een nieuwsbrief werd er gevraagd of de standhouders nog mensen wisten voor cupcakes/taart en/of zelf gebakken brood en dergelijke. Voor mij is het het 4de jaar dat ik er sta en het is altijd erg leuk en gezellig, Er heeft 2 keer iemand met cupcakes gestaan en volgens mij was die aan het eind zo'n beetje alles kwijt, er komen ook veel kinderen.
Meer info is bij mij op te vragen :) Het kost natuurlijk wel standgeld.