Millionaires shortbread

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lielle

Berichten: 66428
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-10 09:52

tja, wat zal ik ervan zeggen :)) Ik had ruzie met het smelten van de chocolade, dus die heb ik maar weggegooid. Volgende keer weer echt smeltchocolade kopen. Verder was de caramel heel erg lekker geworden, maar hij hechtte niet aan de shortbread laag. Smaak is voortreffelijk, maar het eet nogal lastig zo. Mensen met oplossingen hiervoor?

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-08-10 15:30

Ohh jammer dat je geen chocolade had! :oo

Toen ik de caramel op het shortbread deed wilde het ook niet echt hechten, het lag er zegmaar een beetje losjes op. Toen ik het had laten afkoelen heb ik daar eigenlijk niet meer naar gekeken, maar toen ik de chocoladelaag erop had gedaan, in de ijskast gezet en daarna eruit gehaald om aan te snijden, was ie gewoon goed ;o

Anoniem

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-10 15:53

Ik heb de caramel op de koek gedaan toen hij nog warm was, geen problemen met hechting gehad. Wel een klein beetje met de chocola. Ik had de koek +caramel in de koelkast laten afkoelen en toen ik chocola er op deed, was de rest dus helemaal koud. Als ik hem snijd, springen er soms wat stukjes chocola af. Misschien had ik deze er ook op moeten doen toen de rest nog niet helemaal koud was.

@ Lielle: ik heb het met gewone chocola gedaan, puur en wit, geen problemen met smelten gehad (au bain marie)

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-08-10 15:56

mlvanmelle schreef:
Ik heb de caramel op de koek gedaan toen hij nog warm was, geen problemen met hechting gehad. Wel een klein beetje met de chocola. Ik had de koek +caramel in de koelkast laten afkoelen en toen ik chocola er op deed, was de rest dus helemaal koud. Als ik hem snijd, springen er soms wat stukjes chocola af. Misschien had ik deze er ook op moeten doen toen de rest nog niet helemaal koud was.

@ Lielle: ik heb het met gewone chocola gedaan, puur en wit, geen problemen met smelten gehad (au bain marie)


Je kan millionaires shortbread het beste met een warm mes snijden :) dan heb je ook geen last van springende/brokkelende koek, caramel of chocolade! :D

@Lielle: hoe heb je je chocolade gesmolten dan? Heb er eigenlijk nog nooit problemen mee gehad.. ;o

Lielle

Berichten: 66428
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-10 15:57

ik heb de caramel ook er redelijk warm opgedaan en toen laten afkoelen, maar mss is de karamel iets te veel ingedikt, dat zou kunnen.

Ik heb de chocolade (extra bittter) in de magnetron laten smelten en dat ging niet goed. In eerste instantie smolt het niet goed (extra bitter) en daarna korrelde het (te heet) Daar heb ik wel vaker ruzie mee, dus dat was geen verrassing ;)

oneiros

Berichten: 274
Geregistreerd: 05-03-08
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-10 15:59

Ik heb naar aanleiding van dit topic al drie keer de millionaires shortbread gemaakt en iedere keer was ik te langzaam met het maken van een foto. := Hij is dus errug lekker...!!!! :Y)

Kattenbak

Berichten: 1712
Geregistreerd: 07-08-07
Woonplaats: Inside the box

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-10 17:17

Lielle schreef:
ik heb de caramel ook er redelijk warm opgedaan en toen laten afkoelen, maar mss is de karamel iets te veel ingedikt, dat zou kunnen.

Ik heb de chocolade (extra bittter) in de magnetron laten smelten en dat ging niet goed. In eerste instantie smolt het niet goed (extra bitter) en daarna korrelde het (te heet) Daar heb ik wel vaker ruzie mee, dus dat was geen verrassing ;)


Je kunt het ook beste au bain marie laten smelten, gegarandeerd dat het goed gaat.

Pannetje heet water opzetten (tegen kookpunt aan laten komen), hittebestendig bord op de pan zetten. Chocolade erin en wachten maar.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-10 12:26

Nou het was een groot succes bij mijn collega's, iedereen wil het recept :D

Miepp
Berichten: 3243
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Thuis

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 13:45

Ik ging het net voor de 2e keer maken, eerste keer totaal geen problemen, maar nu met het maken van de karamel, scheidt de boter van de karamel :?

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-08-10 15:21

@mlvanmelle: Nou, super! :D
@Antoontje: Hmmm.. wat vreemd, heb je het nog kunnen redden?

Bubsj

Berichten: 2073
Geregistreerd: 20-03-08
Woonplaats: Arctis

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 18:46

Ik ga zo ook weer de keuken in, zusje vond het erg lekker!

Heb voor de verstandige snoepers ook ff globaal uitgerekend hoeveel kcal er in dit recept zit. Dus voor de liefhebbers O:) O:)

5500

Bubsj

Berichten: 2073
Geregistreerd: 20-03-08
Woonplaats: Arctis

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 18:48

En voor het snijden, online geven ze de tip dit van te voren te doen met het laagje chocolade. Dus alvast de lijntjes zetten als de choco nog zacht is (maar natuurlijk niet vloeibaar :+ )

Dan snij je alleen de caramel + koek :j


Iris82

Berichten: 40327
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 19:20

Wij zijn m ook aan het maken... :oo

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-08-10 19:47

@Bubsj: Hahaha :=
Nouja.. als je 'm in 10 stukjes snijd.. valt het nog mee.. :') :')
@Iris: Jammieeeeeeeeeee :~ ik wou dat ik 'm nog had =(

Appeltje00

Berichten: 5085
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 19:48

en ik ga hem morgen ook nog een keer maken :D !!

Iris82

Berichten: 40327
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 20:47

De diepvries is mijn grootste vriend. :D
De caramel was zo gestold en nu staat ie er met de choco in. :)

Anoniem

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 20:50

Oei wat ziet dat er vies uit! Bah! Dat wil ik echt niet proberen :n

Brrrrr.... Chocolade... gatsie...





















Oke... Het helpt niet. Morgen de ingrediënten in huis halen _O-

Appeltje00

Berichten: 5085
Geregistreerd: 28-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 20:52

Bizzybijtje schreef:
Oei wat ziet dat er vies uit! Bah! Dat wil ik echt niet proberen :n

Brrrrr.... Chocolade... gatsie...





















Oke... Het helpt niet. Morgen de ingrediënten in huis halen _O-

haha, ik dacht al: hoe kan je dit niet lekker vinden :7
hebben jullie trouewns al eens een andere bodem geprobeert?

Miepp
Berichten: 3243
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Thuis

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-10 21:22

Chernique schreef:
@mlvanmelle: Nou, super! :D
@Antoontje: Hmmm.. wat vreemd, heb je het nog kunnen redden?


Niet meer kunnen redden :n
Ik ga hem morgen nog een keer proberen..

Op welk moment hebben jullie de stroop erbij gedaan?

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-08-10 08:48

Stroop hoeft er niet per se bij hoor :)
Maar ik had het gedaan toen de boter en suiker gesmolten was, toen dacht ik ; ''OHJA! stroop erbij :P'' Maar echt veel uit maakt het volgens mij niet als je het vergeet :p

Appeltje00

Berichten: 5085
Geregistreerd: 28-09-09

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-10 09:27

ik had er ook geen stroop door gedaan maakt dus indd niet uit.
maar vraagje : ik heb een klein bakblikje waar ik denk ik maar de helft van het recept in kan doen. Nu wil ik dat bakblikje 2 keer maken, maar dat caramel kan ik toch niet bewaren want dat word dan toch hard?
kan ik dan het beste gewoon het recept door de helft doen en dan dat dus 2 keer d oen?

Appeltje00

Berichten: 5085
Geregistreerd: 28-09-09

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-10 10:57

pff,, en nog een vraagje :P ik heb een bakblik van 20x20 maar zou ik daar van dit recept 2 van die bakblikken uit kunnen halen?

Creatas

Berichten: 2402
Geregistreerd: 13-01-10
Woonplaats: Parel van het zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-10 13:38

Iris82 schreef:
De diepvries is mijn grootste vriend. :D
De caramel was zo gestold en nu staat ie er met de choco in. :)



En wat was ie toch lekker! :~
Ben nu bezig om de footjes even te uploaden :Y)


Edit: Gezien er nog geen nieuwe reacties zijn plaats ik de foto nog even bij mijn vorige bericht:
:~
Afbeelding

Appeltje00

Berichten: 5085
Geregistreerd: 28-09-09

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-10 13:48

oeeeeee dat ziet er elkker uit !! :D

ik ga nu de caramel maken, maar ik denk niet dat ik de helft kan maken
zou ik als ik de helft gebruik, de andere helft na een uurtje weer zacht kunnen krijgen door het weer even door te koken ???

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-10 15:44

fionaf09 schreef:
ik had er ook geen stroop door gedaan maakt dus indd niet uit.
maar vraagje : ik heb een klein bakblikje waar ik denk ik maar de helft van het recept in kan doen. Nu wil ik dat bakblikje 2 keer maken, maar dat caramel kan ik toch niet bewaren want dat word dan toch hard?
kan ik dan het beste gewoon het recept door de helft doen en dan dat dus 2 keer d oen?


Kan ook gewoon het recept helemaal maken en gewoon gebruiken wat je nodig hebt ;) Wat je eventueel over hebt kun je nog gebruiken om er nog een te maken, toch :D ?