@ Valina ik heb wel eens een slagroomtaart gemaakt en ik smeerde het wel af met slagroom. Door de slagroom had ik klop-fix gemixt zodat de slagroom steviger werd. Is ook fijner met het opspuiten (eventueel) aan de bovenkant. Ik denk dat de nootjes dan ook wel blijven zitten. succes!!
De Klop-fix heb ik sowieso klaarliggen om er doorheen te doen. Maar zou het, afgesmeerd met BC, minder lekker zijn dan wanneer er afgesmeerd wordt met slagroom?
IK ben zelf niet zo van de botercreme vind het vaak te vettig. Ik denk dat het wel kan hoor, het enige verschil is denk ik dat als je het met slagroom doet dat het dan iets "lichter" wordt dan botercreme (en dan meer wat betreft smaak) Ik zou het gewoon proberen of is het voor een opdracht ofzo?
Nee, het is voor mijn verjaardag morgen. Is pas m'n 3e taart dus mag nog mislukken, hihihi
Krijg alleen de slagroom niet stijf,.... 2x 200 ml. slagroom, 2 zakjes vanille suiker en 2 zakjes klopklop,. Hij leek even stijver te worden en nu wordt hij wat korrellig smeuiig!!
HELP!!! Wat doe ik verkeerd??
De kom was goed vetvrij en koud en dat is hij nog steeds?
Wat moet ik doen? Even doorkoelen in de koelkast en straks verder kloppen? Kan dat?
Lidewijke
Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht
Geplaatst: 12-07-11 20:16
Blijven kloppen tot ie stijf is? Nee sorry heb daar geen ervaring mee, soms duurt het bij mij ook langer dan normaal en geen idee hoe dat komt. En ik heb'm daardoor ook al een paar keren te lang geklopt dat't meer boter ofzo was geworden.
Denk dat je misschien niet te veel dingen door elkaar moet gaan doen, dat het misschien nogal 'druk' wordt qua smaak als je hier slagroom en daar weer botercrème gaat smeren. Alhoewel ik het ook niet zeker weet hoor. Heb vorige week een slagroomtaart gemaakt, volledig afgesmeerd met slagroom en was geen probleem.
Tenmisnte,... als de winkels nog open zijn om een paar nieuwe potjes te gaan halen, want die wordt boter denk ik.
Moet ik slagroom nou eigenlijk op de hoge of lage stand mixen?? Ik denk dat ik daar misschien iets verkeerd in heb gedaan. Ik wist het niet meer, dus heb van snel naar langzaam en weer naar snel gedaan,...
Ik heb geen idee wat je fout gedaan hebt, soms is het niet anders en mislukt het gewoon denk ik. Ik doe het altijd eerst op de snelste stand en als ik dan denk dat het wat dikker wordt dan ga ik langzamer mixen zodat ik goed kan zien dat het niet doorslaat. succes!!
hier gaat het de ronde als je je maandstonden hebt dat je geen mayo of slagroom kan kloppen .. en raar maar waar steeds opnieuw heb ik het op dat moment dat het mij niet lukt ...
Heb kant en klare slagroom gekocht,... de rest was uitverkocht.
Kneiterduur en volgens mij een garantiebrief voor een grote mislukking, maar ja, ik moet wat! Mik het straks eerst in een spuitzak om te zien wat dat doet. Anders wordt het toch afsmeren met BC en bekleden met fondant. Ook lekker, maar wilde eens wat anders,...
Wordt vervolgd!
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 12-07-11 20:43
Dat maakt bij ons niet uit, slagroom wordt altijd stijf.......... Voor 400 ml slagroom is idd 2 zakjes vanille suiker en 2 zakjes klopfix voldoende, ik mis dan nog wel de extra zoetstof, bv. suiker, wij vinden het niet zoet geneog met alleen 2 zakjes vanille suiker, wellicht dat daar ook je probleem ligt? KlopFix: http://www.oetker.nl/oetker_nl/html/def ... 4h.nl.html Zou overiges niet uit moeten maken de suiker, want er zijn zat landen waar de slagroom goed stijf wordt zonder enige suiker er in. Als je de slagroom gewoon in de koelkast hebt bewaard en die voldoende koud staat, moet ook de temp. niet uitmaken op het stijf worden. Soms wil het wel aan het merk slagroom liggen, met die van de Aldi (de houdbare) worstel ik altijd (of te zacht of in eens boter), dus die koop ik niet meer, eigen merk van bv. AH, C1000 zijn prima, ook hoor ik goede verhalen over FrieseVlag.
Slagroom mix je op de hoge stand. , Succes met je taart.
Alvast van Harte!!
KozieZ
Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02
Geplaatst: 12-07-11 20:44
meikemarieke schreef:
dankjulliewel ik ga ze proberen in de vorm en dan later in het papiertje te zetten
Dat heeft natuurlijk geen nut... De papiertjes vormen zich echt niet meer op de cc en blijven er dus los omheen staan. Het is echt de bedoeling dat je cc's in het papiertje bakt.
Heb je soms de cc vorm van de ikea? die is smaller, dan de "normale" cc vormen. Anders heb je misschien papiertjes gekocht van extra grote cc's, daar is ook een speciale vorm voor.
Als je papiertjes echt niet passen, dan zou ik het deeg wel in de papiertjes doen en dan zonder de bakvorm bakken. Andersom kan je de papiertjes er niet meer goed omkrijgen. Nadeel van alleen de papiertjes is wel dat ze vaak wat breder en platter worden, dan als je ze in een vorm zet.
Ik heb zondag een stapeltaart gemaakt voor een familiereünie, maar vond hem zelf zo mislukt, dat ik niet eens een foto gemaakt heb
Hij was op zich vrij aardig, in de doos in de auto, extra voorzichtig gereden en toch keek ik toen ik er bijna was naar rechts en was hij helemaal scheef gezakt Bouw hem dus echt nooit meer thuis op... Voortaan als losse taarten mee en daar in elkaar, wat ik anders ook deed. Mijn familie vond hem super mooi, maar zelf dus absoluut niet.
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 12-07-11 20:51
@Josi, bij mij was het gekoelde slagroom van het budgetmerk van C1000.....
Helaas was er verder niets verkrijgbaar. Heb de kant en klare geklopte slagroom in de spuitzak gedaan, maar ik moet het nog maar zien,... Heb hem in ieder geval zo terug in de koelkast gelegd om nog iets meer op te stijven. Zal mij benieuwen,...
afsmeren met slagroom gaat prima. Wel vreemd dat je slagroom mislukte. Dit was de mijne:
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 12-07-11 21:52
Taart is klaar! Gaat stukken sneller dan fondant zeg, wauw!!
En dat met boterzachte slagroom,..... Aaaaargh, wat ik al dacht: kant en klare slagroom is geen aanrader!!!
Heb hem nu in de vriezer gezet om hem wat op te stijven. (zal de foto zo even uploaden)
Wat denken jullie: gewoon in de vriezer laten staan vanacht en morgenochtend om 7.00 uur eruit halen? Zou hij dan om 10.00 uur ontdooid zijn?
Heb hem gevuld met Mona-mousse. Kan dat eigenlijk wel in de vriezer,....??
Edit: whahahaha, net voordat ik dit wilde posten, zie ik dat Kinke me voor is! Nou, hou je vast: de mijne ziet er bijlange na niet zo mooi uit als die van Kinke hoor!!! Ik was allang blij dat ik snel genoeg was, voordat de slagroom uit de spuitzak liep,...
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 12-07-11 22:00
Hier is tie dan, gemaakt in een 20x20 cm. vorm.
Nu ik hem zelf zo bekijk, zou ik de volgende keer de decoratie in de tegenovergestelde richting dan de spuitrichting vd slagroom moeten leggen. Dat is mooier denk ik. Had ook mandarijntjes, maar dat durfde ik nu met die slappe slagroom niet aan.
Ziet er erg lekker uit hoor!! Ben benieuwd hoe die morgen smaakt!
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 12-07-11 22:06
Ben ook benieuwd hoe hij smaakt!
Heb alleen maar BC gebruikt om een dijkje voor de mousse te maken trouwens. Denk dat Lidewijke wel gelijk had, dat het anders teveel van het goede was.
Maareh,... vanacht in de vriezer laten of niet? Wat denken jullie? Ontdooid hij voldoende in 3 uur tijd? (eventueel buiten de koelkast)
Weet iemand waar je een foto eetbaar af kan laten drukken? Ik heb hem as dinsdag al nodig.
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 12-07-11 22:31
Volgens mij is dat een aantal pagina's terug ook gevraagd Grapje, en toen werd er een link opgegeven.
Volgens mij iets van 4 of 5 pagina's terug. Edit: daar klopt niks van,... ik heb teruggekeken tot pagina 63, maar kon de link niet vinden,.... Kun je het niet bestellen via DLT?
Meiden, wat moet ik nou? Taart in de vriezer laten vanacht? Ik wil zo naar bed,....
Ik denk dat het dan niet ontdooit is. En buiten de koelkast ontdooien met die slagroom is niet handig. Maar is ook maar een pure gok hoor, denk dat de slagroom dan wel ontdooit is maar of de rest dat dan ook is denk ik niet? Maar eerlijk gezegd, geen idee. Misschien ook wel. Heb je dus niks aan. Hij is wel mooi hoor.