Luckymoon schreef:Heeft er hier al eens iemand fondant gesmolten in de magnetron om over cc's of petit fours te gieten?
Ik wil morgen of donderdag graag petit fours maken voor op het werk, en weet niet goed hoe ik die fondant moet maken/smelten.
Suikerglazuur is zo'n plakzooi...vandaar
De fondant is een pannetje doen, (niet de rolfandant, maar gewone fondant) en dan roerend verwarmen tot ongeveer 38 graden. Temperatuur kun je testen door je vinger erin te steken, het moet dan net warm aanvoelen.
Petit fours
heb je als het goed is al bekleed met marsepein en gesneden in de vriezer staan. Vorkje er ver genoeg aan de onderkant insteken zodat hij zeker niet uit elkaar valt, en dan in de fondant onderdompelen. Petit four er weer uithalen.. uhhmmmm hoe omschrijf ik dit? Beetje schuddend eruit halen zodat het teveel aan fondant eraf gaat en je geen druipers krijgt. Dan op een paiertje zetten en laten drogen.