Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Askim

Berichten: 6938
Geregistreerd: 03-01-05
Woonplaats: Maarn (utrecht)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-13 10:12

<3 zo knap hoe jullie dat doen!!!

snijden jullie het kapsel van te voren zoals bij de carsauto?

Vind het jammer dat ik dit niet tijdens de opleiding heb gehad.

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-13 10:31

Super Jolien!!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-13 12:18

Hahahaha...
Wat een grappige taart Jolien!
Pasen in/met sneeuw, dat komt niet vaak voor.

Ik heb hier ook wat konijnen liggen maar die hebben niets met Pasen te maken. Die gaan op een geboortetaartje die ik zaterdag meeneem naar een groep Samen Bevallen cursisten.
En zondag wordt Dora opgehaald. Ben nog steeds niet blij met dat poppetje maar ik ga er niets meer aan veranderen. Boots is goed gelukt, dat maakt weer het een en ander goed. Foto van jarig mannetje en zijn oma staat ook al geprint en ingelijst klaar om op de taart gezet te worden. Alleen de biscuits ontbreken nog.

Jis_
BKB 2025 winnaar 2D

Berichten: 12848
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-13 13:32

Askim schreef:
<3 zo knap hoe jullie dat doen!!!

snijden jullie het kapsel van te voren zoals bij de carsauto?

Vind het jammer dat ik dit niet tijdens de opleiding heb gehad.


:j , paar lagen cake, rechthoekig springvorm gebruikt http://www.google.nl/imgres?hl=nl&biw=1 ... =107&ty=65 en dan in vorm snijden daarna botercreme er overheen.

Jis_
BKB 2025 winnaar 2D

Berichten: 12848
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-13 13:36

Jolien87 schreef:
Tadaaa:

[ Afbeelding ]


Wauw! Heel mooi!

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-13 14:15

leuke taartjes Jis en Jolien...ik heb voor een collega haar zoon een x/box gemaakt vandaag.....zucht...niks wilde lukken...taart kwam niet omhoog (dûh..... moet je de oven goede temperatuur zetten') opnieuw gebkken...haal ik m uit de vorm valt de vorm uit mn handen...gat in de biscuit...nou ja...heel onchristelijk dat gat gevuld met de niet goed gerezen maar wel smakelijke eerste taart :-p .....marsepein scheurde tot 2 keer toe...tweede keer maar "gerepareerd " met een hoekje eroverheen...tsongejonge...ik bak nooit meer in opdracht geloof ik wat een zooitje :-(.
http://i64.photobucket.com/albums/h181/ ... f6e581.jpg http://i64.photobucket.com/albums/h181/ ... cc867a.jpg

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-13 20:41

Zou dit goed komen :=
Ik heb toch braaf de hoeveelheden van de tabel op dlt aangehouden....
Afbeelding

ellehcir

Berichten: 812
Geregistreerd: 19-05-12
Woonplaats: Zierikzee

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-13 20:45

Dorus schreef:
Zou dit goed komen :=
Ik heb toch braaf de hoeveelheden van de tabel op dlt aangehouden....
[ Afbeelding ]


Hihi! Misschien wat langer in de over nu? :+

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-13 21:02

Ik ben eerder bang voor overlopen, maar ik heb de bakplaat eronder hangen om het op te vangen zodat de schoonmaak meevalt.

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-13 21:11

Haha Dorus...denk dat je er een "waterval" biscuit van krijgt :-p
Idd handig om er een bakplaat onder te hangen voorkomt een hoop boenwerk :-D

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-13 21:25

Het lijkt tot nu toe mee te vallen. Hij is wel giga hoog, maar vooralsnog netjes binnen de vorm gebleven.
Ben benieuwd of ik hem nog een beetje vlak krijg....

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-04-13 21:42

Vlak krijg je hem altijd :D

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-13 21:47

Dat klopt, ik kan er altijd nog een mes in zitten.

Jolien87

Berichten: 17867
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 09:06

Oeh overstroming op komst!
Is het nog goedgekomen?

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 09:17

Hij is netjes binnen de vorm gebleven en de bolling was ook nog redelijk plat te krijgen. Duurde alleen wel eeuwen voordat hij gaar was, ik heb er wel vijf keer vijf of tien minuten bij gedraaid.
Hoe hij van binnen is weet ik nog niet. Het bezoek heeft afgemeld (ziek) dus ik heb hem zo de vriezer in geschoven om een ander keer te gebruiken.
Ik heb alleen nu ook geen flauw idee hoe lang hij uiteindelijk in de oven heeft gestaan dus hoe lang hij nou een volgende keer moet.....

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 19:00

Zo, dat was Dora.
Ze is net opgehaald door mama van jarige Jobje.
Volgens mij vond ze 'm geweldig.
En wat ben ik blij dat ik alleen maar cremevullingen heb gebruikt. Hij kon nl niet in de koelkast.
Gaat, goed afgedekt, overnachten in de schuur.
Gelukkig zijn de nachten nog best fris.

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 20:07

Daar moet ik nog eens goed over nadenken. Ik moet in augustus een bruidstaart voor mijn zusje maken. Normaal vul ik met jam en slagroom en dat is een combinatie die hier erg gewaardeerd wordt, maar ik weet niet of de taart op locatie in een koeling kan en in augustus kan ik met een redelijke aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat het buiten de koeling te warm is voor slagroom. Dus misschien toch maar beter wat buiten de koelkast vullingen zoeken en een paar proeftaartjes maken.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 21:45

Nou, stop maar met nadenken over slagroom: DAT KAN NIET!!!!!
En zeker niet in augustus.
Kom je dus uit op crème vullingen.

Dorus

Berichten: 13711
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 21:49

Dat zeg ik toch?

ellehcir

Berichten: 812
Geregistreerd: 19-05-12
Woonplaats: Zierikzee

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-13 22:53

DIVA2 schreef:
Nou, stop maar met nadenken over slagroom: DAT KAN NIET!!!!!
En zeker niet in augustus.
Kom je dus uit op crème vullingen.


Dat zei ze idd..

Wat valt er allemaal onder creme vullingen?
Waarschijnlijk botercreme, maar wat nog meer?

Jolien87

Berichten: 17867
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-13 19:38

Vullingen waarbij je slagroom gebruikt, kan je heel goed hetzelfde maken waarbij je de slagroom vervangt door botercrème. Althans, dat is mijn ervaring.

Dit weekend behoorlijk lopen zweten. Had van mijn moeder een bestelling voor een héleboel minicupcakes & cakepops. Het resultaat: 100 cupcakes & 90 cakepops:

Voor het eerst roosjes gespoten. Piece of cake met spuitmondje D2:
Afbeelding

Tevens voor het eerst cakepops gemaakt. Gebakken in een cakepopmaker van de Wibra, wat een superding!
Gebakken van Homemade cakemix, 3 varianten: chocoladecake, roombotercake en stracciatellacake:
Afbeelding

En toen...vette stress! Ik had voor dinsdagavond een bestelling staan voor een ruchestaart. Deze zou worden gebruikt voor een fotoshoot voor trouwuitnodigingen. Spannend! Ik had sowieso nog nooit een dergelijke taart gemaakt, maargoed, oefening baart kunst. Afijn, tot zover ging het goed. Tot ik gisteren de vraag kreeg of de taart ook vanavond opgehaald kon worden, omdat de shoot was verschoven ivm. de weersverwachtingen. Het zou wel erg krap worden, maar onder het mom van 'goede reclame maken' wilde ik eigenlijk ook niet weigeren. Dus, gisteravond alvast de bosvruchtenmousse gemaakt en de biscuit gebakken. En vanmorgen gevuld en gespoten. Wat een stress! Ik had voor vanmiddag namelijk een afspraak staan dus ik moest hem voor die tijd af hebben. Het afsmeren werd een gigantische troep, het was erg koud in de keuken dus de 1:1 botercrème begonnen weer hard te worden. Daarbij was het een taartje van 15 cm die ze naar verhouding redelijk hoog wilden hebben: 3 lagen vulling. Dus het begon behoorlijk te wiebelen. Uiteindelijk goed genoeg afgesmeerd en gauw hard laten worden in de koelkast zodat de boel niet zou instorten.
Afijn, toen de ruches spuiten. Ik dacht dat het een hels karwei zou worden, maar met 10 minuten was het klaar. Ik had hiervoor de botercrème van FunCakes gebruikt, met een extra vleugje vanille-extract. En zie hier het resultaat:
Afbeelding

margreet4

Berichten: 1588
Geregistreerd: 14-05-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-13 19:42

Wauw wat een werk! Wel erg mooi geworden! Dat taartje ook!!! Snap dat je stress had! :)

HarriesHorse

Berichten: 1218
Geregistreerd: 08-05-12

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-13 20:09

Wat een werk zeg! Knap taartje hoor!

ellehcir

Berichten: 812
Geregistreerd: 19-05-12
Woonplaats: Zierikzee

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-13 20:42

Heel netjes dat taartje!! Goede reclame zo!!

dancertje

Berichten: 3461
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-13 07:46

knaptaartje hoor ook je roosjes zijn erg leuk.
zou je mij je recept voor straciatella cake eens kunnen sturen?