
Ik hoop echt dat ik 'm in bezit krijg, muwahha
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Lindas2 schreef:Nou het is officieel.. Heb mn eerste mislukte biscuit... Had de biscuit alvast geprobeerd in lagen te snijden, bleek dat er nog een deel helemaal niet gebakken was
.. Morgenochtend ga ik maar vroeg een nieuwe maken, het is voor een opdracht (aaaahhhh) en ze komt het om 17.00 ophalen..
Situatie:
24cm ronde bakvorm, 330 gram naturelbiscuit mix, 33 ml water (zo ongeveer), 5 eieren, bijna 15 minuten op de hoogste stand gemixt, hetelucht oven op 175 graden, 30 min. in de oven.. Waar is het fout gegaan? Kan ik het beter met een lagere temperatuur doen en langer in de oven laten staan? Ideas are very welcome!
(Heb overigens de bakvorm wat verhoogd met bakpapier, kan het daar ook aan liggen?)
Chernique schreef:Lindas2 schreef:Nou het is officieel.. Heb mn eerste mislukte biscuit... Had de biscuit alvast geprobeerd in lagen te snijden, bleek dat er nog een deel helemaal niet gebakken was
.. Morgenochtend ga ik maar vroeg een nieuwe maken, het is voor een opdracht (aaaahhhh) en ze komt het om 17.00 ophalen..
Situatie:
24cm ronde bakvorm, 330 gram naturelbiscuit mix, 33 ml water (zo ongeveer), 5 eieren, bijna 15 minuten op de hoogste stand gemixt, hetelucht oven op 175 graden, 30 min. in de oven.. Waar is het fout gegaan? Kan ik het beter met een lagere temperatuur doen en langer in de oven laten staan? Ideas are very welcome!
(Heb overigens de bakvorm wat verhoogd met bakpapier, kan het daar ook aan liggen?)
Dit had ik ook de eerste 2 á 3 taarten.. dus ik ben naar die winkel gegaan en gevraagd wat ik nou steeds fout deed
Het ligt aan jouw heteluchtoven, ik heb daar nu ook een aparte instructie voor gekregen (ben je wel iets langer mee bezig dan 30 min. maar dan heb je ook wat!)
1. Voorverwarmen op 100 graden
2. 15 min. je bisquit erin op 100 graden
3. Na 15 minuten zet je je oven op 150 graden, weer 15 minuten (hij komt al wat omhoog hier)
Nu zit je bisquit er dus al 30 min. in, maar hij is nog niet klaar!
De komende 15 minuten zet je je oven op 175 graden, maar je moet je bisquit nu wel in de gaten houden(je kan het goed zien als hij mooi omhoog is gekomen en een mooie bruine kleur heeft, hoe groter je taart is, des te langer moet hij dan nog in de oven op 175, heb je een kleintje hoeft ie wrs maar 5-8 minuten)
Mijn taart op pagina 2 heb ik ook zo gedaan, en hij is echt heerlijk!
het kan niet aan je bakpapier liggen, ik gebruik zelf namelijk ook bakpapier
Ik hoop dat je er iets aan hebt
Katja schreef:Als je biscuit droog is dan heb je hem te lang gebakken.