Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Irene2

Berichten: 5235
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 13:48

lijkt me inderdaad niet makkelijk te boetseren!

Annemiekbram: Ik heb je bericht gezien. Wat een verschrikkelijk aanzicht moet het zijn geweest. veel sterkte voor jou en je paard. :(:) :(:)

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 13:58

dank jullie voor de berichtjes.

Ik ga ff snel wat bc maken...

Irene2

Berichten: 5235
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Enschede

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 13:58

succes meid :)

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 14:20

MamaMiesje schreef:
Ik heb laatst-bij gebrek aan echte taartkartons- een stuk uit een cornflakesdoos geknipt en daar huishoudfolie omheen gedaan :D


Ik denk dat ik dat maar ga proberen! Ik moet toch iets..

Met inpakpapier bedoel ik idd kadopapier :D

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 14:22

Annemiekbram schreef:
iemand hier zei een keer dat je met slagroom kon afsmeren.
Maar kan dit ook met banketbakkersroom van dr. oetker?



met beide kun je beter niet afsmeren nee

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 14:24

Met verstevigde slagroom kun je wel afsmeren Wereld.

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 14:24

Katja schreef:
Met verstevigde slagroom kun je wel afsmeren Wereld.



Daar zit ook veel vocht in is het niet?
ik lees overal dat het de fondant of marsepein kan laten smelten

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 14:26

Volgens mij zijn dat allemaal mensen die het ergens gelezen hebben en niet hebben gedaan. Ik heb het op een workshop gezien en dat werkte prima en ook die Teleac cursus deed dat.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 14:27

De meningen zijn daarover verdeeld inderdaad.
Het het zelf nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel lekker soepel afsmeren. Aan de andere kant: ik vraag me af of het bestand is tegen de druk van het bekleden en smoothen.

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 16:23

Ik heb 50 easy party cakes besteld *\o/*

Ik dacht dat je alleen met aangevette slagroom kan afsmeren en geen slagroom met slagroomversteviger?

Annemiekbram

Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 18:39

Dat boek is echt leuk :j

Grr...ik krijg mijn fondant niet egaal groen!
Heb ong. 700 gram en heb gigantische spierpijn dus het kneden wil niet zo...
Maar vind het ook niet mooi als het niet egaal is!

Ettesil

Berichten: 453
Geregistreerd: 30-11-04
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 18:42

Wat een mooie creaties komen er voorbij. Alleen al door dit topic te lezen leer je elke dag weer bij! -:)

Ik ben aan het oefenen voor een bruidstaart en moet eerst natuurlijk vanalles proberen. De vullingen zijn we wel uit. Een met champagnecreme en een met sinaasappelcreme en witte-chocolade-yoghurtmouse. Zeker die laatste combi is zeer geslaagd. Nu de taart zelf nog bedenken. Weet iemand waar je ouwels kan laten maken in de buurt van Utrecht of Breda?

Mijn oefencreaties
Paastaartje:
Afbeelding
Eerste puzzelplaatje: Beetje bibberhandjes met zetten van icing :+
Afbeelding
En een kadotaartje met geld :o
Afbeelding

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 18:49

Die zien er strak uit Setti!
En die witte chocolade-yoghurtmouse; receptje??? :9

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 18:53

Hoe dik is je marsepein op het paastaartje? Ik krijg m'n impressie er niet zo diep in :n

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 18:59

Ook niet als je flink rolt met je deegroller, Katja?

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:02

Dan ga ik er doorheen op een gegeven moment, denk dat ik mijn marsepein minder dun moet uitrollen.

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:03

Nee idd, bij mij wil het patroon er ook niet zo mooi in..

Hoe doe je dat?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:07

Sjah, niet te dun uitrollen en flink met de deegroller er overheen voor een goed patroon :j

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:09

Wat ik dan volgens mij wel had is dat ik in het flinke rollen mijn marsepein verder uitrol waardoor het patroon niet meer klopt :=

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:14

Ja dat krijg ik idd ook wel een beetje.
Weet trouwens niet of het beter wordt als je bijvoorbeeld de mat op het marsepein legt of andersom...

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:16

Ja idd als je de mat op de marsepein legt en dan gaat rollen, rol je de marsepein uit en krijg je een dubbele afdruk.,

Ik heb wel eens gelezen dat je moet schuiven met de roller ipv rollen

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:20

Schuiven??

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:33

drukken en dan heen en weer, dus niet rollen maar meer wrijven eigenlijk.. Heb ik geloof ik ook weleens gelezen :)

Ik mag voor donderdag weer een taartje maken, eindelijk. Denk dat ik een choco en een naturelbiscuit maak, en vervolgens van beide de helft invries voor een andere keer, en de helft nu gebruik. :)

Ettesil

Berichten: 453
Geregistreerd: 30-11-04
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:42

Het recept van de witte-chocolade-yoghurtmouse staat gewoon op de leukste taarten. Heerlijk fris.

En ik denk dat mijn marsepein 2-3 mm dik was. Aan de randen had ik ook dat mijn mat erdoorheen ging. Groot genoeg uitrollen en dan de impressiemat erop en schuiven met de roller. Zo: http://www.youtube.com/watch?v=Z5jekiCt4jc. Duidelijke uitleg vind ik. De lap til je dan op met de impressiemmat en keer je om op de taart (mat invetten met bakspray) en dan heel voorzichtig wrijven. Alleen met de onderrand heb ik moeite om het patroon mooi te houden. Vandaar het randje.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-10 19:44

Oh ze schuift hem er idd echt overheen. Dat zou je dan bijvoorbeeld ook met de smoother kunnen doen :j Echt wrijven

Oh het recept heb ik al gevonden idd...Hmmmm :9