Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ylva538
Berichten: 402
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: friesland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-12 21:01

wat een leuke dingen zeg!

xNK

Berichten: 3037
Geregistreerd: 28-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-12 21:22

Saskiaatje schreef:
Afbeelding
Deze is leuk. :+:


Oeh dies gaaf!

DmNqUe

Berichten: 2979
Geregistreerd: 12-06-06
Woonplaats: Druten

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-12 22:19

oooh die spongebob is leuk!!1

mijn 1e taart voor de verjaardag van mijn oma is af! nu komt de 2e nog!
is mijn 3e gemaakte taartje :D
Afbeelding

alleen waar ik enorm last van heb is dat het marsepein gaat zweten volgens mij want hij word echt helemaal nat en gaat dan afgeven! het licht niet aan de warmte van de taart want die was ijs en ijs koud.
dus ben bang dat het de botercreme is die te warm word!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-12 22:21

Zweten komt juist door kou en vocht in de koelkast. In je koelkast zit vocht en dat trekt in je taart, zodra je hem uit de koelkast haalt, moet hij dat vocht kwijt en doet dat door te zweten.

Verder zou je wellicht je biscuit om kunnen draaien zodra hij uit de oven komt, dan krijg je een rechte bovenkant :) .

DmNqUe

Berichten: 2979
Geregistreerd: 12-06-06
Woonplaats: Druten

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-12 22:23

ow echt! super bedankt voor de tips!
nu ga ik voor de 2e kant de taart inderdaad omdraaien!

Semra

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 09:16

Dat omdraaien doe ik ook inderdaad, is handig.

Wow die Sponge Bob is gaaf!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 12:02

Als je de biscuit hebt omgedraaid, dan even een (snij) plank erop leggen zodat de onderkant mooi vlak wordt :j

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 15:53

Ik leg de plank er wel op als de vorm er nog omheen zit (al op z'n kop liggend).

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 15:55

Ik heb een roze biscuit in de oven :+ Heb voor woensdag een pump taart staan. Dus de pump staat nu te drogen. Ga er zo weer mee verder. Moet even weten hoe ik het precies wil hebben. Helemaal leuk!!
Gisteren twee bumba's gemaakt. Foto's volgen nog, nu even geen tijd. En ze zijn nog niet bij de ontvanger.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:04

woldhoeve schreef:
Ik heb een roze biscuit in de oven :+ Heb voor woensdag een pump taart staan. Dus de pump staat nu te drogen. Ga er zo weer mee verder. Moet even weten hoe ik het precies wil hebben. Helemaal leuk!!
Gisteren twee bumba's gemaakt. Foto's volgen nog, nu even geen tijd. En ze zijn nog niet bij de ontvanger.

Ben benieuwd :D

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:04

Mayo schreef:
Ik leg de plank er wel op als de vorm er nog omheen zit (al op z'n kop liggend).

Doe ik eigenlijk nooit, maar wel zo slim :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:15

Anders heb je een risico dat je biscuit té ver in zakt en je plooien krijgt aan de zijkant

Unoo

Berichten: 1316
Geregistreerd: 22-12-08
Woonplaats: Breda

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:32

Ik kom even dit topic binnenstormen, sorry daarvoor. Ik kijk al vaak naar jullie mooie werken en dan ben ik echt enorm jaloers haha.

Een zaterdag organiseer ik een hightea en één van die dingen die niet kunnen missen zijn natuurlijk cupcakes. Ik heb ze al een keer gemaakt met bosbessen, en ze kwamen prachtig uit de oven, maar de icing was niet stijf genoeg waardoor het dus één grote kliederboel was toen ik het erop had gespoten.

Hebben jullie misschien een recept voor een topping/icing wat gewoon niet kan mislukken? Of is het misschien handiger om wat met fondant te doen? Ben een beetje hopeloos :')

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:39

Wat versta jij onder icing? Een topping is niet persé icing namelijk :)

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:43

Er bestaat kant-en-klare icing in een potje... Hoef je alleen maar in de magnetron te verwarmen om "vloeibaar" te maken zodat je de cupcakes er in kunt dopen.
Even af laten koelen... En klaar! :)

Unoo

Berichten: 1316
Geregistreerd: 22-12-08
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 16:45

Frosting, excuses! Eigenlijk gewoon wat moois voor erop wat ook nog behoorlijk smaakt, en ook niet te moeilijk te maken is.

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 17:10

Je hebt tegenwoordig van dr. Oetker ook kant en klare topping om zo'n toef op je cupcake te spuiten. Volgens mij zelfs inclusief een paar spuitmondjes. Vanille en choclade. Meeste supermarkten hebben ze wel.
Ik heb ze nog nooit gebruikt maar als je een makkelijke toef wilt die gegarandeert lukt is dat denk ik een goede optie.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 17:16

Zo makkelijk vind ik die van Dr Oetker overigens niet spuiten.. spul is echt keihard en je hebt er best wat kracht voor nodig :=

Dan zou ik eerder kijken naar de tubes van Wilton :j

Unoo

Berichten: 1316
Geregistreerd: 22-12-08
Woonplaats: Breda

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 17:32

Ik zal deze week eens kijken bij een speciaal winkeltje waar ze alle benodigdheden verkopen, bedankt in ieder geval! En ik kijk weer uit naar jullie onwijs mooie taarten!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 17:50

Jans schreef:
Zo makkelijk vind ik die van Dr Oetker overigens niet spuiten.. spul is echt keihard en je hebt er best wat kracht voor nodig :=

Dan zou ik eerder kijken naar de tubes van Wilton :j


Die had ik laatst eentje bij de Intratuin gekocht om uit te proberen...
Ik moest zó hard knijpen dat de tube aan de bovenkant open barstte, terwijl er aan de onderkant nog helemaal niets uit kwam.

Spul was niet over datum ofzo en ik had uiteraard de afsluitfolie onder de dop weg gehaald voor gebruik...
Kon dus direct in de prullenbak. Ik vond 'm trouwens ook écht niet lekker smaken...

Die koop ik zelf dus niet meer zo snel... dan maak ik het liever zelf :)

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 17:54

De Oetker of de Wilton Femke?

Wilton vind ik nog wel lekker :j ook zo los uit de tube :+

Samir

Berichten: 4196
Geregistreerd: 29-06-05

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 18:13

Ik wil binnenkort voor de eerste keer een taart maken, maar ik vroeg mij af wat ik nu het beste kan gebruiken: fondant of marsepein? Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen...

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 18:14

Oh sorry, de Wilton tube... ;)

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 21:45

Mayo schreef:
Ik leg de plank er wel op als de vorm er nog omheen zit (al op z'n kop liggend).


Doe ik ook altijd! :j

Ben benieuwd naar de roze biscuit!

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-12 21:56

Jans schreef:
Zo makkelijk vind ik die van Dr Oetker overigens niet spuiten.. spul is echt keihard en je hebt er best wat kracht voor nodig :=

Dan zou ik eerder kijken naar de tubes van Wilton :j

Die zou ik juist niet gebruiken voor een toef. Dat is een en al suiker. Veel te zoet. En idd ook niet zo soepel.
Maar zoals ik al zei, ik heb geen ervaring met die van dr. oetker.

@samir: daar is geen pasklaar antwoord op te geven. De een lust geen fondant en de ander geen marsepein. De een vind marsepein weer een drama om mee te werken en de ander kan niet met fondant overweg. En dan zit er nog veel verschil tussen de verschillende merken. Zowel qua smaak als qua verwerking. Je zult echt moeten gaan experimenteren om te kijken wat jij het lekkerste vind en het fijnste vind werken.