
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
8nnemiek schreef:Omdat die nog wel eens worden toegevoegd als conserveermiddel (zoals sulfiet), maar ook bv antiklontermiddel of stoffen die een substantie vloeibaar houden zodat het niet indikt in het blik. Als dat e-nummer onder een bepaalde hoeveelheid blijft hoeft het niet bij de ingrediënten vermeld te worden.
Bij deze kikkererwten zat sowieso sulfiet, maar misschien ook nog andere zooi, dat weet je nooit zeker.
k_m schreef:Ik lees hier al lang mee en vroeg me iets af, als vegan zouden jullie ook geen melk eten van een locale biologische boer? Ik zag gisteren een bio winkeltje met schapenmelk yoghurt en ik was daar wel eens benieuwd naar! Zouden jullie zo iets ook laten staan, puur om het vegan eten of waarom zou zo iets tegen jullie principes zijn?
Selka schreef:Uhhu Magrathea, daar heb ik mijn 2 smaken vandaan! Alleen de koffie valt een beetje tegen. Iets te veel cardamom naar mijn smaak.
Whaha Sheran, dat is zeker een voordeel! Was de reis leuk?
Sonja_vR schreef:Indien gewenst kan ik trouwens een hele eerlijke uitleg geven over het slachten van varkens op een moderne slachterij
Ik heb er zelf op 1 gewerkt en was degene die de "verdoving" deed
k_m schreef:@PlantsTho, met de melkvee industrie ben ik heel goed bekend. Maar eerlijk gezegd vind ik dat allemaal niet zo 'zielig'. Oké de kalfjes worden weg gehaald, maar dat betekend niet dat de koe ineens een slecht leven heeft volgens mij. In de natuur krijgen koeien ook meerdere kalfjes. Van het slachten daar kan ik me in vinden.
Maar wij maken ook paarden opzettelijk meerdere keren zwanger, voor onszelf, dat doen we niet voor het paard zelf. Dus het melken opzich heb ik echt totaal geen problemen mee. Het opfokken en het slachten is daar wel gevolg van en in dat argument kan ik me dus ook wel vinden.
Sonja_vR schreef:Indien gewenst kan ik trouwens een hele eerlijke uitleg geven over het slachten van varkens op een moderne slachterij
Ik heb er zelf op 1 gewerkt en was degene die de "verdoving" deed
xMercury schreef:k_m schreef:@PlantsTho, met de melkvee industrie ben ik heel goed bekend. Maar eerlijk gezegd vind ik dat allemaal niet zo 'zielig'. Oké de kalfjes worden weg gehaald, maar dat betekend niet dat de koe ineens een slecht leven heeft volgens mij. In de natuur krijgen koeien ook meerdere kalfjes. Van het slachten daar kan ik me in vinden.
Maar wij maken ook paarden opzettelijk meerdere keren zwanger, voor onszelf, dat doen we niet voor het paard zelf. Dus het melken opzich heb ik echt totaal geen problemen mee. Het opfokken en het slachten is daar wel gevolg van en in dat argument kan ik me dus ook wel vinden.
Maar weet iemand toevallig of het mogelijk is om het kalfje bij de koe te houden? Ik heb begrepen dat koeien te veel melk geven en een kalf zich dan dood drinkt, maar als een koe dan toch te veel melk geeft, is het dan geen optie om die melk te gebruiken voor menselijke consumptie?Ik vraag me zo vaak af of er geen middenwegen zijn..
Als we nou met alles minderen, dan moet zoiets toch wel een optie zijn? Heb overigens geen idee hoor misschien kraam ik wel allemaal onzin uit, maar het is zomaar eens een gedachte
k_m schreef:@PlantsTho, met de melkvee industrie ben ik heel goed bekend. Maar eerlijk gezegd vind ik dat allemaal niet zo 'zielig'. Oké de kalfjes worden weg gehaald, maar dat betekend niet dat de koe ineens een slecht leven heeft volgens mij. In de natuur krijgen koeien ook meerdere kalfjes. Van het slachten daar kan ik me in vinden.
Maar wij maken ook paarden opzettelijk meerdere keren zwanger, voor onszelf, dat doen we niet voor het paard zelf. Dus het melken opzich heb ik echt totaal geen problemen mee. Het opfokken en het slachten is daar wel gevolg van en in dat argument kan ik me dus ook wel vinden.
xMercury schreef:k_m schreef:@PlantsTho, met de melkvee industrie ben ik heel goed bekend. Maar eerlijk gezegd vind ik dat allemaal niet zo 'zielig'. Oké de kalfjes worden weg gehaald, maar dat betekend niet dat de koe ineens een slecht leven heeft volgens mij. In de natuur krijgen koeien ook meerdere kalfjes. Van het slachten daar kan ik me in vinden.
Maar wij maken ook paarden opzettelijk meerdere keren zwanger, voor onszelf, dat doen we niet voor het paard zelf. Dus het melken opzich heb ik echt totaal geen problemen mee. Het opfokken en het slachten is daar wel gevolg van en in dat argument kan ik me dus ook wel vinden.
Maar weet iemand toevallig of het mogelijk is om het kalfje bij de koe te houden? Ik heb begrepen dat koeien te veel melk geven en een kalf zich dan dood drinkt, maar als een koe dan toch te veel melk geeft, is het dan geen optie om die melk te gebruiken voor menselijke consumptie?Ik vraag me zo vaak af of er geen middenwegen zijn..
Als we nou met alles minderen, dan moet zoiets toch wel een optie zijn? Heb overigens geen idee hoor misschien kraam ik wel allemaal onzin uit, maar het is zomaar eens een gedachte